X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 20 آذر 1403
تعداد بازدید خبر : 53
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 20 آذر,1403 | 12:02 ب.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 20 آذر,1403 | 10:05 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 24 آذر,1403 | 08:56 ق.ظ

تداوم ارتکاب جنایت علیه بشریت در روز جهانی حقوق بشر

  • تداوم ارتکاب جنایت علیه بشریت در روز جهانی حقوق بشر

روز جهانی حقوق بشر باید روزی برای فراخوانی جهت اقدام برای ادامه مبارزه با نقض کرامت انسانی و برابری، افزایش شدید نژادپرستی، تبعیض، خشونت و نابرابری‌های فزاینده باشد؛  اما تاسف بار است که نابرابری‌های سرسام‌آور، جنگ و جنایت علیه بشریت در کشورها به‌ویژه جنایت‌های مستمر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و فلسطین، لبنان، یمن و سوریه، امیدها نسبت به اعلامیه حقوق بشر جهانی را با ناامیدی همراه ساخته است.


 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، سازمان ملل متحد بیش از 7 دهه گذشته یعنی ۱۰ دسامبر سال ۱۹۴۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر را به تصویب رساند. 

این اعلامیه که پس از جنگ جهانی دوم به نتیجه رسید برای اولین بار حقوقی را که تمام انسان ها مستحق آن هستند را بصورت جهانی بیان می دارد، اما با گذشت سال‌ها از تصویب این اعلامیه، حقوق بشر به صورت گسترده نقض می شود و جهان اکنون شاهد روزهایی بسیار پرتنش و بحرانی برای بشر است و بیش از هر زمانی نیازمند یک بازنگری جدی در موضوع حقوق بشر است.

روز جهانی حقوق بشر باید روزی برای فراخوانی جهت اقدام برای ادامه مبارزه با نقض کرامت انسانی و برابری، افزایش شدید نژادپرستی، تبعیض، خشونت و نابرابری‌های فزاینده باشد؛  اما تاسف بار است که نابرابری‌ های سرسام‌آور، جنگ و جنایت علیه بشریت در کشورها به‌ویژه جنایت‌های مستمر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و فلسطین، لبنان، یمن و سوریه، امیدها نسبت به اعلامیه حقوق بشر جهانی را با ناامیدی همراه ساخته است.

یکی از فاجعه‌بارترین بحران‌های انسانی در عصر حاضر در غزه رخ داده و هر روز مردم بی دفاع این باریکه با جنایت‌های گسترده رژیم صهیونیستی مواجه‌اند؛ حملات رژیم اسرائیل به نوار غزه طی یک سال و چند ماه گذشته، به کشته شدن هزاران غیرنظامی، از جمله زنان، کودکان و سالمندان منجر شده است.

طبق آمارها و گزارش‌های بین‌المللی، بسیاری از این کودکان نه تنها در حملات هوایی، بلکه در پی حملات زمینی جان خود را از دست داده‌اند. این اقدام، که از آن به عنوان نسل‌کشی و کودک‌کشی یاد می‌شود، نه تنها نقض آشکار حقوق بشر است بلکه به‌طور جدی تهدیدی برای آینده بشریت به شمار می‌آید. در جدیدترین گزارش وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام شد که در نتیجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تا شب گذشته ۴۴ هزار و ۷۵۸ نفر به شهادت رسیده‌اند و ۱۰۶ هزار و ۱۳۴ نفر نیز مجروح شده‌اند که این آمار هر روز در حال افزایش است.
 

داده‌های سازمان‌ها و نهادهای حقوق بشری، نشان می دهد که نه تنها زندگی هزاران انسان بی‌گناه به خطر افتاده، بلکه 90 درصد از زیرساخت‌های پزشکی، آموزشی و سکونتی در غزه تخریب شده است. بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، که روزانه پذیرای تعداد زیادی از مجروحان و بیماران بودند، اکنون به ویرانه‌ای از خاک تبدیل شده‌اند. مدارس و اماکن آموزشی نیز در حملات هوایی نابود شده و نسل‌های آینده از حق آموزش و پرورش محروم شده‌اند.

امروز وخامت اوضاع حقوق بشری جهان به گونه ای است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در پیام خود می گوید:  جهان در سال ۲۰۲۴ در روز حقوق بشر با یک واقعیت تلخ مواجه است؛ حقوق بشر مورد تجاوز قرار گرفته است؛ ده‌ها میلیون نفر در فقر، گرسنگی، سیستم‌های ضعیف بهداشتی و آموزشی گرفتار شده‌اند که هنوز به‌طور کامل از همه‌گیری کرونا بهبود نیافته‌اند؛ نابرابری‌های جهانی بیداد می‌کند؛ درگیری‌ها تشدید می‌شود؛ قوانین بین‌المللی عمدا نادیده گرفته می‌شود؛ لفاظی‌های نفرت‌محور به تبعیض، تفرقه و خشونت آشکار دامن می‌زند. تحولات سال جاری به ما یادآوری می‌کند که حقوق بشر برای ساختن آینده در زمان حاضر است؛ این حقوق قابل تقسیم نیست و وقتی یکی از حقوق اقتصادی، اجتماعی، مدنی، فرهنگی یا سیاسی تضعیف می‌شود، همه حقوق تضعیف می‌شوند.
 

با وجود چنین فجایعی، چگونه می توان روز جهانی حقوق بشر را  گرامی داشت؟! جای تأسف است که رژیم صهیونیستی در سایه حمایت کشور‌های غربی و در راس آن‌ها آمریکا بی‌توجه به حکم و دستور‌های صادرشده ازسوی دیوان بین المللی کیفری و دیوان بین‌المللی دادگستری، استراتژی نسل‌کشی خود را در غزه پیش می‌برد. جهان باید به سمتی حرکت کند که عاملان و بانیان نسل‌کشی و کودک‌کشی مجازات شوند و اقدامات تجاوزکارانه و جنایت‌های مکرر رژیم صهیونیستی و حامیان این رژیم اشغالگر متوقف شود.

روز جهانی حقوق بشر باید به‌عنوان یک فرصت برای آگاهی‌رسانی و تأکید بر لزوم مقابله با نقض‌های حقوق بشری در تمام دنیا تلقی شود و تا زمانی که خشونت، ظلم، بی‌عدالتی و تداوم ارتکاب جنایت علیه بشریت وجود دارد نمی توان به مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر دلخوش کرد.

 

ارسال نظر: