دفتر بین الملللی حمایت از کودکان با هشدار در خصوص گرسنگی ۷.۳ میلیون نفر از کودکان افغان بر اثر شیوع کرونا در ماه آینده اعلام کرد کرونا می تواند در این کشور منجر به فاجعه بزرگی شود.
به گزارش ایرنا، دفتر بینالمللی حمایت از کودکان (Save the children) در گزارش تازهای که دیروز جمعه منتشر کرد، از جامعه جهانی به ویژه کشورها و سازمانهای کمک کننده خواسته است که برای رساندن مواد غدایی به خانوادههای نیازمند، آسیب دیده، کودکان و زنان در مناطق روستایی فوری اقدام کنند تا از خطرات سوتغذیه و گرسنگی کودکان در افغانستان جلوگیری شود.
این نهاد از افزایش روزافزون قیمت مواد خوراکی در این کشور ابراز نگرانی و تأکید کرده است که خانوادهها و کودکان نسبت به گذشته کمتر به تغذیه مناسب دسترسی دارند.
در این گزارش گفته شده است که قرنطینه و متوقف شدن برخی از فعالیتهای اقتصادی، تامین نیازهای اولیه و ضروری مردم را مشکل کرده است.
براساس این گزارش،در یک ماه گذشته به دلیل گسترش ویروس کرونا، قیمت آرد، گندم و روغن در بازارهای افغانستان ۲۳ درصد افزایش یافته است. قیمت برنج، شکر و حبوبات هفت تا ۱۳ درصد بیشتر شده و وضعیت عرضه و تقاضا هم متعادل نیست.
اداره بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان(سیگار) نیز در گزارشی هشدار داده است که این کشور با فاجعه بهداشتی روبرو است.
سیگار در گزارشی به کنگره آمریکا گفته است که سیستم بهداشتی افغانستان ضعیف بوده و آسیبپذیریهای مردم این کشور را بیشتر کرده است.
وزارت اقتصاد افغانستان هم اعلام کرد براثر قرنطینه شهرها ۷۰۰ هزار کارگر روزمزد درآمدهای خود را از دست داده اند که این عامل باعث گسترش فقر شده است.
درادامه این گزارش اضافه شده است افرادی که کار خود را از دست داده اند از تامین هزینه های خانواده ناتوان شده اند.
«یونس سالک» سخنگوی وزارت اقتصاد افغانستان گفته است که فعالیتهای حدود ۶۰ هزار سازمان خدماتی و بیش از پنج هزار سازمان صنعتی بر اثر گسترش ویروس کرونا متاثر شده و با توجه به این وضعیت، رشد اقتصادی افغانستان نیز زیر صفر خواهد رفت .
صندوق بین المللی پول ۵۰۰ میلیون دلار از ۲۲۰ میلیون دلار کمک به افغانستان را برای مقابله با اثرات منفی بیماری کرونا اختصاص داده ولی نگرانی از نحوه هزینه این مبلغ با توجه به فساد گسترده در این کشور همچنان وجود دارد.
صندوق بین المللی پول هشدار داده است که که رکود اقتصادی در افغانستان امسال منجر به افزایش بیکاری و فقر خواهد شد.
در این حال کارشناسان افغان ابراز نگرانی می کنند که پولهای جامعه جهانی به این کشور به علت فساد درست هزینه نمی شود.
«طارق فرهادی» استاد یکی از دانشگاه های سویس گفت که اگر این پول با شفافیت کامل هزینه شود، بخشی از مشکلات رفع خواهد شد.
وی به دولت افغانستان پیشنهاد کرد نهادی مستقل از اقتصاددانان و افراد درستکار را برای هزینه کرد شفاف این مبلغ انتخاب کند.
براساس تازه ترین آمار وزارت بهداشت افغانستان،تاکنون ۲ هزارو ۳۳۷ نفر به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۶۸ تن جان باخته اند.