به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، قضاوت شغلی پرمخاطره، حساس، مهم و با منزلت است علاقه به اجرای عدالت و مسئولیت پذیری از خصلت های بارز قاضی ها به حساب می آید قاضی انواع زیادی دارد که هرکدام با توجه به جایگاهشان وظیفه و مسئولیت خاصی دارند. دستیابی به مسند قضاوت کار دشواری است به طوری که سال های طولانی به کسب تحصیل نیاز دارد محيط كار و شرايط كار نيز در بعضي موارد واقعاً طاقتفرساست حال اینکه سختی های این مسیر برای قاضی زن چند برابر می شود.
با وجود اینکه تعداد قضات مرد، بسیار بیشتر از قضات زن است و اغلب مردم جامعه تصور میکنند زنان نمی توانند در جایگاه قاضی حضور داشته باشند اما باید گفت که تعداد قاضی خانم در ایران بسیار چشمگیر شده است و با توجه به اینکه ورود به عرصه قضاوت برای خانمها بسیار دشوار بوده و سختگیریها بیشتر است ولی قضات خانم با مشقت و بردباری در این جایگاه مشغول به فعالیت هستند و توانسته اند از پس پروندههای مهم قضایی برآیند.
خبرگزاری میزان در همین راستا با اسما السادات میر موسایی سرپرست مجتمع شوراهای حل اختلاف شهید بهشتی استان کرمان ۳۲ سال سن دارد و از سال ۱۳۹۸ در این مجتمع مشغول به کار است، گفت وگو کرده است. این خانم قاضی جوان درباره نحو برخورد مراجعان با قاضی خانم و وضعیت صلح و سازش پروندههای خانواده این مجتمع مطالبی را بیان کرد.
اسما السادات میر موسایی درباره نحو رفتار مراجعه کنندگان با قاضی زن، گفت: ارباب رجوعها در قسمتهای حقوقی کمتر با قاضی خانم مواجه میشوند و در دیدار اول حضور یک خانم در منصب قاضی برای برخی از آنها تعجب آور است و برخی از اینکه قاضی خانم هم وجود دارد خرسند میشوند و نظرات مثبتی نسبت به این موضوع دارند.
وی افزود: خانمها وقتی قاضی خانم میبینند احساس امنیت و درک بیشتری دارند و به راحتی درد و دل میکنند همواره نیز از وجود قاضی زن احساس رضایت دارند. استقبال مراجعه کنندگان از وجود قاضی زن در بحث پروندههای خانواده بسیار زیاد است.
سرپرست مجتمع شوراهای حل اختلاف شهید بهشتی استان کرمان درباره صلح و سازش در پروندههای خانواده گفت: در مجتمع شهید بهشتی تعداد ۵ شعبه شورای حل اختلاف وجود دارد که کارکنان این شعب توانسته اند ۲۸۴ فقره پرونده در شعب حل اختلاف ویژه خانواده در چهارماه ابتدای سال جاری را با سازش مختومه کنند.
وی ادامه داد: صلح و سازش در پروندههای خانواده و جلوگیری از طلاق و فروپاشی نهاد مقدس خانواده یکی از اولویتهای اصلی شوراهای حل اختلاف است و تا تمامی نهادها برای صیانت از جامعه و بقای خانواده از متلاشی شدن زندگی زوجین جلوگیری بعمل آورند.
میر موسایی ادامه داد: کارکنان شوراهای حل اختلاف در مجتمع ویژه خانواده با استفاده از نفوذ کلام، دوراندیشی و صبر خود توان مشاوره صحیح و سازش را دارند که در نتیجه آن زمینه کاهش طلاق از طریق افزایش حداکثری صلح و سازش در میان زوجین فراهم میشود. در پروندههای خانواده اگر زوجین در هر مرحله از روند رسیدگی به پرونده به صلح و سازش برسند، علاوه بر مختومه شدن یک یا چند پرونده در دادگستری از اختلافات بعدی نیز جلوگیری بعمل میآید.
سرپرست مجتمع شوراهای حل اختلاف شهید بهشتی استان کرمان گفت: در اجرای احکام با پروندهای مواجه بودم که زن و مردی دارای ۳ فرزند به دلیل اختلافات در روند جدایی از یکدیگر قرار داشتند با مشاوره و راهنماییهای لازم پس از ۴ سال پرونده آنها به صلح و سازش ختم شد. صلح و سازش در پروندههای خانواده را معمولاً شعب انجام میدهند و با توجه به اینکه روسای شعب افراد با تجربهای هستند در امر صلح و سازش اقدامات بسیار خوبی داشته اند و بسیاری از پروندهها قبل از ارجاع به اجرا مختومه میشوند.
سرپرست مجتمع شوراهای حل اختلاف شهید بهشتی استان کرمان گفت: در دادگاه خانواده طبق بخشنامه رئیس قوه قضاییه پروندههای خانواده اعم از طلاق، مهریه، نفقه به شعب شورای حل اختلاف در صلح و سازش ارجاع میشوند معمولا شعب تا سه مرتبه تلاش برای صلح و سازش میان طرفین را دارند اگر صلح کنند پروندهها در شعب مختومه میشود، ولی در برخی از پروندههای خانواده که امکان صلح و سازش وجود ندارد به دادگاه صالح بازمیگردد تا رسیدگی شود و همواره سعی میکنیم که در پروندهها صلح و سازش ایجاد شود.