X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 14 فروردین 1403
تعداد بازدید خبر : 124
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 14 فروردین,1403 | 03:05 ب.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 14 فروردین,1403 | 02:49 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : ﺳﻪشنبه, 14 فروردین,1403 | 03:07 ب.ظ

حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تهدید صلح و امنیت بین‌المللی

  • حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تهدید صلح و امنیت بین‌المللی

حمله به کنسولگری‌ها به منزله نقض حاکمیت ملی کشور ها تلقی می‌شود. حمله به کنسولگری نقض حریم امنیتی آنها می باشد. کنسولگری ها به عنوان بخشی از خاک کشور فرستنده در خاک کشور میزبان تلقی می شوند. حمله به آنها به منزله نقض حریم امنیتی و تجاوز به خاک آن کشور است.

 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، «محمد رضا خاکپور»، پژوهشگر دکترای حقوق بین الملل در یادداشتی به بررسی حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق پرداخت و نوشت:
 

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، حمله به کنسولگری ایران در دمشق را نگران‌کننده خواند. اما به راستی چرا این اقدام از نگاه دبیرکل سازمان ملل متحد می تواند نگران کننده باشد؟
 

 نقض حاکمیت ملی
 

حمله به کنسولگری‌ها به منزله نقض حاکمیت ملی کشور ها تلقی می‌شود. حمله به کنسولگری نقض حریم امنیتی آنها می باشد. کنسولگری ها به عنوان بخشی از خاک کشور فرستنده در خاک کشور میزبان تلقی می شوند. حمله به آنها به منزله نقض حریم امنیتی و تجاوز به خاک آن کشور است. همچنین توهین به نماد ملی کشور ها در نمایندگی آنها در کشورهای دیگر مورد توجه می‌باشد.کنسولگری ها نماد حاکمیت و استقلال کشور فرستنده هستند. حمله به آنها به منزله توهین به آن کشور و خدشه دار کردن وجهه بین المللی آن است . کنسولگری ها محل کار دیپلمات‌ها و کارکنان دولت فرستنده هستند. حمله به آنها جان این افراد را به خطر می اندازد و امنیت آنها را تهدید می کند. حمله به کنسولگری ایران در دمشق منجر به تخریب اموال و ضرر مالی قابل‌توجهی شده است . گوترش به عنوان دبیرکل سازمان ملل متحد، خواهان حفظ و حراست از اموال و دارایی‌های بین‌المللی است .حمله به نمایندگی‌های بین‌المللی یک کشور نقض صریح قوانین بین المللی، از جمله کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک و کنوانسیون وین در مورد روابط کنسولی است . دبیرکل سازمان ملل متحد، موظف به حفظ و احترام به حاکمیت ملی کشورها است.
 

 افزایش تنش‌های بین‌المللی
 

حمله به کنسولگری ایران در دمشق می‌توانست تنش‌ها در خاورمیانه را به طور قابل‌توجهی افزایش دهد و در بدترین حالت، به درگیری‌های نظامی منجر شود. گوترش به عنوان دبیرکل سازمان ملل متحد، خواهان صلح و ثبات در منطقه است و از هرگونه اقدامی که تنش‌ها را افزایش دهد، نگران است. حمله به کنسولگری ایران در دمشق می‌توانست به عنوان یک اقدام تحریک‌آمیز تلقی شود و به تنش‌های بیشتر بین ایران و رژیم اسرائیل منجر شود.
 

تهدید امنیت دیپلمات‌ها
 

دیپلمات‌ها و کارکنان کنسولگری‌ها در معرض خطر جراحت یا مرگ قرار می‌گیرند. گوترش به عنوان دبیرکل سازمان ملل متحد، موظف به حفظ امنیت دیپلمات‌ها و کارکنان بین‌المللی است.

ایجاد ترس و وحشت در سایه تروریسم دولتی
 

 حمله به کنسولگری ایران در دمشق موجبات ترس و وحشت را در کشور میزبان ایجاد کند‌ و به بی ثباتی در سوریه نیز دامن زند. گوترش به عنوان دبیرکل سازمان ملل متحد، خواهان آرامش و ثبات در منطقه است و از هرگونه اقدامی که ترس و وحشت ایجاد کند، نگران است در حملات به کنسولگری، احتمال آسیب دیدن یا کشته شدن غیرنظامیان نیز وجود دارد. گوترش به عنوان دبیرکل سازمان ملل متحد، خواهان حفظ جان غیرنظامیان در سراسر جهان است.
 

نقض کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک
 

این کنوانسیون که در سال 1961 به تصویب رسید، مجموعه ای از قواعد و مقررات را برای روابط بین المللی و دیپلماتیک بین کشورها تعیین می کند. در این کنوانسیون، به صراحت به مصونیت و احترام به سفارتخانه ها و کنسولگری ها و همچنین دیپلمات ها و کارکنان آنها اشاره شده است. حمله به کنسولگری ها نقض صریح این کنوانسیون محسوب می شود.
 

نقض کنوانسیون وین در مورد روابط کنسولی
 

این کنوانسیون که در سال 1963 به تصویب رسید، به طور خاص به وظایف و اختیارات کنسولگری ها و همچنین حقوق و تعهدات دیپلمات ها و کارکنان کنسولی می پردازد. در این کنوانسیون نیز بر مصونیت و احترام به کنسولگری ها و کارکنان آنها تاکید شده است.
 

نقض قواعد حقوق بین الملل عرفی
 

علاوه بر کنوانسیون های وین، قواعد حقوق بین الملل عرفی نیز بر مصونیت و احترام به سفارتخانه ها و کنسولگری ها تاکید می کنند. این قواعد بر اساس عرف و رویه بین المللی شکل گرفته اند و به عنوان منبعی از حقوق بین الملل شناخته می شوند.
 

به خطر انداختن صلح و امنیت بین المللی
 

حمله به کنسولگری ها می تواند تنش در روابط بین الملل ایجاد کند و به وخامت صلح جهانی منجر شود. این امر می تواند صلح و امنیت بین المللی را به خطر اندازد. بنا به دلایل فوق، حمله به کنسولگری ها به عنوان یک عمل غیرقانونی و غیرقابل قبول تلقی می شود و توسط جامعه بین المللی همواره محکوم می شود.



 

ارسال نظر: