بحران یمن در میانه تدوام حملات ائتلاف عربستان سعودی همچنان در حال تشدید شدن است.
به گزارش مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، چندی پیش سازمان ملل وضعیت یمن را بدترین بحران انسانی روی زمین توصیف کرد.
بر اساس این گزارش، ۸۰ درصد از ۳۰ میلیون یمنی به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. با این حال، جامعه بینالملل فراموش میکند که آوارگی، فقر و گرسنگی در یمن مستقیما ناشی از واقعیتی است که یمنیها را نیز از حقوق خود محروم میکند.
با وجود کمپین کمکهای بشردوستانه، وضعیت در یمن بهبود نیافته است؛ کمبود بودجه، شیوع جنگ و باتلاق ایجاد شده هر امیدی را برای تغییر در خود فرو برده است؛ با ادامه فقر، قحطی و خشونت، مردم یمن داستان دلخراشی را ارائه میدهند.
طبق گزارش ریلایف وب، بیش از هفت سال حملات مداوم ائتلاف متجاوز سعودی در یمن باعث تلفات دهها هزار غیرنظامی و آواره شدن بیش از چهار میلیون نفر شده است و یمن را به یکی از بزرگترین بحرانهای بشردوستانه و عملیات امدادرسانی در جهان تبدیل کرده است.
برآوردها نشان میدهد که دو مورد از بالاترین میزان تلفات ماهانه غیرنظامیان از دسامبر ۲۰۱۹ در اکتبر و دسامبر ۲۰۲۱ رخ داده است. تخمین زده میشود که دستکم ۲۸۶ هزار نفر در سال ۲۰۲۱ آواره شده باشند.
همچنین شیوع کرونا در بیش از دو سال اخیر یک تهدید جدی برای سلامتی در یمن باقی مانده است، نزدیک به ۱۱ هزار مورد تایید شده ابتلا و نزدیک به دو هزار مرگ مرتبط با آن در سال ۲۰۲۱ ثبت شده است. در بسیاری از مناطق نیز ردیابی تلفات و مبتلایان غیر ممکن بوده است.
تأثیر این بحران در فراگیر شدن سوءتغذیه، شیوع بیماری، تلفات و جابجایی غیرنظامیان در یمن و همچنین اقتصاد در حال فروپاشی، قحطی قریبالوقوع و معکوس شدن دستاوردهای توسعه گذشته این کشور مشهود است.
در حالی که شرکای بشردوستانه با کمکهای بشردوستانه و حفاظتی در سال ۲۰۲۱ به طور متوسط به ۱۱.۶ میلیون نفر در ماه رسیدند، محیط عملیاتی همچنان محدود است و با چالشهای دسترسی گسترده و ناامنی مشخص میشود. حدود ۱۰.۹ میلیون نفر در مناطقی از یمن زندگی میکنند که موانع لجستیکی، همچنین درگیریهای مسلحانه و ناامنی، چالشهای عمدهای را برای ارائه کمکهای بشردوستانه ایجاد میکند.