انتقاد مردم فرانسه از «پلیس سیاسی» در دوران قرنطینه: مردم حق اعتراض ندارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، وب سایت شبکه خبری راشاتودی در گزارشی نوشت:با عنوان:«سرکوب سیاسی؛پلیس فرانسه زنی را بخاطر نصب بنر "ویروس مکرون" روی دیوار باغ، دستگیر کرد»
همزمان با افزایش تنشهای اجتماعی در دوران قرنطینه ویروس کرونا، زنی فرانسوی که بنر «ویروس مکرون، چه وقت به پایان میرسد؟" را روی دیوار بیرونی خانه خود نصب کرده بود مورد مجازات پلیس قرار گرفت.
این زن به دستور پلیس عمل کرده و بنر را روز 21 آوریل از روی دیوار برداشته بود، اما افسران پلیس روز بعد بازگشتند و او را به جلسه دادگاهی در روز 23 آوریل احضار کردند. هنگامی که او در دادگاه حاضر شد وی را به جرم «اهانت» بازداشت کردند. به گزارش رسانههای محلی،او بعد از 4 ساعت آزاد شد. این بنر که حاوی انتقاد به مکرون بود روی دیوار باغ این زن در تولوز آویخته شده بود- عبارت «ویروس مکرون» اشاره ای به جلد مجله طنز شارلی ابدو در ماه ژانویه داشت.
به گفته Mediapart، چندین اتفاق مشابه از اوایل آوریل در شهرهای پاریس،مارسی، و دیگر شهرهای فرانسه رخ داده است که در آن افرادی که بنرهایی با «مضامین سیاسی» آویخته بودند مورد بازخواست پلیس قرار گرفته بودند.
کلیر دوژاردین، وکیل این زن، گفت که مردم فرانسه در شرایطی زندگی میکنند که با «پلیس سیاسی» مواجه هستند و دیگر نمیتوانند «تظاهرات کنند» . شاخه محلی حزب راست افراطی ضد کاپیتالیستی جدید(یا NPA) این اقدام پلیس را به عنوان «سرکوب سیاسی» محکوم کرد و گفت این یک «مورد جدی» در محروم کردن افراد از آزادی بیان است.
به گفته حزب NPA، بنرهای الصاق شده که حاوی نظرات سیاسی هستند «یکی از معدود ابزارهایی» هستند که مردم برای بیان احساساتشان در مورد عملکرد دولت در قبال بحران کرونا در اختیار دارند. این حزب خواستار پایان دادن به «اقدامات سرکوبگرانه» و محکومیت این اقدامات توسط دولت شد.
فرانسه شاهد افزایش ناآرامیهای اجتماهی و تنشهای دوران قرنطینه بوده است. این افزایش تنشها بعد از آن اتفاق افتاد که یک ماشین پلیس به یک موتورسوار برخورد کرد و موجی از خشونت را در شهرهای پاریس، تولوز و لیون بوجود آورد؛ گروهی از شاهدان ماجرا میگویند که افسر پلیس عمدا درب ماشین را باز کرد تا به مرد موتورسوار برخورد کند.
لیگ حقوق بشر فرانسه پلیس این کشور را بخاطر اجرای شدید و «تبعیضآمیز و خشونت بار» قوانین سختگیرانه قرنطینه، مورد انتقاد قرا داده است. قرنطینه فرانسه قرار است در 11 مارس برداشته شود. تا 24 آوریل، فرانسه 160 هزار مورد ابتلا و تقریبا 22 هزار مورد فوت ناشی از ویروس کووید 19 را گزارش کرده است.