شورای حقوق بشر سازمان ملل موافقت کرد تا از قطعنامهای که نتیجه مهم تحقیقات مربوط به حمله رژیم صهیونیستی به کاروان امدادرسان غزه را مورد تایید قرار داده، حمایت کند.
به گزارش فارس به نقل از شبکه خبری "پرستیوی "، این قطعنامه که پیش از این مورد پذیرش و حمایت سازمان کنفرانس اسلامی قرار گرفته، روز چهارشنبه (7 مهر) با وجود مخالفت آمریکا و حمایت همیشگی آن از رژیم صهیونیستی، به تایید رسمی شورای حقوق بشر رسید.
"سیهاساک فونگتگو " رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل، ضمن اعلام این خبر گفت که حمایت قطعنامه با 33 نظر موافق، یک رای مخالف و 15 رای ممتنع به تصویب رسیده است.
کمیتهای از کارشناسان مستقل که از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی تحقیق اسرائیل درباره حمله به کاروان کمکها تعیین شده بود، اعلام کرد که تلآویو در تحقیق خود تنها از نظامیان رده پایین شرکت کننده در حمله بازجویی کرده و به همین دلیل این تحقیق فقدان استاندارد و بیطرفی لازم است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد نتایج بررسی انجام شده در باره حمله به کاروان آزادی شواهد واضحی را ارئه می دهد که بر مبنای آن می توان علیه اسرائیل اعلام جرم کرد.
کماندوهای اسرائیلی دهم خرداد (31 ماه مه) در آبهای بینالمللی به کاروان کمکهای بشردوستانه آزادی که قصد داشت محاصره غزه را بشکند، حمله کردند و با تیراندازی به همراهان آن، 9 فعال ترکتبار را کشته و دهها نفر را زخمی کردند.
این حمله از سوی بسیاری از کشورهای جهان و مجامع بینالمللی محکوم شد و شورای امنیت خواستار انجام تحقیقی مستقل و بیطرفانه درباره آن شد.
اسرائیل با پافشاری بر درستی حمله خود، با انجام این بررسی مخالفت کرد و اعلام کرد خود با تشکیل گروهی ویژه این حادثه را بررسی خواهد کرد.
به دنبال رد اعتبار تحقیق اسرائیل از سوی مجامع بین المللی و حمایت شورای حقوق بشر سازمان ملل از انجام فوری بررسی مستقل، اوغوز دمیرالپ نماینده ترکیه در سازمان ملل با اشاره غیر مستقیم به رژیم اسرائیل گفت که قطعنامه مصوب در این باره نشان دهنده وفاق عمومی علیه کسانی است که با وجود همه اقدامات غیرقانونی خود با بیاعتنایی به شورای حقوق بشر، انتظار معافیت از مجازات دارند.