به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، روز جهانی قدس بهعنوان یک رویداد بینالمللی هر سال در آخرین جمعه ماه رمضان با هدف اعلام حمایت از فلسطین و مخالفت با جنایتهای چند دههای رژیم صهیونیستی در کشورهای مختلف نه فقط در کشورهای مسلمان بلکه در کشورهای غیر مسلمان نیز برگزار میشود.
این رویداد که نخستین بار در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۸) در ایران به ابتکار امام خمینی (ره) برگزار شد، اکنون فراتر از مرزهای ایران و در سراسر جهان سازماندهی و برگزار میشود تا صدای مردم فلسطین را برای یک روز هم شده بلندتر از همیشه به گوش سیاستمداران غربی و حامیان رژیم صهیونیستی برساند؛ روز قدس اکنون مناسبتی است که حتی در پایتختهای غربی مانند لندن، برلین و واشنگتن با حضور جمعیت قابلتوجه برگزار میشود.
روز قدس سال جاری به دلیل جنایت شش ماه اخیر رژیم صهیونیستی علیه غزه، از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه که از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شده و همچنان ادامه دارد، تاکنون حدود ۳۴ هزار شهید و ۷۶ هزار مجروح برجای گذاشته است.
در عین حال، مانعتراشی رژیم صهیونیستی از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه که پس از تحمل محاصره ۱۶ ساله، شش ماه گذشته در محاصره کامل بوده، سبب شده این منطقه به محل سکونت گرسنهترین مردم جهان تبدیل شود.
رژیم صهیونیستی طی شش ماه گذشته از گرسنگی بهعنوان سلاحی علیه ساکنان غزه استفاده کرد و همزمان تلاشها برای ارسال کمکهای بشردوستانه به این منطقه تحت محاصره را ناکام گذاشت؛ اکنون زنگ خطر بیسابقهترین فاجعه انسانی قرن بیستویکم در غزه به صدا درآمده است.
از سوی دیگر غزه در ماههای اخیر و در پی حملات رژیم صهیونیستی به جغرافیای محل بروز بدترین پروندههای قتلعام و نسلکشی در تاریخ تبدیل شده است؛ رژیم صهیونیستی نه فقط زنان و کودکان و مردم بیگناه غزه را سلاخی میکند، بلکه بیمارستانها، مراکز درمانی و امدادی، مساجد و کلیساها را نیز هدف قرار میدهد.
رژیم صهیونیستی در حالی همه این جنایتها را انجام میدهد که از حمایت کامل کاخ سفید و دولتهای غربی مدعی حقوق بشر برخوردار است و همین امر سبب شده تا تلاشهای بشردوستانه برای کاهش رنج مردم غزه نتیجه مناسبی نداشته باشد.
در عین حال، روز قدس امسال نه تنها رویدادی برای حمایت از مردم فلسطین بلکه اعتراضی به انفعال جامعه بینالمللی و سازوکارهای حقوق بشری جهانی بهویژه شورای امنیت سازمان ملل است که به دلیل اعمال فشار و نفوذ کشورهای غربی بهویژه آمریکا نتوانسته است مانع جنایتهای مستمر رژیم صهیونیستی در غزه شوند.
روز جهانی قدس امسال مصادف با یک رویداد بینالمللی دیگر است: روز بینالمللی وجدان و ترویج فرهنگ صلح.
این رویداد بینالمللی تعیین شد تا وجدان فردی و جمعی حافظ کرامت انسانی و حقوق بشر بوده و از حق زندگی در صلح و امنیت حمایت کند، زیرا بیتوجهی به حقوق بشر در طول تاریخ منجر به بروز وقایع و انجام اقدامهای وحشیانهای شده که وجدان بشریت را آزار داده است.
طبق گزارش میزان، روز جهانی ترویج فرهنگ صلح نیز ریشه در کنگره یونسکو در سال ۱۹۸۹ دارد به شکل گسترده بهعنوان یک هدف مهم برای جامعه جهانی پذیرفته شده است.
جهان در حالی در پنج آوریل ۲۰۲۴ روز جهانی وجدان و ترویج فرهنگ صلح را جشن میگیرد که جنگ غزه نشان داد که برخلاف وعدههای داده شده، قدرت وجدان فردی و جمعی در شکل دادن به جهانی عادلانه تر، هماهنگتر و پایدارتر موفق نبوده است.