سخنگوی وزارت امور خارجه نکته قابل توجه در اعترافات ریگی را نوع ارتباط سرویسهای امنیتی کشورهای مدعی حقوق بشر از جمله آمریکا، انگلیس و برخی کشورهای دیگر با این گروهک تروریستی دانست و گفت:
این امر نشاندهنده عدم صداقت اینگونه کشورها در ادعاهای خود، برای توجه به حقوق انسانها است.
رامین مهمانپرست روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود:
برای مردم ایران، حمایت برخی کشورهای مدعی حقوق بشر از گروهکهای تروریستی و جنایتکارانی مانند عبدالمالک ریگی، به امری عادی و طبیعی تبدیل شده است.
وی اظهار داشت: همانطور که همه مردم شاهد بودند نیروهای امنیتی کشورمان با اقتدار یکی دیگر از جنایتکاران و سرکردههای گروهکهای تروریستی را دستگیر کردند و ریگی در بخشی از اعترافات خود به جنایات انجام داده اش پرداخت.
وی با بیان اینکه این نخستین بار نیست که شاهد همکاری گسترده آمریکا، انگلیس و برخی کشورهای اروپایی با گروههای تروریستی در منطقه هستیم، تصریح کرد: ما همواره شاهد حمایتهای این کشورها برای ادامه فعالیت گروه های تروریستی در منطقه بوده ایم.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: همانطور که پیش از این هم مردم ایران انزجار خود را از فعالیت تروریستی گروهک منافقین اعلام کرده بودند و این گروهک در لیست تروریستی کشورهای مختلف قرار گرفته بود، اما شاهد حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم آمریکا، انگلیس و برخی کشورهای اروپایی از گروهک منافقین بوده ایم.
وی ادامه داد: حتی برخی از این کشورها با بستن چشمهای خود به روی جنایت های متعدد انجام شده توسط گروهک منافقین، نام آن را از فهرست تروریستی در کشور خود خارج کردند.
عبدالمالک ریگیسرکرده اشرار و یک گروهک تروریستی که درشرق ایران دست به عملیات تروریستی و کشتار انسانهای بیگناه میزد، در نخستین اعترافات خود تاکیدکرد که با آمریکا ارتباط داشته و جنایتهای بسیاری علیه شهروندان غیرنظامی ایرانی مرتکب شده است.
ریگی در این اعترافات گفت که مسوولان آمریکایی گروهک تروریستی او را به انواع سلاح، بمب و تجهیزات ارتباطی مجهز کرده و به او گفته بودهاند که هیچ مشکلی بین آمریکا و القاعده وجود ندارد. وی افزود: سران سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) در نظر دارند از همه سازمانهای مخالف با ایران که توانایی به چالش کشیدن این کشور را داشته باشند، حمایت کند، چرا که حمله نظامی آمریکا به ایران دشوار است.
این سرکرده گروهک تروریستی در بخشی ازاعترافات خود گفت که در دیدار با عوامل سازمان جاسوسی سیا در دبی به وی قول حمایت همه جانبه و در اختیار گذاردن پایگاهی با تسلیحات نظامی در نزدیک منطقه داده شده بود.
ریگی افزود: این پایگاه قرار بود در مناس در نزدیکی بیشکک واقع در قرقیزستان ایجاد شود.
هر نوع فعالیت صلح آمیز هسته ای، حق همه کشورها است
مهمانپرست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در ژاپن اعلام کرده که الگوهای ایران در موضوع هستهای مانند ژاپن است، موضع رسمی وزارت خارجه در این خصوص چیست؟، اظهار داشت: ما همواره اعلام کردهایم که استفاده از دانش هستهای را در مصارف نظامی و بکارگیری آن در جهت ساختن سلاحهای کشتار جمعی محکوم میکنیم.
وی اظهار داشت: نه تنها به لحاظ سیاسی با استفاده از دانش هستهای در مصارف نظامی مخالفیم بلکه به عنوان مبنای اعتقادی و دینی خود آن را حرام و غیرمجاز میدانیم.
مهمانپرست گفت: بنابراین هر نوع فعالیت هستهای صلح آمیز که موارد انسانی را شامل شده و برای پیشرفت و توسعه کشورها قابل استفاده است را حق همه کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران میدانیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: فعالیتهای صلح آمیز هستهای در ایران میتواند شباهت بسیاری به فعالیتهای هستهای صلح آمیز در سایر کشورها از جمله ژاپن داشته باشد که خود قربانی بکارگیری سلاحهای کشتار جمعی توسط آمریکاییها بوده اند.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، ایران و ژاپن هر دو معتقد به استفاده صلح آمیز از دانش هستهای بوده و برای خلع سلاح جهانی و عاری شدن از سلاح های هستهای مصمم و هم رای هستند.
بحثهای همکاری برای غنی سازی، بین ایران و سایر کشورها صورت میگیرد مهمانپرست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ژاپن اعلام کرده که غنیسازی ایران در این کشور را میپذیرد، آیا ایران موافق با این قضیه است؟
گفت: بحثهای مربوط به همکاری جهت غنیسازی برای تامین سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران به صورت کارشناسی بین ایران و سایر کشورها انجام میشود.
مهمانپرست ادامه داد: پیش از این، ایران شروط خود را برای تامین سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی به صورت روشن اعلام کرده است.
موفقیت چشمگیر سفرهای رییس جمهور به سایر کشورها
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سفر رییس جمهور به سوریه گفت: با توجه به عمق استراتژیک همکاریها و بکارگیری ظرفیتهای بالای همکاری با کشورهای دوست، سفرهای رییس جمهور با موفقیت چشمگیری مواجه است.
مهمانپرست حاصل اینگونه سفرها را همکاریهای وسیع تر، تحکیم دوستیها و برنامه ریزی جهت رشد و توسعه همه جانبه بین دو کشور و منطقه عنوان کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه مهمترین دستاوردهای سفر رییس جمهور به سوریه را اعلام موضع مشترک در حمایت و پایداری برای ایجاد صلح، ثبات و امنیت منطقه و آمادگی برای مقابله با هرگونه زیاده خواهی و تعدی رژیم نامشروع صهیونیستی ذکر کرد.
وی با خوشحالکننده خواندن خبر لغو روادید بین دو کشور ایران و سوریه گفت : این موضوع به ایجاد تسهیلات مناسب برای رفت و آمد اتباع دو کشور و زمینه سازی برای ارتقا همکاریهای تجاری و اقتصادی کمک میکند.
مهمانپرست در پاسخ به سوالی در خصوص برگزاری نشست شورای حکام در تاریخ ۱۰ اسفند، مبنی بر اینکه با توجه به گزارش دوپهلوی مدیر کل آژانس، توصیه ایران به یوکیا آمانو برای جبران اشتباه گذشته خود چیست؟ گفت: شورای حکام ۱۰اسفند یکی از نشستهای عادی خود را انجام میدهد که موضوعات مختلفی را در دستور کار خود دارد.
وی با اشاره به فعالیت هستهای صلح آمیز ایران گفت: موارد متعددی به عنوان ایراد در گزارش اخیر آژانس وجود دارد که مهمترین آن حاکم شدن فشارهای سیاسی خارج از چارچوب آژانس بر رویه حقوقی و نحوه رسیدگی به صورت معمول این گزارش است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران ایراداتی که نسبت به این گزارش داشت را به انواع مختلف منعکس کرد.
وی با متعجب خواندن ابراز نگرانیهایی که از فعالیت صلح آمیز ایران در گزارش مدیر کل آژانس مطرح شده است، گفت: ایران به تمام تعهدات خود در چارچوب معاهده ان پی تی عمل کرده و فعالیتهای آن زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی در حال انجام است.
مهمانپرست تاکید کرد: هیچ شاهدی دال بر انحراف فعالیتهای ایران از مسیر صلح آمیز وجود ندارد و چنین موضوعی تاکنون در این خصوص گزارش نشده است.
وی با اشاره به چارچوب عملی که به عنوان طرح مدالیته با آژانس داشته و ابهامات را برطرف کرده ایم، گفت: بر اساس این توافقنامه، باید پرونده جمهوری اسلامی ایران به صورت عادی درآید و هر نوع بررسی آن در خارج از آژانس غیرمنطقی و غیرحقوقی است.
به گفته وی، در همین راستا مجددا بیانیه جنبش عدم تعهد را در حمایت از فعالیتهای صلح آمیز هستهای کشورمان شاهد بودیم که به تصویب اعضای این جنبش رسید و آنان ملاحظات خود را در خصوص همه مواردی که در گزارش نوشته شده اعلام کردند.
سخنگوی وزارت خارجه یادآور شد: اعضای جنبش عدم تعهد حمایت خود را از حقوق همه کشورها به ویژه جمهوری اسلامی ایران در برخورداری از فعالیتهای هسته ای صلح آمیز اعلام کرده اند.