X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: یکشنبه 09 اردیبهشت 1397
تعداد بازدید خبر : 220
تاریخ ثبت : یکشنبه, 09 اردیبهشت,1397 | 11:48 ق.ظ
تاریخ انتشار : یکشنبه, 09 اردیبهشت,1397 | 11:48 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : یکشنبه, 09 اردیبهشت,1397 | 11:48 ق.ظ

سفر نمایندگان شورای امنیت به بنگلادش و میانمار

  • سفر نمایندگان شورای امنیت به بنگلادش و میانمار
مسلمانان میانمار

فرستادگان ویژه شورای امنیت سازمان ملل سفر ۴ روزه‌ای را به بنگلادش و میانمار آغاز کرده‌اند تا وضعیت آوارگان روهینگیا پس از سرکوب ارتش میانمار را از نزدیک مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر ،  در حالی که ایالات متحده، بریتانیا و سایر کشورهای جهان اقدامات وحشیانه ارتش میانمار در سرکوب مسلمانان روهینگیا را پاکسازی قومی ارزیابی کرده اند، سفر 4 روزه فرستادگان شورای امنیت سازمان ملل به میانمار و بنگلادش آغاز شده است.

آنها قصد دارند با شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش و آنگ سان سوچی رهبر میانمار دیدار کنند. فرستادگان شورای امنیت همچنین قرار است به استان راخین سفر کنند، جایی که خشونت ها علیه مسلمانان روهینگیا از 8 ماه قبل آغاز شده است. میانمار اتهام پاکسازی قومی و جنایات علیه مسلمانان ورهینگیا را رد کرده است.

از اوت 2017 تاکنون حملات خشونت آمیز و وحشیانه ارتش میانمار علیه اقلیت قومی مسلمان روهینگیا موجب شده است تا بیش از 750 هزار نفر معادل 90 درصد جمعیت مسلمانان روهینگیا که در استان راخین زندگی می کنند، به سوی مرزهای بنگلادش فرار کرده و خانه و کاشانه خود را ترک کنند.

میانمار و بنگلادش در ماه ژانویه به توافق اولیه‌ای دست یافتند تا آوارگان روهینگیا به صورت داوطلبانه ظرف مدت 2 سال به خانه و کاشانه خود بازگردند. میانمار تاکنون 2 مرکز ویژه در نزدیکی استان راخین برای بازگرداندن آوارگان روهینگیا ایجاد کرده است. این مراکز ظاهرا برای اسکان موقت آوارگان روهینگیا در نظر گرفته شده است.

سازمان ملل اعلام کرده است که شرایط لازم برای بازگرداندن آوارگان روهینگیا به میانمار هنوز فراهم نیست.

مقام های سازمان ملل نسبت به در پیش بودن فصل باران های موسمی و سیل آسا در مناطقی که آوارگان روهینگیا در آن اسکان یافته اند، به شدت هشدار می دهند.

منصور ایاد العتیبی نماینده کویت در سازمان ملل در این باره گفت: ما باید ببینیم چقدر می توانیم روند اجرای توافقنامه دوجانبه بین بنگلادش و میانمار تسریع بخشیم.

در حالی که شورای امنیت سازمان ملل در خصوص سفر فرستادگان ویژه به میانمار متحد است ولی مقاومت هایی از سوی چین، میانمار و روسیه وجود دارد.

دیمتری پولیانسکی معاون نماینده روسیه در سازمان ملل در این باره گفت: تهدید مربو به مطرح کردن این مساله در شورای امنیت نباید به عنوان اهرم فشاری برای همکاری دولت میانمار مورد استفاده قرار گیرد.

کارن پیرس نماینده بریتانیا در سازمان ملل نیز گفت: همه اعضای شورای امنیت بر این باورند که مساله روهینگیا یکی از مهمترین موارد حقوق بشر است که طی دهه های اخیر با آن روبرو شده ایم و باید کاری در این زمینه انجام شود تا مانع از تبدیل این مساله به بی ثباتی گسترده در بنگلادش و میانمار شود.

این در شرایطی است که تازه ترین گزارش های سازمان ملل نشان می دهد حدود 4000 نفر دیگر از اوایل آوریل تاکنون به واسطه درگیری های اخیر بین ارتش و شبه نظامیان کاچین در شمال میانمار، این منطقه را ترک کرده اند.

سازمان استقلال طلب کاچین مدت زمان زیادی است که با ارتش میانمار درگیر است. ارتش میانمار اعلام کرده است که مواضع شبه نظامیان کاچین را با حملات هوایی و توپخانه هدف قرار داده است.

علاوه بر هزاران بی خانمان و آواره، نگرانی های زیادی درباره افرادی که در منطقه درگیری گرفتار شده اند، وجود دارد. این منطقه در نزدیکی مرزهای چین واقع شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم
برچسب ها:
ارسال نظر: