به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، مهدی علیآبادی، معاون نمایندگی ایران نزد دفتر اروپایی سازمان ملل در ژنو، در چهارمین نشست کنفرانس خلع سلاح که بهمنظور تصمیمگیری درباره مشارکت دولتهای غیرعضو در فعالیتهای سال ۲۰۲۴ کنفرانس خلع سلاح به عنوان ناظر برگزار شد، ضمن رد ادعاهای نماینده آمریکا درباره عدم صلاحیت فلسطین برای حضور در کار کنفرانس خلع سلاح، تأکید کرد که ایران اهمیت زیادی برای چندجانبهگرایی در کار کنفرانس خلع سلاح قائل است و از مشارکت کشورهای غیرعضو در جلسات کنفرانس برای انجام وظایف خود استقبال میکند.
علیآبادی گفت: دولت فلسطین نیز به عنوان یک دولت ناظر نزد سازمان ملل و یک دولت عضو اسناد بینالمللی مختلف در حوزه خلع سلاح، از حق درخواست برای مشارکت در نشستهای کنفرانس خلع سلاح برخوردار است. با وجود این یک بار دیگر شاهد هستیم که اِعمال استانداردهای دوگانه از سوی دولتهایی که ریاکارانه طرفدار جامعیت و چندجانبهگرایی هستند، مانع از مشارکت دولت فلسطین میشوند.
نماینده ایران قویا استدلال غلط آمریکا را درباره اینکه، چون فلسطین یک کشور دارای حاکمیت نیست از این رو حق مشارکت در نشستهای کنفرانس خلع سلاح را ندارد مردود شمرد و ادامه داد: اکثریت قاطع اعضای سازمان ملل کشور فلسطین را به رسمیت شناخته و بر حق این کشور برای حضور در مجامع بینالمللی صحه میگذارند. دولت فلسطین در بسیاری از سازمانهای بینالمللی، بهویژه در معاهدات خلع سلاحی مهم همچون کنوانسیون منع تسلیحات بیولوژیک و کنوانسیون منع برخی از تسلیحات متعارف عضو است. رد درخواست مشارکت فلسطین در کنفرانس خلع سلاح از سوی رژیم اسرائیل و آمریکا، اقدام دیگری در راستای محرومسازی مردم فلسطین برای حق تعیین سرنوشت و حضور در جامعه بینالمللی است.
کنفرانس خلع سلاح با ۶۵ عضو، تنها نهاد مذاکراتی چندجانبه برای انعقاد معاهدات بینالمللی در حوزه خلع سلاح است. طبق آیینکار این نهاد بینالمللی، دولتهای غیرعضو حق دارند درخواست خود را برای مشارکت در فعالیتهای این نهاد مهم بینالمللی اعلام کنند. با توجه به ضرورت حصول اجماع در تصمیمات کنفرانس خلع سلاح، با مخالفت آمریکا و رژیم جعلی اسرائیل، فلسطین از مشارکت در فعالیتهای کنفرانس خلع سلاح در سال ۲۰۲۴ محروم ماند.