عفو بینالملل در پیامی از پادشاه عربستان خواست فوراً و بدون هیچ شرطی فعالان زنی را که از حدود دو سال قبل در این کشور زندانی شدهاند، آزاد کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، عفو بینالملل در بیانیه و توئیتهایی به مناسبت دومین سالگرد بازداشت فعالان زن برجسته در حوزه حقوق بشر که اواسط مه ۲۰۱۸ به دست مسؤولان عربستان بازداشت و زندانی شدند، خطاب به سلمان به عبدالعزیز، پادشاه عربستان نوشت، نمیتوانید ادعای اجرای اصلاحاتی رو به جلو داشته باشید؛ در حالی که فعالان زن و زنان مدافع حقوق بشر همانند لجین الهذلول، سمر بدوی و نسیمة السادة را پشت میلهها نگه داشتهاید.
عفو بینالملل در ادامه تاکید کرد: این فعالان زن نیروی تغییر را تشکیل میدهند، آنها را فوراً و بدون هیچ قید و شرطی آزاد کنید.
همچنین این سازمان آزادی فوری تمامی زندانیان عقیدتی و مدافعان حقوق بشر محبوس در عربستان را خواستار شد.
این درخواست عفو بینالملل در پی فوت عبدالله الحامد، فعال حقوقی عربستانی در سلول زندان در تاریخ ۲۴ آوریل گذشته مطرح شد. مسؤولان عربستانی الحامد را سال ۲۰۱۷ همراه با سایر مبلغان و فعالان بازداشت کرده بودند.
در بیانیه عفو بینالملل به نقل از لین معلوف، مدیر پژوهشهای خاورمیانه این سازمان آمده است: ناراحتکننده است که اکنون دو سال گذشته و این زنان شجاع هنوز پشت میلهها هستند.
معلوف افزود: تعدادی از آنها در زندان از فشار روحی و جسمی از جمله شکنجه، تجاوز جنسی و حبس انفرادی رنج میبرند.
مدیر پژوهشهای خاورمیانه در عفو بینالملل ادامه داد: زمان آن رسیده که رهبران عربستان استفاده از دستگاه قضایی به عنوان شمشیری بر گردن فعالان زن را متوقف کنند.
هنوز مسؤولان ریاض واکنشی به بیانیه عفو بینالملل نشان ندادهاند.
مسؤولان سعودی ۱۵ مه ۲۰۱۸ تعدادی از فعالان زن برجسته در حوزه حقوق بشر را بازداشت کردند.
گزارشهای حقوقی منتشر شده در آن زمان، علت بازداشت این افراد را دفاع آنها از حق زنان برای رانندگی در کشور عنوان کرد.
طبق گزارش عفو بینالملل، ۱۳ زن عربستانی به دلیل فعالیتهای حقوقیشان در حال محاکمه هستند که از این تعداد پنج زن به نامهای لجین الهذلول، سمر بدوی، نسیمة السادة، نوف عبدالعزیز و میاء الزهرانی در بازداشت هستند.
مسؤولان عربستانی تعداد یا اسامی زندانیها را اعلام نکرده و معمولا هرگونه کوتاهی در رسیدگی به زندانیهای این کشور را تکذیب میکنند.
عربستان که با انتقادهای بینالمللی درباره شرایط آزادی بیان و حقوق بشر مواجه است، بارها بر پایبندی خود به اجرای شفاف قوانین تاکید کرده است.