سازمانهای مردم نهاد: آمریکا مهاجران تبعه هائیتی مبتلا به کرونا ویروس را اخراج میکند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، وب سایت شبکه خبری الجزیره انگلیسی نوشت: بر اساس گزارش یک گروه حقوق بشری، مقامات اداره مهاجرت آمریکا، مهاجران تبعه هائیتی را طبق برنامهای در روزهای دوشنبه از ایالات متحده اخراج میکنند. در یکی از این پروازها با حداقل 100 مسافر، تست کرونای 5 نفر از آنها مثبت اعلام شد. اِستفان اتین یکی از افرادی است که با خطر اخراج از ایالات متحده مواجه است. اولین بار در 17 آوریل تست کووید-19 او در سازمان مهاجرت و اعمال گمرک پاین پرایری در لوئیزیانا مثبت اعلام شد. او از بازداشتگاه در یک تماس ویدیویی با الجزیره اظهار کرد که در تاریخ 28 آوریل دوباره تست کرونای او مثبت اعلام شده اما از آن تاریخ به بعد آزمایش دیگری از او گرفته نشده است. براساس اطلاعاتی که یک سازمان حقوق بشری مستقل در بوستون از موسسه عدالت و دموکراسی در هائیتی (آیجیدیاچ) دریافت کرده است، پرواز روزهای دوشنبه به مقصد هائیتی حامل حداقل چهار مسافر دیگر مبتلا به کرونا بوده که آزمایش آنها نیز از تاریخ 16 آوریل به بعد در مرکز پاین پرایری مثبت اعلام شده بود.
اِتین که در آمریکا زاده شده و هرگز در هائیتی نبوده است، میگوید: نمیدانم که چگونه میتوانند این کار را انجام دهند. اخراج افراد آلوده به ویروس کووید-19 رعایت دستورالعملهای بهداشتی بین المللی و ایالات متحده را در پیشگیری از شیوع و ابتلا به این بیماری نقض میکند.
دکتر ژاک بونسی، مدیر آزمایشگاه ملی وزارت بهداشت و درمان هائیتی اظهار کرد که اخراج افراد مبتلا به کووید-19 خطر ابتلا به این بیماری را در سایر مسافران، خدمه پرواز و مردم هائیتی افزایش میدهد. دکتر لور آدریان، مدیر اجرایی وزارت بهداشت عمومی هائیتی در مصاحبه با خبرگزاری الجزیره اظهار کرد که همه مردم از این خطرات آگاه هستند. ما با همهگیری این بیماری روبرو هستیم. حتی یک مورد تست مثبت هم زیاد است و هر فرد مثبت یک خطر تلقی میشود.
اگرچه در هائیتی موارد نستباً کمی از ابتلا به کووید-19، کمتر از 200 نفر، گزارش شده است، با این حال کارشناسان نگرانند که تعداد واقعی افراد مبتلا بسیار بیشتر از این تعداد باشد. زیرا بیش از 10 هزار نفر از هائیتیهایی که در کشورهای همسایه همچون جمهوری دومینیکن کار میکنند، طبق مقررات قرنطینه به کشور خود بازگردانده شدهاند. کارشناسان معتقدند که سیستم بهداشتی هائیتی فاقد امکانات کافی برای رسیدگی به بیماران است.
با وجود خطرناک بودن بیماری عفونی کووید-19، اما همه زندانیان قبل از اعزام توسط سازمان مهاجرت و اعمال گمرک ایالات متحده تست نمیشوند. اِتین عقیده دارد که اگر بر انجام آزمایش کرونا ویروس اصرار نمیکرد، اصلا مورد آزمایش قرار نمیگرفت. در زمانی که تست کرونا ویروس او مثبت اعلام شد او در پاین پرایری زندانی و حداقل با 11 زندانی دیگر در فاصله کم در ارتباط بود. البته تست تمام این افراد هم اخیرا مثبت اعلام شده است.
سازمان مهاجرت و اعمال گمرک ایالات متحده به درخواست الجزیره برای اظهار نظر در این مورد، پاسخی نداده است. به گزارش رسانه یواِس، سازمان مورد بحث در اواخر ماه آوریل اعلام کرد که تا قبل از اخراج مهاجران برای آنها تست کرونا را انجام خواهد داد اما در مورد زمانبندی آن توضیحی نداده است. بر اساس گزارش سازمان مهاجرت و اعمال گمرک ایالات متحده، از 1593 تست انجام شده بر روی زندانیان حداقل تست 788 نفر از جمله 26 نفر در بازداشتگاه پاین پرایری مثبت بوده است. در حال حاضر بیش از 29 هزار نفر در مراکز سازمان مهاجرت و اعمال گمرک ایالات متحده در سراسر آمریکا در بازداشت به سر میبرند.
بیمسئولیتی در مرحلهای جدید
استیو فورستر، مدیر سیاست مهاجرت در موسسه عدالت و دموکراسی در هائیتی طی مصاحبه با خبرگزاری الجزیره اظهار کرد که با وجود شیوع این بیماری، آمریکا در کمال بیمسئولیتی، بدون اینکه افراد را مورد آزمایش قرار دهد تا از نداشتن آلودگی در این افراد اطمینان حاصل کند، آنها را با پروازهایی برنامهریزی شده در روزهای دوشنبه از کشور اخراج میکند. بدین ترتیب، واشنگتن بی مسئولیتی و بی فکری را در سطح وسیعتری نشان میدهد. وی افزود: اعزام افراد مبتلا به کووید-19 به هائیتی به طور عمد نشانه بیاحترامی ایالات متحده به هائیتی و مردم این کشور است. این سیاست مطابق با اظهارات و اقدامات قبلی دونالد ترامپ است.
به گفته مقامات گواتمالا، ایالات متحده متهم به وارد کردن این ویروس به گواتمالا است. زیرا، بیش از 100 زندانی تبعه گواتمالا که تست کووید-19 آنها مثبت اعلام شده بود، به این کشور بازگردانده شدند. به گفته وزارت بهداشت عمومی هائیتی، تست کرونای حداقل سه نفر که در تاریخ 7 آوریل به هائیتی بازگردانده شدند نیز مثبت اعلام شده است.
طبق اعلام مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاسی، علیرغم دستورالعملهای بین المللی مبنی بر خطرات ناشی از سفرهای خارجی که باعث افزایش مبتلایان و شیوع بیشتر این بیماری میشود، آمریکا افرادی را از ماه فوریه به حداقل 9 کشور دیگر در سراسر آمریکای لاتین و جزایر کارائیب اعزام کرده است. فورستر سوال کرده است که چند نفر دیگر باید با تست مثبت کرونا از کشور اخراج شوند؟