X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 13 اردیبهشت 1399

شکایت مجدد ونزوئلا از آمریکا به دادگاه لاهه

دولت ونزوئلا به دنبال شکایت دوباره از آمریکا در دیوان لاهه است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری پرنسالاتینا، خورخه آرئاسا وزیر خارجه ونزوئلا روز گذشته (جمعه) اعلام کرد که این کشور به دنبال طرح شکایت مجدد از واشنگتن به دلیل تلاش برای جلوگیری از توافقنامه نفت در ازای غذا میان ونزوئلا و مکزیک است.

وی عنوان کرد: بار دیگر اقدامات غیرانسانی و جنایتکارانه آمریکا علیه ونزوئلا اثبات شده است. در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، آمریکا در حال تلاش برای مسدود کردن تمامی مسیرهای اجرای این توافقنامه میان ونزوئلا و مکزیک است. ما با استفاده از این توافقنامه به دنبال انتقال مواد غذایی برای مردم به جای نفت بودیم.

وزیر خارجه ونزوئلا تاکید کرد که کشورش به همین دلیل به دنبال طرح شکایت از واشنگتن در دیوان بین‌المللی کیفری(لاهه) است.

آرئاسا خاطر نشان کرد که وزارت خارجه و خزانه‌داری آمریکا در حال بررسی وضعیت دو شرکت مکزیکی است که در توافقنامه نفت در ازای غذا با ونزوئلا فعال هستند. ونزوئلا و مکزیک در سال ۲۰۱۹میلادی این توافقنامه را امضا کردند.

واشنگتن به دنبال فشار به مکزیک برای عدم اجرای این توافقنامه است. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا اخیرا گفته بود: ما از مقامات مکزیکوسیتی توضیحاتی را در مورد این توافقنامه خواسته‌ایم و امیدواریم که آنها با ما همکاری کنند.

ونزوئلا پیش تر اواخر بهمن سال ۹۸ پرونده اقدامات و تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه کاراکاس را به دیوان بین‌المللی کیفری (لاهه) ارجاع داد. دولت کاراکاس در حالی پرونده تحریم های ظالمانه آمریکا علیه کاراکاس را به دیوان بین المللی کیفری ارجاع داد و از این دادگاه خواسته بود این مساله را بررسی کند که دولت ترامپ مدتهاست ونزوئلا را تحت شدیدترین تحریم های اقتصادی قرار داده و به همین دلیل این کشور منطقه آمریکای لاتین با چالش های فراوانی دست و پنجه نرم می کند.

ونزوئلا در سه سال اخیر سخت‌ترین شرایط سیاسی و اقتصادی چند دهه گذشته خود را تجربه کرده است. این کشور که از زمان حضور ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید با شدیدترین فشارها و تحریم‌های واشنگتن مواجه شده، در دو سال گذشته توانسته در برابر این فشارها مقاومت کند.

شرایط نامساعد اقتصادی ونزوئلا زندگی را برای مردم این کشور سخت کرده و سبب مهاجرت بیش از چهار میلیون نفر از این کشور در سال ۲۰۱۹ شده است.