تاریخ انتشار: پنجشنبه 14 مرداد 1400
معاون بینالملل ستاد حقوق بشر مطرح کرد:
تعداد بازدید خبر : 185
تاریخ ثبت : پنجشنبه, 14 مرداد,1400 | 08:52 ب.ظ
تاریخ انتشار : پنجشنبه, 14 مرداد,1400 | 08:28 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 16 مرداد,1400 | 10:37 ق.ظ
لزوم همکاری کشورهای اسلامی در بازنشر چهره واقعی از حقوق بشر اسلامی
سید مجید تفرشی با تاکید بر تولید ادبیات و مفاهیم حقوقی در حوزه حقوق بشر از سوی کشورهای منطقه، گفت: لازم است دولتها و سازمانهای فعال حقوق بشر اسلامی در مسیر بازنشر حقوق بشر واقعی اسلام و در مقابله با نسخه غربی و تکفیری آن با یکدیگر تعامل و همکاری کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، سیدمجید تفرشی، معاون امور بینالملل ستاد حقوق بشر روز چهارشنبه همزمان با روز بزرگداشت" حقوق بشر اسلامی و کرامت انسان" در نخستین نشست علمی تخصصی "چهره دیگر حقوق بشر" در دانشگاه اصفهان،اظهار داشت: سال ۱۹۹۱ بیش از پنجاه کشور اسلامی در عالیترین رده یعنی وزرای امور خارجه مصوبهای را در تشریح فهم خود از حقوق بشر اسلامی و ارزشهای آن انشاء کردند . اقدامی که علیرغم تصریح اعلامیه جهانی حقوق بشر مبنی بر آزادی اندیشه و عقیده به شدت از سوی برخی دول و صاحبنظران غربی مورد حمله و شماتت قرار گرفت.
وی این برخورد را یکی از مصادیق بارز نقض اعلامیه جهانی حقوق بشر ۱۹۴۸ توسط دول غربی دانست.
تفرشی در ادامه گفت: تحریمها انواع مختلف دارد که یکی از آنها در حوزه آموزش است. اقدامی برخلاف ماده یک اساسنامه یونسکو که یکی از مصادیق آن اخراج یا عدم اجازه تحصیل به دانشجویان ایرانی در برخی از دانشگاههای غربی بود که علیرغم محکوم شدن این اقدام بعنوان مثال در سال ۲۰۱۰ در هلند این نگاه تبعیض آمیز به اشکال مختلف ادامه دارد.
وی تحریم در حوزه حق بهرهمندی از استانداردهای مناسب زندگی و تحریم اشخاص حقیقی را که بعضا موجب صدمه خوردن حیثیت و آبروی آنها می شود را از دیگر اشکال تحریمهای غیر قانونی دانست و افزود: حتی اگر مجمع عمومی سازمان ملل متحد راضی به تحریم کشوری شود، این تحریمها نمی تواند حقوق بشر بنیادین را نقض کند.
معاون بینالملل ستاد حقوق بشر ادامه داد: تحریمهای یکجانبه و غیر قانونی آمریکا در حوزه دارو و آسیب دیدن بیمارانی مانند ام اس، تالاسمی و "ای بی"(پروانهای) که بعضا به بهانه تحریمهای ثانویه توسط دول اروپایی مورد حمایت قرار میگیرد در هر فرمتی محکوم و مصداق جنایت علیه بشریت است.
وی این تحریمها را در تضاد با اصول و اهداف و روح منشور ملل متحد دانست و گفت: تلاش برای اعمال مجازاتهای جمعی نماد بربریت و عمق سبوعیت مجریان آن است.
تفرشی تعهدات عام الشمول خصوصا در حوزه صیانت از حقوق بشر بنیادین اعم از موارد ذکر شده ذیل بند دو ماده چهار میثاق بین المللی حقوق مدنی را فراسرزمینی دانسته و هرگونه همراهی با آمریکا در حوزههای منتج به نقض آن را موجب مسئولیت بینالمللی دول خاطی توصیف کرد.
وی تصریح کرد: اقرار برخی دول اروپایی و غیر اروپایی به تحت فشار بودن از سوی آمریکا نه تنها رافع مسئولیت بین المللی آنها نیست بلکه به نوعی اقرار به نقض مهمترین اصل منشور ملل متحد یعنی حاکمیت مستقل و برابر کشورها ذیل ماده دو است.
تفرشی یادآور شد: برخی دول غربی در فرایند شکلگیری برجام همزمان با ایجاد مانع و محدودیت در دسترسی کشور به دانش هستهای صلح آمیز با دروغ پردازی در حوزه ایران هراسی موفق به فروش بیشترین اسلحه به کشورهای منطقه شدند.
وی با تاکید بر اینکه آمریکاییها حقوق بینالمللی را تحریف میکنند، اضافه کرد: بر اساس قوانین بینالمللی، دارو، غذا و تجهیزات پزشکی را نمی توان مشمول تحریم نمود این در حالی است که از زمانی که ترامپ(تحریم ها) را امضا و با فشار حداکثری اجرایی کرد تا زمانی که بایدن رسماً خواستار لغو تحریم های مستقیم و ثانویه در حوزه تامین واکسن برای ایران شد شاهد قربانی شدن هزاران نفر بر اثر بیماری کرونا در کشور بودیم فرایندی که قطعا مسئولیت بین المللی دولت آمریکا را نیز به همراه دارد.
این کارشناس بینالمللی گفت: سازمان ملل متحد در برابر تحریمها سکوت میکند در حالی که موظف به واکنش است و میتواند درخواست برگزاری دادگاه ویژه یا استفاده از رویههای خاص برای ورود به این موضوع و توقف آن کند.
وی به موضوع تروریست نیز اشاره و خاطرنشان کرد: امروزه در دنیا پدیده جدیدی به نام "تروریستشویی" بوجود آمده است بطوریکه ابتدا یک سازمان را تروریست معرفی اما بدون محاکمه و اجرای عدالت آن را از فهرست تروریستی خارج میکنند. که برخی دول اروپایی در این امر پیشتاز هستند.
تفرشی با تاکید بر اینکه سردار سلیمانی ناجوانمردانه شهید شد و عملیات ترور فاقد هرگونه مزیت نظامی بود، افزود: سردار سلیمانی، مهمان دولت عراق و حامل پیام برای نخست وزیر این کشور بود.
وی در هیچ سند بین المللی مصداق تهدید قریبالوقوع علیه نیروهای آمریکایی مورد شناسایی قرار نگرفته ضمن آنکه گزارشگر سازمان ملل متحد در بخشی از گزارش خود ضمن شناسایی توسل به زور توسط پهپاد آمریکا بعنوان اقدامی غیر قانونی، ادعای تروریست بودن سپاه قدس و اینکه سردار پیشتر مرتکب جنایت در برابر نظامیان آمریکایی شده را نیز غیر واقعی و غیر مستند دانسته بود.
معاون بینالملل ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه در ترور سردار سلیمانی با نقض فاحش قواعد بشردوستانه خصوصا در حوزه حق بر حیات مواجهیم، افزود: این نخستین بار در جهان است که دولتی در قالب حق دفاع مشروع آنهم در کشوری ثالث و اشغال شده برای خود مجوز ترور صادر میکند. اقدامی که قطعا مصداق جنایت جنگی بوده و نباید با بی کیفرمانی روبرو شود.
وی با بیان اینکه استفاده از پهپاد به معنی داشتن برنامه قبلی است، خاطرنشان کرد: در شبی که سردار سلیمانی شهید شد، سهام اسلحهفروشی در برخی کشورهای غربی منجمله آمریکا افزایش پیدا کرد. زیرا تجار فعال در این حوزه به درستی تشخیص داده بودند که سردار سلیمانی در نقطه مقابل تروریستها قرار داشته و حضورش موجب آرامش و امنیت و بالطبع کسادی در بازار اسلحه است.
تفرشی با تاکید بر اینکه در تولید ادبیات و مفاهیم حقوقی در حوزه حقوق بشر در کشورهای منطقه کم کاری شده است، گفت: لازم است دولتها و سازمانهای فعال حقوق بشری ۱۵ کشور همسایه ایران بویژه در مسیر بازنشر حقوق بشر واقعی اسلام و در مقابله با نسخه غربی و تکفیری آن با یکدیگر تعامل و همکاری کنند.
وی در پایان ضمن اعلام آمادگی ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در همکاری با همتایان خود در هر نقطه از جهان، مسئولیت پذیری، شفافیت و پاسخگو بودن را ارکان بی بدیل حاکمیتها در صیانت از حقوق بشر واقعی و بالطبع نضج صلح و امنیت در جهان دانست و افزود: امروز کشورهایی مانند کانادا، انگلیس، آلمان، فرانسه... که بیشترین آمار فروش سلاح های جنگی و کشنده به اقصی نقاط جهان را از آن خود کرده و برای گرم ماندن بازار این بخش از تجارت خود گزینه ای جز آشوب طلبی در جهان ندارند همزمان بیشترین شعار حمایت از حقوق بشر را سر می دهند، طنزی تلخ که پرداختن بدان نیازمند نشستهای تخصصی دیگر است.
در خاتمه این نشست با حضور زهره الهیان، رئیس کمیته حقوق بشر مجلس و اساتید و دستاندرکاران این حوزه، از کتاب حقوق و بحران نوشته دکتر غمامی و اولین سایت تخصصی حقوق بشر ایران به نشانی WWW.OFOHR.COM رونمایی شد.
برچسب ها: