به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، حسین قاسمی با اشاره به اظهارات برخی مقامات سازمان ملل مبنی بر ضرورت باز نگه داشتن مرز کشورهای همسایه افغانستان برای ورود آوارگان این کشور، گفت: صرف اظهارنظر برخی مقامات سازمان ملل، دلیلی نمیشود که سیاست کشورها براساس نظر آنها تنظیم شود.
وی ادامه داد: گذرگاههای مرزی مشترک با افغانستان همزمان با شیوع ویروس کرونا با یکسری محدودیتها روبرو شد. بعد از شیوع ویروس هندی نیز محدودیتهای سخت گیرانهتری برای تردد وضع شد. خیلی از افراد به دلایل خانوادگی، اقتصادی و یا اجتماعی ترددهایی داشتند که آنها نیز با همان پروتکلهای بهداشتی انجام شد.
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور تاکید کرد: از قبل پیش بینی میکردیم که تحولات در کشور افغانستان منجر به حضور آوارگان این کشور به سمت مرزهای ایران شود، این آمادگی را به استانهای خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی ابلاغ کردیم تا در قالب مدیریت بحران اماکنی را در نظر بگیرند تا اگر چنین افرادی مراجعه کردند آنها را در همان اماکن مستقر کرده و بعد با دولت مرکزی افغانستان هماهنگ کرده و این افراد به موطن خودشان بازگشت داده شوند.
قاسمی عنوان کرد: یک مرحله از مرز دوغارون، دو مرحله از ماهیرود و یک مرحله نیز از میلک سیستان و بلوچستان شاهد مراجعه مردم عادی و برخی از نظامیان و مسئولان اداری مستقر در مرزهای کشور افغانستان بودیم که از ترس جان خود به سمت ایران آمده بودند.
طبق گزارش میزان، وی گفت: این افراد را با هماهنگی دستگاههای امنیتی، نظامی، انتظامی و وزارت خارجه، اسکان دادیم يا اگر ادوات داشتند آنها را گرفتیم و بلافاصه پس از انجام هماهنگیها این افراد را با هواپیما بازگرداندیم.
مدیر کل امور مرزی وزارت کشور گفت: ایران فراتراز آنچه سازمان ملل اعلام کرده از منظر بشر دوستانه و حفظ کرامت انسانی و با نگاهی دینی و معنوی آوارگان از کشور افغانستان را اسکان داده است اما برخی کشورهای همسایه افغانستان مرزهای خود را به روی این افراد بسته و این را هم به صراحت اعلام کرده اند. همه افرادی که تاکنون مراجعه کردند به سمت خاک خودشان بازگشت داده شده اند.