X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 13 اردیبهشت 1399

اقدام آمریکا علیه آسانژ امنیت روزنامه نگاران را به خطر انداخته است

رئیس جمهور پیشین اکوادور در رابطه با تهدید روزنامه‌نگاران در سراسر جهان گفت: «وقتی آسانژ را تحت پیگرد قانونی قرار می‌دهید از کجا معلوم روزنامه‌نگاران را در هر جای دیگر تحت تعقیب قرار نخواهید داد؟»

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، وب سایت شبکه خبری راشاتودی نوشت: گلن گرین‌والد، بنیانگذار اینترسپت به آر.تی گفته است که درخواست آمریکا برای استرداد و پیگرد قانونی جولیان آسانژ باعث ایجاد یک نمونه و سابقه خطرناک می‌شود. وی هشدار داد که این کار، روزنامه‌نگاران سراسر جهان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

جالب‌ترین حقیقت در رابطه با پرونده آسانژ تا آن‌جا که به گرین‌والد مربوط می‌شود این است که دولت آمریکا قصد دارد او را به خاطر نقض قانون جاسوسی متهم کند. این در حالی است که گرین‌والد در حین سخنرانی رافائل کوریا، رئیس جمهور پیشین اکوادور در آر.تی اسپنیش گفت: «بنیانگذار ویکی‌لیکس شهروند آمریکا نیست و هیچ‌گاه با یک رسانه آمریکایی همکاری نکرده است. همچنین هیچ‌کدام از جرائم او در خاک آمریکا اتفاق نیفتاده است.»

گرین‌والد پیش‌بینی کرد، در صورتی که آسانژ به آمریکا تحویل داده شود، ثابت می‌شود که اگر کسی اطلاعاتی را بر خلاف میل آمریکا گزارش دهد، این کشور حق دستگیری آن فرد را در هر کجای دنیا که باشد، دارد.

گرچه نتیجه پرونده آسانژ، تأثیر زیادی بر وضعیت روزنامه‌نگاری در آمریکا و سراسر جهان می‌گذارد، ولی این مسئله چندان مورد توجه رسانه‌های اصلی قرار نگرفته است. گرین‌والد اعتقاد دارد که عدم توجه به پرونده‌ی آسانژ به این خاطر است که او از نظر سیاسی به جایی وابسته نبوده و در احزاب چپ و راست آمریکا دشمنانی دارد.

او به کوریا گفت: «رسانه‌های آمریکایی، جولیان آسانژ را خودی نمی‌دانند و به همین خاطر پرونده او را پوشش نمی‌دهند و در موردش صحبت نمی‌کنند.»

بنیانگذار ویکی‌لیکس حتی توانست با گزارش‌های ناخوشایند خود دولت‌های اوباما و ترامپ را عصبانی کند ولی گرین‌والد معتقد است که این دولت ترامپ بود که روایتی از آسانژ ساخت که او را فردی شرور و تبهکار جلوه می‌ دهد.

وی اذعان کرد: «آن‌‎ها یک نظریه درست کردند که نشان می‌داد آسانژ با چلسی منینگ، منبع خود همکاری کرده است تا کاری بیش از دریافت صرف اطلاعات انجام دهد. در حالی که آسانژ در واقع به او کمک کرد تا از گرفتار شدنش جلوگیری کند.»
وی ادامه داد که هرگونه حمایت و محافظت از منینگ به اخلاق روزنامه‌‎نگاری مربوط می‌شود.

گرین‌والد می‌گوید: «واقعیت این است که روزنامه‌نگاران سراسر جهان به منابع خودشان کمک می‌کنند تا گرفتار نشوند. اگر به وب‌سایت‌های نیویورک تایمز یا واشنگتن پست بروید، خواهید دید که صفحه‌ای مخصوص ارائه دستور‌العمل با عنوان "در این‌جا می‌توانید اطلاعات خود را بدون گرفتار شدن به ما منتقل کنید"، وجود دارد. مسئله، حق و حقوق نیست. این وظیفه روزنامه‌نگاران است که به منابع خوشان کمک کنند که از خطر دور بمانند.»

چیزی که مقامات برای انجام آن تلاش می‌کنند این است که موضوع را به صورت جرم نشان دهند و بگویند اگر برای دور ماندن منبع خود از خطر تلاش می‌کنید، در واقع در یک توطئه جنایی شریک شده‌اید و به همین خاطر است که پیگرد قانونی جولیان آسانژ توسط دولت ترامپ، خیلی خطرناک است.

منینگ که سابقاً منبع آسانژ بود، به خاطر اهانت به دادگاه الکساندریا در ویرجینیا که در حال تحقیقات در مورد بنیانگذار ویکی‌لیکس بود، بازداشت و ماه گذشته آزاد شد. اتهام منینگ این بود که از دادن شهادت در حضور هیئت منصفه‌ی عظیم‌الشأن خودداری کرده بود.