شورای اطلاع رسانی جمهوری خلق چین طی گزارشی جامع به پایش و جمع آوری موارد عمده و گسترده نقض حقوق بشر در آمریکا طی سال 2019 پرداخته است. این گزارش ضمن انتقاد از معیارهای دوپهلوی ایالات متحده در مورد حقوق بشر به اثبات وخیم تر شدن وضعیت حقوق بشر در داخل آمریکا پرداخته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، در پیشگفتار گزارش نقض حقوق بشر در ایالات متحده آمریکا در سال 2019 توسط شورای اطلاع رسانی جمهوری جمهوری خلق چین در مارس 2020 آمده است: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در یک سخنرانی در تاریخ 15 آوریل 2019 گفت: ما دروغ گفتیم، فریب دادیم، دزدی کردیم... این به شما شکوه تجربه آمریکایی را یادآوری می کند.
اظهارات سیاستمداران ایالات متحده مواضع ریاکارانه آنها را نسبت به اتخاذ معیارهای دو پهلو در مورد حقوق بشر و استفاده از این معیارها برای حفظ برتری خود آشکار می کند. ایالات متحده مدعی است که بر پایه حقوق بشر بنیان گذاشته شده است و از عنوان خود تحت نام مدافع حقوق بشر در جهان دفاع می کند. این کشور در جهت حفظ منافع خود، با فهم ضعیفی از حقوق بشر و با استفاده از معیار برتر بینی خود، سالانه گزارشهایی در مورد حقوق بشر سایر کشورها منتشر می کند که این گزارشها بر اساس افترا و شایعه سازی تهیه می شوند.
این گزارش ها بی دلیل تحریف می شوند و وضعیت حقوق بشر در کشورها و مناطقی که با منافع استراتژیک ایالات متحده همسو نیستند را ضعیف نشان می دهد و چشم و گوش خواننده را در برابر نقض حقوق بشر مستمر و گسترده در ایالات متحده بسته نگه می دارد. این گزارش مبتنی بر تحقیقات و داده های منتشر شده است. حقایق مشروح در این گزارش ثابت می کند که وضعیت حقوق بشر در ایالات متحده در سال های اخیر به ویژه در سال 2019 بدتر شده است. آمریکا کشوری با بیشترین آمار قتل و خشونت با سلاح گرم در جهان است.
بخش چهارم و پایانی این گزارش در ادامه به شرح ذیل آمده است.
شیکاگو تریبون در تاریخ 3 دسامبر سال 2019 گزارش داد که تقریباً 20 هزار نفر از افراد دارای معلولیتهای شدید در ایالت ایلینوی در لیست انتظار دریافت خدمات ویژه معلولان از جمله مراقبت در منزل و تمرینات ورزشی توسط مربیان ویژه بودند. بیشتر افراد نزدیک 7 سال در این لیست قرار داشتند. یو اسای تودی در تاریخ 16 سپتامبر 2019 گزارش داد که براساس اسناد بنیاد کایزر، بیش از 6 میلیون کودک مبتلا به ناتوانی جسمی و ذهنی به مراقبتهای بهداشتی دولتی نیاز دارند، اما برنامههای دولتی به قدری ضعیف طراحی شدهاند که باعث میشود دریافت کنندگان این خدمات گرهی از کارشان باز نشود.
امکانات شهری برای افراد معلول به شدت ضعیف است
لس آنجلس تایمز در تاریخ 1 آوریل 2019 گزارش داد که به دلیل نظارت ضعیف دولت، پروژه ساخت آپارتمانهای کم هزینه با بودجه دولت فدرال لس آنجلس نتوانسته امکان دسترسی مناسبی به افراد معلولی که از ویلچر استفاده میکنند، بدهد.
در واقع افراد معلول امکان دسترسی ایمن به آشپزخانه، حمام، بالکن و سایر فضاهای خانه را نداشتند. استفاده از سینک ظرفشویی و پیشخوان آشپزخانه نیز برای معلولان به نوعی غیرممکن بوده است، در حالی که مطابق با قوانین و الزامات مسکن فدرال، افراد معلول باید از امکانات لازم برخوردار باشند.
نشنال لا ریویو در 2 آگوست 2019 گزارش داد که در نیمه اول سال 2019 موارد دسترسی به وب سایت برای افراد معلول به طور قابل توجهی افزایش یافته، بر اساس این گزارش شاکیان دارای معلولیت ادعا میکردند که تا پیش از این، آنها نمیتوانستندد به وب سایت اینترنتی دسترسی پیدا کنند. فورچون در 21 سپتامبر 2019 گزارش داد که در ژانویه سال 2019، شرت پارکوود اینترتینمنت در دادخواستی متهم شده که حقوق آمریکاییهای دارای معلولیت را نقض کرده و نتوانسته برای دسترسی افراد دارای اختلال بینایی به وب سایتها شرایط مطلوبی مهیا کند. تخمین زده میشود 2 میلیون نفر از افراد نابینا یا کم بینا امکان دسترسی به اینترنت و وب سایتها را نداشته باشند.
سیاست "تحمل صفر" نسبت به مهاجران
مهاجران از دههها مداخلهی غیر انسانی آمریکا در حیاط خلوت خود یعنی آمریکای لاتین رنج میبرند. این مداخلات به طور مستقیم منجر به وخیم تر شدن مشکلات مهاجرتی در آمریکا شده است. دولت فعلی آمریکا، خارج از ملاحظات سیاسی، قوانین سخت و در عین حال بی سابقه و غیرانسانی را نسبت به مهاجران وضع کرده است.
در نتیجهی این قوانین، حقوق مهاجران به طور مکرر نقض شده، اتفاقی که به شدت توسط جامعه جهانی هم محکوم شده است. سیاست تحمل صفر ترامپ باعث جدایی خانوادهها از هم شد. در سالهای اخیر، دولت آمریکا تدابیر فزاینده و غیر انسانی علیه مهاجران اتخاذ کرده که یکی از ویژهترین آنها همین سیاست تحمل صفر است، سیاستی که در آوریل 2018 اجرا شد. اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا (ACLU) در تاریخ 25 اکتبر سال 2019 در وب سایت خود گزارش داد که مقامات مهاجرتی آمریکا از ژوئیه سال 2017 بیش از 4500 کودک را از والدین خود در مرز مکزیک جدا کردهاند.
لی گلرنت، وکیل این اتحادیه گفت: این سیاست غیر انسانی و غیرقانونی هزاران خانواده، از جمله نوزادان و کودکان نوپا را از هم جدا کرده است. خانوادهها بسیار رنج کشیدهاند و برخی ممکن است هرگز بهبود نیابند. برخی از کودکان ماهها در مراکز جدا از والدینشان نگهداری شدند. فیلمهای ویدئویی تهیه شده توسط اداره گمرک و حفاظت از مرزهای آمریکا، کودکان را در سلولی تنها با یک پتوی نازک نشان میداد.
زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در جلسه شورای حقوق بشر در 18 ژوئن 2018 گفت که جدا کردن والدین از فرزندان آن هم به این شکل توسط دولت آمریکا یک سواستفاده آشکار از کودکان است. فلیپه گونزالس مورالس، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حقوق مهاجران، با توجه به سمت خود، خواستار توقف بازداشت کودکان مهاجر بدون همراه و خانوادههای دارای فرزند شد. وی با اشاره به اینکه بازداشت کودکان بر اساس وضعیت مهاجرتی آنها نقض قوانین بینالمللی است، خاطرنشان کرد: این اقدام برای سلامتی کودک مضر است و تأثیرات جانبی طولانی مدتی بر آنها خواهد گذاشت.
واشنگتن پست در تاریخ 30 ژوئیه سال 2019 در وب سایت خود گزارش داد که از زمان صدور دستور قاضی مبنی بر لزوم کاهش اقدامات دولت آمریکا در این زمینه، کاخ سفید نزدیک به 1000 کودک مهاجر را از پدر و مادر خود در مرز آمریکا و مکزیک جدا کرده است. تقریباً 20 درصد از کودکانی که در جریان اجرای این طرح از والدین خود جدا شدند، تنها زیر 5 سال سن داشتند. مجبور کردن کودکان به جدایی از والدینشان، حقوق مهاجران را به شدت نقض کرده است.
میشل باچلت، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در چهارمین جلسه شورای حقوق بشر در تاریخ 9 سپتامبر 2019 گفت: ادامه جدایی فرزندان مهاجر از والدینشان و چشم انداز قوانین جدید، محافظت از خانوادههای مهاجر را به شدت دشوار میکند. او اضافه کرد که هیچ چیز نمیتواند توجیه کننده چنین صدمه عمیقی به کودکان باشد.
کودکان مهاجر در مصیبت هستند
بر اساس گزارشی که واشنگتن پست در وب سایت خود در تاریخ 22 آگوست 2019 منتشر کرد، دو آژانس فدرال که بر امور مهاجران نظارت دارند شامل وزارت بهداشت، درمان و خدمات انسانی و وزارت امنیت داخلی اعلام کردند: ما قانونی را صادر میکنیم تا مدت زمانی که کودکان میتوانند در بازداشتگاهها در کنار والدین خود باشند، 20 روز بیشتر از زمان فعلی افزایش یابد.
این تغییر قانون همزمان به دولت هم اجازه میدهد تا تمام خانوادهها را تا زمانی که لازم باشد در بازداشت نگه داشته و فرزندانشان را هم از آنها جدا نکند. از 21 سپتامبر سال 2019، حداقل 2 هزار 838 کودک مهاجر بدون همراه در 35 اردوگاه در سراسر تگزاس حضور داشتند. این اردوگاهها همه به لحاظ ایمنی و استانداردهای بهداشتی مشکلات عدیدهای داشتند.
بین سالهای 2016 و 2019، بازرسان بیش از 552 مورد نقض بهداشت و ایمنی را در این محلها کشف کردند. لس آنجلس تایمز در تاریخ 10 دسامبر سال 2019 در وب سایت خود گزارش داد که سه کودک در حالی که در بازداشت موسسه مهاجرت فدرال بودند در اثر آنفولانزا جان خود را از دست دادند. گفتنی است، میزان مرگ و میر آنفولانزا در بین کودکان مهاجر بازداشت شده توسط موسسه مهاجرت فدرال 9 برابر بیشتر از میانگین کل کشور بود.
این گزارش به نقل از دکتر ماریو مندوزا، متخصص بازنشسته بیهوشی، گفته است که عدم مراقبتهای اساسی بهداشتی کودکان، اقدامی عمدی، بی رحمانه و غیر انسانی بوده است. براساس گزارشی که نیویورک تایمز در تاریخ 26 ژوئن 2019 منتشر کرد، به گروهی از روزنامه نگاران، پزشکان و وکلا اجازه داده شد تا از ایستگاه مرزی کلینت تگزاس، جایی که صدها کودک مهاجر در آن نگهداری میشوند، دیدن کنند.
یک پزشک شرایط این اردوگاه را به شکنجهگاه تشبیه کرده است. براساس گزارشی که بالتیمور سان در وب سایت خود در تاریخ 31 ژوئیه 2019 منتشر کرد، شرایط پاسگاه مرزی مک آلن نگران کننده بود. نویسنده این گزارش اظهار داشت: من دیدم بسیاری از خانوادهها در شرایط پر ازدحامی کنار هم نگه داشته میشدند. من بچهها را پشت میله و اساساً در سلول میدیدم. بعضی از بچهها لباسهایشان به شدت کثیف و خاکی بود، طوری که مشخص بود این لباسها از زمان ورود به خاک آمریکا تنشان بوده است.
میشل باچلت، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی که در وب سایت این سازمان در تاریخ 8 ژوئیه 2019 منتشر شد، اظهار داشت که او از شرایط مهاجران و پناهندگان در بازداشتگاههای آمریکا وحشت زده شده است. وی ادامه داد: از این که کودکان در شرایطی وحشتناک با ازدحام بالای جمعیت مجبور به خوابیدن روی زمین هستند، شوکه شدم. آنها دسترسی کافی به مراقبتهای بهداشتی یا مواد غذایی ندارند. وی همچنین تاکید کرد که بازداشت کودکان مهاجر ممکن است بی رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز باشد، اتفاقی که طبق قوانین بین المللی ممنوع است.
واشنگتن پست در تاریخ 26 نوامبر 2018 گزارش داد که مقامات آمریکا در چند نوبت برای جلوگیری از ورود مهاجران آمریکای مرکزی از گاز اشک آور استفاده کرده و بسیاری از افراد را مجروح کردند. براساس گزارش نیویورک تایمز در تاریخ 21 ژوئن 2019، گزارشی از وزارت امنیت داخلی نشان میدهد که پاسگاه مرزی ال پاسو، تا 900 مهاجر را در مرکزی نگهداری میکند که فقط ظرفیت 125 نفر را دارد. برخی از بازداشت شدگان روزها یا هفتهها مجبور بودند، بایستند.
مجله تایم در تاریخ 10 ژوئیه سال 2019 گزارش داد که از سال 2018، 24 مهاجر در بازداشتگاههای آمریکا جان خود را از دست دادهاند. بر اساس گزارشی که آریزونا رنج نیوز در وب سایت خود در تاریخ 8 ژوئیه 2019 منتشر کرد، گروه جامعه یهودیان آریزونا در اعتراض به نقض حقوق بشر توسط مراکز بازداشت مهاجران و محکوم کردن شرایط بازداشت شدگان دست به برگزاری تجمعی در فونیکس زدهاند. آنها معتقد بودند که در تمامی این مراکز افراد از داشتن حداقل استانداردهای انسانی از جمله غذای کافی، امکانات پزشکی و بهداشتی مثل حمامهای تمیز محروم بودهاند.
سیان ان در 22 ژوئن 2018 از سوءاستفاده شدید در مراکز بازداشت مهاجران خبر داد. در این گزارش آمده که پروندههای پزشکی مرکز شیلو، یکی از مراکز بازداشت، نشان میدهد که به کودکان داروهای آرام بخش و ضد روانپریشی تزریق میشود. یک کودک 13 ساله اهل السالوادور تعریف کرد که وقتی قصد فرار داشته توسط ماموران دستگیر و به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت، طوری که آثار کبودی بر بدن او مشهود بود، سپس، علیرغم اعتراضات و دردی که داشته تنها به او داروی آرام بخش تزریق کردهاند. یک دختر جوان دیگر هم که پروندهاش در دادگاه با نام ماریسلا جریان دارد، گفت که روزانه 10 قرص به او داده میشد که این قرصها عوارض جانبی از جمله سردرد، کاهش اشتها و حالت تهوع به همراه داشته است.
یک نوجوان که برای فرار از ظلم و ستم پدرش و کار اجباری از گواتمالا فرار کرده بود، تقریباً دو سال در بازداشتگاه نوجوانان شهر یولو در کالیفرنیا نگهداری میشد، این مرکز یکی دیگر از محلهایی است که از آن برای نگهداری کودکان مهاجر و مجرم استفاده میشود.
زندانیان در مرکز بازداشت دره شناندولا گزارش کردند که با قلم و خودکار مورد حمله قرار گرفتهاند، برای مدتی طولانی دستبند به دست نگه داشته شدند و از دسترسی به پوشاک و تشک محروم شدهاند. آمریکا مقصر اصلی تشدید مشکلات مرتبط با مهاجرت در آمریکای شمالی و جنوبی بود.
خلق فجابع حقوق بشری با نظامی گری
روزنامه گاردین در تاریخ 19 دسامبر 2018 در وبسایت خود گزارش کرد که اقدامات بیثبات کننده واشنگتن در دهه 1980 نقش بسیار مهمی در شکلگیری شرایط اقتصادی و سیاسی کنونی در این کشورها ایفا کردند. این سیاست در واقع بخشی از استراتژی جنگ سرد آمریکا علیه شوروی بود. بنابراین، خانوادههایی که در قالب کاروانهای مهاجر به سمت مرزهای آمریکا راهپیمایی میکنند، در واقع در حال تلاش برای فرار کردن از جهنمی هستند که آمریکا در خلق آن نقش داشته است.
پایگاه خبری کامان دریمز در مقالهای در تاریخ 15 آگوست سال 2019 اشاره کرد که عواملی شامل فساد و سرکوب سیاسی، تغییرات اقلیمی و قدرت کارتل های مواد مخدر باعث خروج بسیاری از مردم آمریکای مرکزی از سرزمینهای خودشان شده است. اقدامات آمریکا در طول چند دهه گذشته در آمریکای لاتین به شیوههای متعدد در شکلگیری این عوامل تأثیرگذار بودند.
آمریکا برای حفظ سلطه خود بر دنیا، حقوق بشر در کشورهای دیگر را پایمال کرد. واشنگتن همیشه رویکردی یکجانبه گرایانه در قبال مسائل مختلف اتخاذ کرده است. نظم نوین بینالمللی و سیستم بینالمللی دارای اصول و اهداف کلی در قالب منشور سازمان ملل بودند که توسط آمریکا زیر پا گذاشته شدند.
آمریکا کشوری است که از همکاریهای چندجانبه عقبنشینی میکند، تعهدات خود را زیر پا میگذارد، از زیر بار مسئولیتهای بینالمللی خود شانه خالی میکند، بنیاد همکاریهای جهانی را تضعیف کرده و همیشه در حال اعمال تحریمهای اقتصادی و استفاده از گزینه زور بوده است. به همین خاطر واشنگتن مقصر اصلی بروز آشوب و بیثباتی در بسیاری از نقاط دنیا اس و باید مسئولیت بحرانهای انسانی در این کشورها را بر عهده بگیرد. در واقع، نظامی گرایی واشنگتن به فجایع حقوق بشر منجر شده است.
جنگ طلب ترین کشور تاریخ
آقای جیمی کارتر، رئیسجمهور سابق آمریکا در یکی از سخنرانیهای خود در ژوئن سال 2019 اشاره کرد که کشورش در طول تاریخچه 242 سالهی خود فقط 16 سال در صلح بوده است. به همین خاطر او آمریکا را جنگطلبترین ملت در تاریخ جهان توصیف کرد. آمریکا در طول چند دهه گذشته در کشورهایی همچون عراق، افغانستان، سوریه، یمن و موارد دیگر درگیر جنگ بوده است.
بیشتر جنگهای آغاز شده توسط آمریکا اقدامات یکجانبه بوده و مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل یا کنگره آمریکا قرار نگرفتهاند. این جنگها باعث تلفات انسانی بالا و خسارات اقتصادی گسترده شدند که به فجایع حقوق بشر در این کشورها منجر شد. در سال 2019 پروژه «هزینه جنگها» در موسسه امور بینالمللی واتسون در دانشگاه براون گزارشهایی در مورد جنگهای آمریکا منتشر کرد. تخمین زده میشود که جنگهای آمریکا علیه تروریسم در دوره بعد از حادثه یازدهم سپتامبر تقریباً 6.4 تریلیون دلار هزینه داشتهاند. علاوه بر این، برآورد میشود که از سال 2011 بیش از 801 هزار نفر در این جنگها کشته شدهاند.
آمارهای منتشر شده نشان میدهند که جنگ افغانستان به مرگ بیش از 40 هزار غیر نظامی منجر شد و تقریباً یازده میلیون افغانی نیز به پناهنده تبدیل شدند. در جنگ افغانستان بیش از 200 هزار غیر نظامی جان خود را از دست دادند و تقریباً 2.5 میلیون نفر از خانههای خود آواره شدند. در طول جنگ سوریه بیش از چهل هزار غیر نظامی کشته شدند و تاکنون 6.6 میلیون نفر از این کشور فرار کردهاند. در این شرایط، دولت آمریکا از جنایتکاران جنگی محافظت کرد و بر جنایات آنها سرپوش گذاشت.
آقای روپرت کولویل، سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در تاریخ 19 نوامبر سال 2019 در مورد عفو سه سرباز آمریکایی متهم به ارتکاب جرائم جنگی ابراز نگرانی کرد. پرونده این سه نفر شامل موارد نقض جدی حقوق بشر بینالمللی از جمله تیراندازی به سمت گروهی از غیرنظامیان و اعدام فرا قضایی یکی از اعضای گروههای مسلح بودند.
اقدامات و رفتارهای قلدرمآبانهی آمریکا استقلال نهادهای بینالمللی را به خطر انداختهاند. جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق رئیسجمهور آمریکا و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه کشور به ترتیب در ماههای سپتامبر سال 2018 و مارس 2019 هشدار داده بودند که چنانچه دادگاه کیفری بینالمللی شهروندان آمریکایی و متحدان واشنگتن را تحت پیگرد قضایی قرار دهد، دولت آمریکا اجرای اقدامات تلافی جویانه از جمله قطع کمکهای مالی و اعمال تحریمهای اقتصادی علیه دادگاه کیفری بینالمللی را در نظر میگیرد.
آنها همچنین هشدار دادند، دادستانهایی که به طور مستقیم مسئول این تحقیقات کیفری هستند، تحت مجازاتهایی همچون منع ورود به داخل خاک آمریکا قرار خواهند گرفت. کارشناسان سازمان ملل متحد معتقدند که این تهدیدات مداخله غیر قانونی در استقلال دادگاه کیفری بینالمللی محسوب میشوند و توانایی قضات، دادستانها و پرسنل این نهاد بینالمللی برای اجرای وظایف خود را تضعیف خواهند کرد. کارشناسان سازمان ملل تأکید کردند که آمریکا باید تهدید دادگاه کیفری بینالمللی را متوقف کند.
پیش از این دادستانهای دادگاه کیفری بینالمللی خواستار انجام تحقیقاتی در مورد جرائم جنگی مرتکب شده توسط تمام طرفهای درگیر در جنگ افغانستان شده بودند. تعدادی از سربازان و افسران اطلاعاتی آمریکا متهم به ارتکاب تخلفاتی همچون شکنجه، رفتار خشن، توهین به عقاید فردی، تجاوز و سوء استفاده جنسی علیه زندانیان در افغانستان و نقاط دیگر شده بودند. آقای جیمز گلدستون، کارشناس حقوقی معتقد است اظهارات مقامات آمریکایی این برداشت را القا میکنند که دولت آمریکا تنها در صورت برآورده شدن منافع خود از قوانین بینالمللی به طور جدی پیروی خواهد کرد.
پایمال کردن حقوق بشر با تحریم های یکجانبه
تحریمهای یکجانبه آمریکا به طور جدی حقوق بشر در کشورهای دیگر را پایمال کردهاند. مطابق با گزارش منتشر شده در وبسایت سازمان ملل در تاریخ 7 نوامبر سال 2019، مجمع عمومی سازمان ملل برای بیست و هشتمین سال متوالی در قطعنامهای خواستار پایان یافتن محاصره اقتصادی، تجاری و مالی کوبا توسط دولت آمریکا شد.
سازمان ملل در تاریخ 28 مه سال 2019 گزارشی با عنوان «ضرورت پایان دادن تحریمهای اقتصادی، تجاری و مالی آمریکا علیه کوبا» را منتشر کرد. در این گزارش اشاره میشود که محاصره اقتصادی و تجاری کوبا در طول شش دهه گذشته به طور سیستماتیک و گسترده حقوق تمام شهروندان کوبایی را نقض کرده است. در این گزارش از دولت آمریکا درخواست میشود که از قطعنامههای تصویب شده توسط جامعه بینالمللی در مجمع عمومی سازمان ملل پیروی کند و بدون هیچ پیششرطی سیاست محاصره اقتصادی خود علیه کوبا را تغییر دهد.
میشل باچلت، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیهای در تاریخ 8 آگوست سال 2019 اشاره کرد که تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ونزوئلا تأثیر قابلتوجهی بر روی حقوق غیرنظامیان برای دسترسی به غذا و اقلام پزشکی اعمال خواهد کرد. او اشاره کرد که در سالهای اخیر به طور گسترده کمبود کالاهای اساسی در داخل ونزوئلا گزارش شده است.
دولت آمریکا همچنین در موارد متعدد از زیر بار مسئولیتهای بینالمللی خود شانه خالی کرده است. در سالهای اخیر آمریکا در راستای تضمین منافع خود از همکاریهای چندجانبه از جمله شورای حقوق بشر سازمان ملل، سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل و عهدنامه جهانی سازمان ملل در ارتباط با مهاجرت خارج شد. دولت آمریکا در موارد متعدد قوانین بینالمللی را نقض کرد و یکپارچگی سیستم حاکمیت بینالمللی را به خطر انداخته است.
شبکه خبری سی ان ان در تاریخ چهارم نوامبر سال 2019 گزارش کرد که دولت آمریکا به طور رسمی از توافق اقلیمی پاریس خارج شده است. تصمیم دولت آمریکا برای خروج از توافق پاریس این پیام را به بقیهی کشورهای دنیا ارسال کرد که واشنگتن با وجود تأثیرات مخرب تغییرات اقلیمی نمیخواهد نقشی در حل این بحران ایفا کند.
بدون تردید همه مردم دنیا از تخلفات آشکار آمریکا آگاه شدهاند. آمریکا برای مدتی طولانی خود را به عنوان الگویی برای تضمین حقوق بشر معرفی کرده است. این در حالی است که دولتهای متوالی در آمریکا استانداردهای دوگانهای در مورد مسائل حقوق بشر داشتهاند. آمریکا در واقع مسئله حقوق بشر را به عنوان ابزاری برای پیشبرد سلطه خود بر دنیا تصور میکند. واشنگتن بر اساس نیازهای خود تصمیم میگیرد که به ترویج حقوق بشر بپردازد یا آن را نقض کند.