X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 04 اسفند 1403
تعداد بازدید خبر : 21
تاریخ ثبت : شنبه, 04 اسفند,1403 | 03:40 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 04 اسفند,1403 | 02:28 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 04 اسفند,1403 | 03:42 ب.ظ

افشای همکاری دانشگاه های انگلیس با نهادهای امنیتی برای سرکوب حامیان مردم غزه

  • افشای همکاری دانشگاه های انگلیس با نهادهای امنیتی برای سرکوب حامیان مردم غزه
تحقیقات نشان می دهند که دانشگاه‌های انگلیس برای سرکوب اعتراض‌های دانشجویان در حمایت از فلسطین، با پلیس و شرکت‌های خصوصی نظارتی همکاری کردند.


به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، تحقیقات سازمان حقوق بشری لیبرتی اینوستیگیتس نشان می دهد که دست‌کم ۴۰ دانشگاه انگلیس درباره اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه با پلیس یا سازمان‌های اطلاعاتی خصوصی همکاری کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، ۳۶ دانشگاه به‌طور مستقیم با پلیس همکاری کرده و برخی از آن‌ها معترضان را به نیروهای امنیتی گزارش داده‌اند.

علاوه بر این، ۲۸ دانشگاه تحقیقات انضباطی علیه بیش از ۱۱۳ دانشجو و اعضای هیئت علمی را به دلیل مشارکت در اعتراضات حامی فلسطین آغاز کرده‌اند.

اطلاعات افشاشده حاکی از آن است که برخی از دانشگاه‌های انگلیس نه‌تنها در جلسات هماهنگی با پلیس درباره سرکوب اعتراضات شرکت کرده‌اند، بلکه با شرکت‌های اطلاعاتی خصوصی برای جاسوسی از دانشجویان معترض نیز همکاری داشته‌اند. از جمله نهادهایی که در این سرکوب نقش داشته‌اند، می‌توان به شرکت‌های هوروس سکیوریتی، میتی‌ اینتلیجنس هاب و گلوبال سیچوشنال اورنس اشاره کرد.

الیور کوران، اتحادیه رؤسای امنیت دانشگاه‌های انگلیس که مسئولیت امنیت در بیش از ۱۴۰ دانشگاه را بر عهده دارد، پس از بازدید از کنفرانس امنیتی در آمریکا، سیاست‌های سختگیرانه‌تری برای مقابله با اعتراضات در انگلیس پیشنهاد کرده است.

وی در ایمیلی که به اعضای این سازمان ارسال، اعلام کرده است که پس از مشاهده شیوه‌های سرکوب در دانشگاه‌های آمریکا، خواستار تضمین حمایت رؤسای دانشگاه‌های انگلیس از نیروهای امنیتی در برابر اعتراضات ضد اسرائیلی شده است.

طبق گزارش اسکای نیوز، یکی از بارزترین نمونه‌های این سرکوب، حمله خشونت‌آمیز نیروهای پلیس به دانشجویان معترض در دانشگاه نیوکاسل در ۲۹ مه ۲۰۲۴ ۹ خرداد ۱۴۰۳ بود. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، بیش از ۴۰ مأمور پلیس، از جمله نیروهای سگ‌گردان، با استفاده از باتوم و زور فیزیکی تجمع دانشجویان را متفرق کردند.

فیلم‌های منتشرشده از این حادثه نشان می‌دهد که مأموران پلیس برخی از دانشجویان را روی زمین کشیده و آن‌ها را با خشونت از ساختمان خارج کرده‌اند. مقامات دانشگاهی در توجیه این اقدامات مدعی شده‌اند که اعتراضات دانشجویی می‌تواند «امنیت عمومی» را تهدید کند و به همین دلیل همکاری با پلیس ضروری بوده است.

دانشگاه نیوکاسل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در مواردی که اعتراضات از چارچوب قانونی خارج شود، ما حق داریم از پلیس برای تضمین امنیت جامعه دانشگاهی کمک بگیریم.»

دانشگاه لیدز نیز در واکنش به اعتراضات گسترده دانشجویان حامی فلسطین، تحقیقات انضباطی علیه دانشجویان را توجیه کرده و در بیانیه‌ای آورده است: «حق اعتراض مسالمت‌آمیز باید با حقوق سایر دانشجویان برای فعالیت آزادانه و بدون مزاحمت در محیط دانشگاهی توازن داشته باشد.»

اما دانشجویان و فعالان حقوق بشر این اظهارات را رد کرده و معتقدند که دانشگاه‌های انگلیس با اتخاذ رویکردی امنیتی و سرکوبگرانه، عملاً آزادی بیان را محدود کرده‌اند.

اسناد افشا شده نشان می‌دهد که سرکوب اعتراضات دانشجویی در انگلیس تحت تأثیر رویکردهای پلیس آمریکا بوده است. اتحادیه رؤسای امنیت دانشگاه‌های انگلیس پس از برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک با نیروهای امنیتی آمریکایی، راهکارهای جدیدی را برای سرکوب مؤثرتر اعتراضات در انگلیس طراحی کرده است.

ارسال نظر: