X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 07 تیر 1399

پاد: وقایع یمن حاصل ناکارآمدی مدیریت سازمان‌های به اصطلاح حقوق بشری است

معاون حقوقی مؤسسه بین‌المللی صلح زیبا، گفت: آنچه در یمن رخ می‌دهد، حکایتی از افسارگسیختگی مدیریت ناکارآمد سازمان‌های به اصطلاح حقوق بشری است.

سکینه السادات پاد معاون حقوقی موسسه صلح زیبا با اشاره به وضعیت مردم یمن، اظهار داشت: آنچه امروز در یمن در مقابل دیدگان بی رمق و وجدان‌های معیوب انسان‌ها رخ می‌دهد، حکایتی از افسار گسیختگی مدیریت ناکارآمد سازمان‌های حقوق بشری است.

وی افزود: انحراف معنادار از اهداف و وظایف قانونی این سازمان‌ها منجر به اتحاد محور غیر انسانی آمریکایی عربستانی شده و البته این افتضاح تحت حمایت شورای حقوق بشر سازمان ملل با این توضیح که ترک وظیفه قانونی مبنی بر صیانت از حقوق انسان‌ها و عدم رصد شرایط اسفناک کودکان و زنان و غیر نظامیان به نوعی تایید جنایات هولناک در یمن است.

دانش پژوه مقطع دکتری حقوق عمومی، تصریح کرد: در شرایط بحران پاندومی کروناویروس عربستان با وارد کردن تعداد زیادی سومالیایی مشکوک به ویروس جنگ باخته میدانی را به شکل جدید بیوتروریسم بر ملت مظلوم یمن سنگین تر کرده است. سازمان ملل هم از طرفی با کاهش بودجه ۷۵درصدی از کمک های بشردوستانه خود در عمل و صرفاً هشدار از شرایط وخیم یمن رسماً اعلام می‌کند که نا کارآمد و منفعل هستم.

وی یادآور شد: نهادهای بین المللی متولی ارسال و ایصال کمک های بشردوستانه هم درخواست های وزارت بهداشت یمن را بی پاسخ گذاشته اند، اکنون ملتی که در سایه این انفعال جامعه جهانی ودر پی تجاوز نظامی ائتلاف متجاوز آمریکایی سعودی تمامی قواعد و اصول آمره بین المللی از جمله اصل منع توسل به زور اصل حق ملتها درتعیین سرنوشت خود اصل احترام به حاکمیت استقلال و تمامیت سرزمینی اش که می بایست برخوردار از آنها باشد نقض شده و جنگی نابرابر بر آن‌ها تحمیل شده و در محاصره کامل قرار گرفته است.

پاد تأکید کرد: در حالیکه آمریکا و دول غربی هم حتی مضمحل و فشل در مدیریت ویروس کرونا است یمن با زیرساخت‌های تخریب شده و امکانات بهداشتی منهدم شده که تحت حمایت وصیانت کنوانسیون های چهارگانه بی خاصیت ژنو هم هستند تنها مبارزه می‌کند. لزوم رعایت حقوق بشردوستانه موضوع کنوانسیون های چهارگانه ژنو درجه ای از اهمیت دارد که دولت‌ها متعاهد و غیرمتعاهد تحت اصلی کلی می بایست سریع آن را اجرا کند و شورای امنیت سازمان ملل نقض حقوق بشر دوستانه بین المللی را از سوی یک دولت از جمله مصادیقی به شمار می آورد که می توان در مورد آن بر مبنای فصل هفتم منشور ملل متحد برخورد کرد؛ آنچه که مشاهده می‌شود خلاف این است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران مطابق بند ۱۶ اصل سوم قانون اساسی دولت را موظف کرده با امکانات خود در راستای تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و حمایت بی دریغ از مستضعفان جهان به کار بندد؛ حال می بایست به تکلیف قانونی برآمده از میثاق ملی خود هرچه سریعتر نسبت به ارسال دارو و غذا به مردم رنج کشیده یمن اقدام کند. بدیهی است انجام این کارمهم سخت تر از ارسال بنزین به ونزوئلا که آن هم عمل شرافتمندانه وعزت مدارانه ای بود نیست.

پاد بیان کرد: براساس ماده ۲۳ کنوانسیون چهارم ژنو ، دولت‌های عضو موظفند زمینه عبور آزادانه محصولات دارویی و لوازم بهداری که برای ساکنان غیر نظامی حمل می شوند فراهم نمایند مضافا اینکه تعهد مزبور در ارتباط با هرگونه محمولات خوار و بار و ضروری و البسه و مواد غذایی تقویتی مخصوص اطفال کمتر از ۱۵ سال و زنان باردار نیز ساری و جاری است.

وی تاکید کرد: از وزارت امور خارجه تقاضا داریم با درخواست از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جهت پذیرش مسئولیت کامل ارسال دارو و غذا برای مردم یمن با توجه به مقتضیات و شرایط خاص یمن و توانمندی و شایستگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تکلیف برادرانه خود هرچه سریعتر عمل کنند و آبروی جمهوری اسلامی ایران را در مقابل رسول اکرم حفظ کنند. البته کمک رسانی جمهوری اسلامی ایران در حوادث غیرمترقبه و جنگها و مصیبت ملت‌ها قطع نظر از رنگ و نژاد و ملیت و دین و مذهب بوده است.

معاون حقوقی صلح زیبا، گفت: از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم صراحتا مطالبه می شود همچون گذشته در راستای رسالت ذاتی و ظرفیت عظیم و قوی خود بالاخص اکنون که قدرت سخت و نرم جمهوری اسلامی تا هزاران کیلومتر برای ملل مختلف مشهود شده است، برای کمک به مردم مظلوم یمن هرچه سریعتر ورود کند.