عناصر تحت حمایت رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۲ بین دو هزار تا سه هزار و ۵۰۰ پناهجوی فلسطینی و غیرنظامی لبنانی را در دو روز قتل عام کردند.
به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، قتل عام «صبرا و شتیلا» یکی از دلخراش ترین قتلعامهای صورت گرفته به شمار میرود که در جریان جنگ داخلی لبنان در سال ۱۹۸۲ روی داد.
بر اساس گزارش الجزیره، «شتیلا»، یک اردوگاه آوارگان فلسطینی، و «صبرا»، محله مجاور آن در جنوب غربی «بیروت»، در پایتخت لبنان واقع شدهاند.
این آوارگان فلسطینی قربانیان «نکبه» ۱۹۴۸ یا به زبان عربی «فاجعه» بودند که از پاکسازی قومی خشونتآمیز رژیم صهیونیستی علیه فلسطین در پی تاسیس این رژیم، آواره شده بوند.
اما بین ۱۶ تا ۱۸ سپتامبر ۱۹۸۲، آوارگانی که در شتیلا و صبرا به همراه غیرنظامیان لبنانی زندگی میکردند، با هماهنگی ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفتند.در جریان این قتل عام دستهجمعی، در طول دو روز بین دو هزار تا سه هزار و ۵۰۰ آواره فلسطینی و غیرنظامی لبنانی کشته شدند.
در ژوئن ۱۹۸۲، رژیم صهیونیستی در جریان جنگ داخلی ۱۵ ساله لبنان (۱۹۷۵-۱۹۹۰) با هدف اعلام شده نابودی «سازمان آزادیبخش فلسطین» (ساف) که در بیروت مستقر بود و از جنوب لبنان علیه رژیم صهیونیستی عملیات انجام میداد، به لبنان حمله کرد.
سازمان آزادیبخش فلسطین در یکم سپتامبر ۱۹۸۲ از لبنان خارج شد؛ آمریکا و یک نیروی چندملیتی تضمینهایی ارائه کردند که از آوارگان و غیرنظامیان فلسطینی باقیمانده محافظت خواهد شد.
دو هفته بعد، ارتش رژیم صهیونیستی صبرا و شتیلا را محاصره و برای متحدان خود، (یک گروه راستگرای لبنانی به نام فالانژ)، پوششی فراهم کرد تا قتل عام را انجام دهند. این قتل عام به مدت ۴۳ ساعت از روز پنجشنبه ۱۶ تا روز شنبه ۱۸ سپتامبر ادامه داشت.
در حالی که به سختی میتوان آمار دقیق در مورد تعداد کشتهشدگان را مشخص کرد، برآوردها تعداد کشتهشدگان را بین دو هزار تا سه هزار و ۵۰۰ غیرنظامی نشان میدهد.
شهادتهای شاهدان مربوط به این کشتار جمعی، اعمال هولناک قتل عام، مثله کردن، تجاوز جنسی و گورهای دسته جمعی را توصیف میکنند؛ تصاویر پس از آن از تلویزیون سراسر جهان پخش شد و خشم جهانی را برانگیخت.
اخیرا اسنادی که از سوی دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی از حالت طبقه بندی شده خارج شده، ارتباط مستقیم بین سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) و «فالانژ»، مسئول قتل عام صدها آواره فلسطینی، را فاش کرده است.