نماینده ایران با ارسال نامه به دبیر کل سازمان ملل، اعتراض خود را پیرامون حمایت آمریکا از گروهک تروریستی تندر و همچنین تعرض به هواپیمای مسافری ماهان اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، مجید تخت روانچی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با ارسال نامه به آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان نسبت به حمایت ایالات متحده آمریکا از گروه تندر اعتراض و از این رو خواستار برخورد سازمان مذکور با آمریکا شد.
در این نامه، ضمن اشاره به حملات تروریستی این گروه در ایران و شهید و مجروح کردن تعدادی از شهروندان ایرانی و اعتراف آشکار این گروه به ارتکاب این جنایات، اعلام شده گروه تروریستی یادشده کماکان به تداوم فعالیتهای خود از آمریکا و حتی آموزش اقدامات تروریستی و خرابکاری در ایران ادامه خواهد داد.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با اعلام این موضوع که جنایات تروریستی این گروه بارها از طریق دفتر حافظ منافع آمریکا در تهران به اطلاع این کشور رسیده است، تاکید کرد: تاکنون ایالات متحده آمریکا هیچگونه اقدامی در جهت پیشگیری از فعالیت اعضای گروه یادشده یا استرداد آنها برای محاکمه در ایران انجام نداده است.
تخت روانچی با یادآوری تعهدات بینالمللی کشورها تحت حقوق بینالملل، به خصوص تعهد آنها به عدم حمایت از تروریستها و نیز تضمین اینکه خاک آنها به محلی برای فعالیت گروههای تروریستی تبدیل نشود، اظهار کرد: تداوم حمایت آمریکا از این گروه هیچ تردیدی باقی نمیگذارد که این کشور آشکارا کلیه تعهدات ذیربط خود را نقض کرده است، پس بنابراین مسئولیت همه جنایات این گروه در ایران بر عهده این کشور است.
وی در پایان نامه خود که به عنوان سند شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل منتشر خواهد شد، از این سازمان درخواست کرده است تا ایالات متحده آمریکا را وادار کند تا به حمایت از این گروه تروریستی پایان بخشد.
تخت روانچی همچنین با ارسال نامهای اعتراضی اقدام آمریکا در تعرض به هواپیمای غیر نظامی ایران بر فراز آسمان سوریه را غیرقانونی و ماجراجویانه توصیف کرد.
وی در این نامه تأکید کرد: هواپیمای ایرباس ای۳۱۰ خطوط هوایی ماهان از مسیر تهران به سمت بیروت در تاریخ ۲۳ ژوئیه (۲ مرداد) به صورت غیر منتظره و خصمانه توسط دو جنگنده اف ۱۵ آمریکایی در زمان پرواز از طریق راهروهای هوایی مشخص شده بین المللی در حریم هوایی سوریه مورد تعرض قرار گرفته است.
نماینده ایران در سازمان ملل با اشاره به حرکت خطرناک و تهاجمی جنگندههای آمریکایی اشاره کرد که خلبان برای نجات هواپیمای مسافری و نجات جان مسافران مجبور به تغییر ارتفاع شده که همین به زخمی شدن مسافران انجامید.
تخت روانچی همچنین از تلاش سازمان هواپیمایی ایران برای ارتباط با مقام های سوریه و درخواست این سازمان برای انجام تحقیقات فوری و دقیق در خصوص حادثه خبر داد و افزود: مقام های ایرانی نیز تحقیقات را پس از بازگشت هواپیما از بیروت آغاز کردهاند. مشخص است که اقدام جنگندههای آمریکایی نقض آشکار امنیت هوایی و آزادی هواپیمایی غیر نظامی طبق کنوانسیون بین المللی هوانوردی غیر نظامی شیکاگو در سال ۱۹۴۴ و ضمائم مرتبط با آن است.
نماینده ایران در سازمان ملل در ادامه اقدام خطرناک جنگنده های آمریکایی را تخطی از کنوانسیون سرکوب اقدامات غیرقانونی ضد ایمنی هوانوردی غیرنظامی مونترال ۱۹۷۱ دانست.