به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، سازمان عفو بینالملل اعلام کرد که همزمان با آغاز جلسات استماع دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه از رژیم صهیونیستی خواسته به اشغالگری وحشیانه خود علیه غزه و کرانه باختری از جمله قدس شرقی که از سال ۱۹۶۷ ادامه دارد، پایان دهد.
جلسات استماع دادگاه لاهه برای بررسی پیامدهای حقوقی اشغالگری رژیم صهیونیستی از روز دوشنبه ۱۹ فوریه جاری آغاز شده و تا ۲۶ فوریه به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت. قرار است در این نشستها بیش از ۵۰ کشور، اتحادیه آفریقا، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی شرکت کنند.
مجمع عمومی سازمان ملل دسامبر سال ۲۰۲۲ با تصویب قطعنامهای از دیوان بینالمللی دادگستری خواست درباره مشروعیت داشتن سیاستها و اقدامات رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی فلسطین رای خود را صادر کند. عفو بینالملل از کشورها خواست این مساله را درک کنند که توقف اشغالگری غیرقانونی رژیم صهیونیستی شرط اصلی توقف نقضهای مکرر حقوق بشر در سراسر فلسطین اشغالی است.
اگنس کالامار، دبیرکل این سازمان نیز در این رابطه گفت: اشغالگری فلسطین توسط اسرائیل در واقع طولانیترین و مرگبارترین اشغال نظامی در جهان است که چندین دهه است با نقضهای گسترده و سیستماتیک حقوق بشر در حق فلسطینیها شناخته شده است. این اشغالگری به تقویت ساختار آپارتاید اسرائیلی اعمال شده بر فلسطینیها نیز منجر شد.
سازمان عفو بینالملل تاکید کرد: درگیری شدید کنونی در نوار غزه که دیوان بینالمللی دادگستری نسبت به وجود خطر واقعی و قریبالوقوع کشتار جمعی هشدار داد، به شدت توجهها را به پیامدهای فاجعهبار موافقت با استمرار جنایات بینالمللی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین و فرار طولانی مدت آن از مجازات معطوف کرد. فلسطینیها در کرانه باختری و قدس شرقی روزانه با رفتار افراطی مبتنی بر زور، قتلهای غیرقانونی، بازداشتهای ظالمانه، بازداشتهای اداری، کوچاندن اجباری، تخریب خانهها، مصادره اراضی، غارت منابع طبیعی و محرومیت از حقوق و آزادیهای اصلی روبهرو هستند.