به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر پایگاه اینترنتی وال استریت ژورنال در گزارشی تحت عنوان «روایت فعالان حقوق زنان عربستانی از شکنجه بازجویان سعودی» نوشت یک کمیسیون حقوق بشر که به ملک سلمان پادشاه عربستان گزارش میکند اعلام کرد در خصوص اتهامات مطرح شده مبنی بر شکنجه فعالان حقوق زنان عربستانی بازداشتی که کمپین پایان دادن به ممنوعیت رانندگی زنان را هدایت کردند، تحقیق میکند.
به گفته مقامات دولتی و دیگر افراد آگاه از وضعیت فعالان بازداشتی در عربستان سعودی، این اتهامات شامل شکنجه با استفاده از تکنیک غرق مصنوعی و شوک الکتریکی است و گفته میشود سعود القحطانی یکی از مشاوران ارشد محمد بن سلمان ولیعهد سعودی بر برخی جنبههای شکنجه فعالان نظارت داشته و دست کم یکی از فعالان زن بازداشتی را به تجاوز و مرگ تهدید کرده است.
یکی از فعالان به این کمیسیون گفته است که مقامات امنیتی به دستهای وی سیم برق وصل کرده اند. وی گفت: انگشتان من شبیه کباب شده بودند.
بدرفتاری با فعالان و نیز کشتن جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول، بخشی از تلاشهایی است که منتقدان دولت سعودی میگویند با هدف سرکوب مخالفان و محدود شدن آزادی بیان صورت گرفته است.
دولت سعودی اتهام شکنجه فعالان بازداشتی به دست نیروهای امنیتی را تکذیب میکند.
کمیسیون حقوق بشر عربستان سعودی توسط ملک عبدالله پادشاه سابق این کشور در سال ۲۰۰۵ تشکیل شد. تحقیقات این کمیسیون درباره شکنجه فعالان زن بازداشتی به دست نیروهای امنیتی پس از انتشار گزارشهای مشابه وال استریت ژورنال و دیگر گروههای حقوق بشری در ماه نوامبر، صورت میگیرد.
رسانههای سعودی طرفدار دولت برخی از این فعالان را خائن به کشور و همدست با عوامل خارجی برای ایجاد تفرقه در جامعه توصیف کرده اند.
منتقدان میگویند دولت به این علت فعالان را هدف قرار داده است تا این پیام را به مردم القا کند که هر گونه تغییر تنها از طریق کادر رهبری و مقامات ارشد عربستان باید صورت بگیرد.
یکی از افراد آگاه از وضعیت لجین الهذلول فعال حقوق زنان و شخصیت رسانهای عربستانی که از سال ۲۰۱۷ در بازداشت به سر میبرد میگوید سعود القحطانی شخصا بر روند بازجویی از این زن نظارت داشت و وی را به تجاوز و مرگ تهدید کرد و گفت: جنازه وی را به فاضلاب خواهد انداخت.
افشای این تحقیقات ممکن است فشارها بر دولت عربستان سعودی را بر سر مسئله حقوق بشر افزایش دهد.
کریس کونز سناتور دمکرات به این نشریه گفت: بازداشت و شکنجه فعالان حقوق زن که خواستار برابری جنسیتی در عربستان سعودی هستند نشانه دیگری است که نشان میدهد حکام کنونی سعودی تا چه اندازه در ارزشهای مشترک با ما سهیم نیستند. این روند نقض حقوق بشر قابل قبول نیست و ممکن است برای روابط دوجانبه پیامدهای بسیار منفی به دنبال داشته باشد.
منبع:صداو سیما