به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، گاردین در گزارشی درباره افراد بی خانمان و برنامه توزیع واکسن کرونا در ایالات متحده نوشت : نتایج یک تحقیق نشان می دهد در ۱۸ ایالت آمریکا بیخانمانها علیرغم قرار داشتن در گروههای پرخطر در اولویت دریافت واکسن قرار ندارند.
بر اساس این گزارش علیرغم اینکه مراکز پیشگیری و کنترل بیماری در آمریکا این جمعیت را به طور خاص در گروههای بسیار آسیبپذیر در مقابل ویروس دانسته، اما دولت آمریکا این گروه را در فهرست و اولویت تزریق واکسن کرونا قرار نداده است.
این تحقیق که توسط «آکادمی ملی سیاست بهداشتی دولت»، یک انجمن غیر حزبی از سیاستگذاران، تهیه شده بر افرادی که در پناهگاههای بیخانمانها زندگی میکنند تمرکز کرده و دریافته که برنامههای توزیع مرحلهای در ایالتهایی مثل مریلند، ایلینوی و مینهسوتا از این جامعه به عنوان جمعیت اولویت نام نبرده است.
«دونالد وایتهِد» مدیر اجرایی ائتلاف ملی برای بیخانمانها در آمریکا گفت: افراد بیخانمان اغلب به مراقبتهای پزشکی و ضروریات برای محافظت در مقابل ویروس مثل ماسک دسترسی ندارند و حتی در صورت مبتلا شدن امکان قرنطینه هم ندارند.
به گفته وی، بیخانمانها همچنین ممکن است بیماریهای زمینهای مثل دیابت یا آسم داشته باشند که آنها را در معرض ابتلای شدید ناشی از ویروس قرار میدهد.
وایتهد گفت: اگر ما حدود ۳.۵ میلیون نفر افراد بیخانمان را در آمریکا رها کنیم، یا تا پایان صبر کنیم، نمیتوانیم از این بحران عبور کنیم، این بحران تشدید خواهد شد، زیرا افراد بسیاری را داریم که مراقبت لازم را دریافت نکردهاند.
این در حالی است که وضعیت شیوع کرونا در آمریکا نگرانیهایی را در میان مقامهای بهداشت این کشور برانگیخته و اخیراً «آنتونی فائوچی» مدیر موسسه ملی بیماریهای عفونی و آلرژی تصریح کرد: همهگیری ویروس کرونا شرایط وحشتناکی را در این کشور ایجاد کرده است.
وی در گفتگو با رویترز، مجادلات و شکافهای سیاسی طی یک سال گذشته در این کشور را یکی از دلایل تلفات ۵۰۰ هزار نفری همهگیری کرونا در آمریکا دانست. از طرف دیگر شمار مبتلایان نوع انگلیسی ویروس کرونا هر ۱۰ روز یکبار در آمریکا دو برابر میشود که خطر افزایش تعداد قربانیان در این کشور کرونازده را به دنبال دارد.
حتی با وجود ارائه واکسن کرونا برای آمریکاییها، افزایش میزان مبتلایان به کرونا موجب پر شدن بیمارستانها و کلینیکها در برخی از نقاط این کشور شده است.
دو شرکت آمریکایی «فایزر» و «مُدرنا» تأییدیه واکسنهای ضد کرونایی خود را دریافت و میلیونها دوز از آنها را در سراسر ایالات متحده و کشورهای دیگر از جمله انگلیس توزیع کردهاند.
با این حال، بر اساس گزارشهایی که در سامانه فدرال «گزارش عوارض جانبی واکسن» در آمریکا ثبت شده، بیش از ۶۰ نفر در این کشور بعد از دریافت یکی از واکسنهای «فایزر» یا «مدرنا» جان باختهاند و صدها نفر دچار عوارض بعضاً تهدیدکننده حیات شدهاند.
طبق آخرین آمار دانشگاه جانز هاپکینز، آمریکا با ۲۸ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۶۲۹ مبتلا و ۵۱۶ هزار و ۴۷۶ قربانی، همچنان بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا و قربانیان این ویروس در جهان را دارد.