X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: یکشنبه 28 شهریور 1400
تعداد بازدید خبر : 245
تاریخ ثبت : یکشنبه, 28 شهریور,1400 | 02:22 ب.ظ
تاریخ انتشار : یکشنبه, 28 شهریور,1400 | 02:16 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : یکشنبه, 28 شهریور,1400 | 02:22 ب.ظ

آزمون دشوار شورای حقوق بشر

  • آزمون دشوار شورای حقوق بشر

طنز تلخ روزگار ما حقوق بشر و ادعای حمایت از آن از سوی مدعیان دروغینی است که خود بزرگترین ناقضان آن هستند.


این روزها در شرایطی چهل و هشتیمن نشست شورای حقوق بشر درحال برگزاریست که دولت آمریکا با به کارگیری دو ابزار دخالت نظامی و اعمال تحریم ها، بزرگترین ناقض حقوق بشر است و باید دید آیا این شورا می تواند در برابر اقدامات کاخ سفید کاری از پیش ببرد یا خیر.
شاید طنز تلخ روزگار ما حقوق بشر و ادعای حمایت از آن از سوی مدعیان دروغینی است که خود بزرگترین ناقضان آن هستند.

در جهان امروز برخی رهبران کشورها از واژه حقوق بشر به رأی خود تفسیر دارند و بسیاری از اقدامات غیرقانونی، خارج از عرُف و قواعدی که انجام می دهند را در لوای ژست دفاع از حقوق بشر پنهان می کنند.

دولت آمریکا به عنوان یکی از قدرت های بین المللی باتوجه به ابعاد و دامنه فعالیت هایش در سراسر جهان بر اساس مدارک و شواهد بسیاری جایگاه نخست نقض حقوق بشر را داراست که در این خصوص هم فروردین ماه سال ۱۴۰۰ دولت چین گزارش سالیانه ای را در خصوص وضعیت حقوق بشر در آمریکا در هفت سر فصل تنظیم و ارائه کرد.

دولت چین در آن گزارش به شدت از وضعیت وحشتناک حقوق بشر در آمریکا که به طور مداوم کشورهای دیگر را متهم به نقض حقوق بشر می‌کند، انتقاد کرده است.

واژه حقوق بشر عنوان جذابی است که به واسطه آن سازمان ها و نهادهای بین المللی متکثری مشغول به فعالیت هستند که از جمله آنها می‌توان به سازمان عفو بین الملل، شورای حقوق بشر سازمان ملل، کمیته بین المللی صلیب سرخ جهانی و قس علی هذا موارد دیگر اشاره کرد.

اما در این میان، با نگاهی به سوابق و عملکرد این نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر در طول سالیان متمادی که از زمان تاسیس آنها می گذرد می‌توان متوجه شد که آنها نیز همچون بسیاری دیگر از سازمان های بین المللی وابسته به قدرت های بین المللی هستند.

وابستگی و عدم استقلال این سازمان ها و انجمن های بین المللی حقوق بشری، رسما آنها را به عنوان ابزار دست کشورهای قدرتمند از جمله آمریکا تبدیل کرده است.

با اینهمه، در شرایطی این روزها چهل و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل را پشت سر می گذاریم که نماینده ایران در دفتر سازمان ملل در ژنو ضمن انتقاد از نقض فاحش، گسترده و سیستماتیک حقوق بشر توسط آمریکا، دو ابزار مهم و کاربردی آمریکا در این خصوص را «مداخلات نظامی خارجی» و «تحریم های غیرانسانی» عنوان کرد.

در حال حاضر باتوجه به افزایش سطح آگاهی مردم و افکار عمومی جهان از شرایط و مناسبات رهبران سیاسی و اهداف و اغراض هر یک، انتظار مردم جهان این است که شورای حقوق بشر سازمان ملل بتواند در این دور از نشست خود که تا اواسط مهرماه ادامه دارد، به نقض گسترده و فاحش حقوق بشر توسط آمریکا و متحدان غربی و منطقه ای آن بپردازد و سریال تکراری چشم پوشی بر اقدامات آنها را پایان دهد!

در خاتمه آنکه، تا امروز که هفته اول از برگزاری نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل را می گذارنیم، آن شورا خواستار رفع تحریم های یکجانبه قهری علیه ملت‌ها شده که می تواند نسبت به توجه هرچه بیشتر به این امر ناپسند و ناقض حقوق بشری مفید تلقی شود و لازم است، اما جهت لغو تحریم های ظالمانه و یکجانبه اعمالی از سوی برخی بازیگران چون آمریکا، حتما کافی نیست.


نویسنده: محمد مهدی ملکی
منبع: فارس


 

ارسال نظر: