X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: یکشنبه 01 بهمن 1402
تعداد بازدید خبر : 129
تاریخ ثبت : یکشنبه, 01 بهمن,1402 | 02:24 ب.ظ
تاریخ انتشار : یکشنبه, 01 بهمن,1402 | 07:00 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : یکشنبه, 01 بهمن,1402 | 02:26 ب.ظ

مستندسازی یک نهاد حقوق بشری از کشتار دانشگاهیان و طرح اشغالگران صهیونیست برای تخلیه غزه

  • مستندسازی یک نهاد حقوق بشری از کشتار دانشگاهیان و طرح اشغالگران صهیونیست برای تخلیه غزه

دیده‌بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه اعلام کرد که شهادت ۹۴ استاد دانشگاه فلسطینی، صدها معلم و هزاران دانشجو توسط ارتش اشغالگر در جریان جنگ غزه را مستند کرده است.


 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، دیده بان حقوق بشر اروپا -مدیترانه با صدور بیانیه ای به حملاتی که دانشمندان خاصی را هدف قرار داده است، اشاره کرد و توضیح داد که در طول بیش از ۱۰۰ روز جنگ، اشغالگران مستقیماً تمام دانشگاه‌ها را در نوار غزه نابود کردند.
 

بر اساس گزارش الجزیره، این دیده بان اعلام کرد که ارتش اشغالگر «حمله‌های عمدی و مشخصی را علیه شخصیت‌های علمی، دانشگاهی و فکری در نوار غزه انجام داد که ده‌ها نفر از آنها در حملات مستقیم بدون هشدار به خانه‌هایشان شهید شدند. آنها به همراه اعضای خانواده خود یا سایر خانواده‌هایی که گریخته یا آواره شده بودند، زیر آوار له شدند.
 

دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه تصریح کرد که فهرستی که ثبت کرده شامل ۱۷ نفر دارای مدرک استادی، ۵۹ نفر دارای مدرک دکترا و ۱۸ نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد است و این لیست نهایی نیست، زیرا تخمین‌ها اشاره دارند که تعداد دیگری از دانشگاهیان هدف قرار گرفته‌اند. دانشگاهیان هدف قرار گرفته در رشته‌های مختلف علمی تحصیل کرده‌اند و اکثر آنها «ارکان فعالیت آکادمیکی در دانشگاه‌های غزه» هستند.
 

دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه ادامه داد: آنچه احتمال هدف قرار دادن عمدی اسرائیل - تمام جنبه‌های زندگی در نوار غزه - را افزایش می‌دهد، تخریب منظم و گسترده مراکز فرهنگی، از جمله آثار تاریخی است. در طول بیش از ۱۰۰ روز جنگ، اسرائیل مستقیماً تمام دانشگاه‌های این بخش تحت محاصره را در مراحل مختلف نابود کرد.

 

مرحله اول شامل عملیات بمبارانی است که ساختمان‌های دانشگاه‌های اسلامی و الازهر را هدف قرار داد و سپس موضوع به بقیه دانشگاه‌ها کشیده شد و منجر به منفجر شدن برخی و انهدام کامل آنها گردید. مانند دانشگاه الاسراء در جنوب غزه که رسانه‌های اسرائیلی چهارشنبه گذشته صحنه‌هایی از انفجار آن‌ها را منتشر کردند که ۷۰ روز پس از حمله تبدیل به پادگان و بازداشتگاه موقت شد. برآوردهای اولیه همچنین حاکی از آن است که صدها دانشجو در نتیجه حملات مداوم اشغالگران به شهادت رسیده‌اند. تخریب دانشگاه‌ها و کشتار دانشگاهیان و دانشجویان، از سرگیری فعالیت دانشگاهی و آکادمیک را پس از پایان جنگ دشوارتر می‌کند، زیرا ممکن است سال‌ها طول بکشد تا دانشگاه‌ها بتوانند در یک محیط کاملاً ویران به تحصیل ادامه دهند.
 

بر اساس آنچه  این دیده بان از وزارت آموزش و پرورش فلسطین گزارش داد ۴۳۲۷ دانش آموز شهید و ۷۸۱۹ نفر دیگر مجروح شده‌اند، ۲۳۱ معلم و مدیر شهید و ۷۵۶ نفر دیگر هم جزو مجروحان هستند.


این دیده بان همچنین ادامه دادکه تخریب گسترده اموال فرهنگی و تاریخی توسط اشغالگران از جمله دانشگاه‌ها، مدارس، کتابخانه‌ها و بایگانی‌ها در چارچوب سیاست‌های عمومی برای تبدیل نوار غزه به مکانی غیرقابل سکونت و در نتیجه ایجاد محیطی با حداقل نیازهای زندگی و خدمات انجام می‌شود که ممکن است در نهایت ساکنان آن را مجبور به کوچ کند.


در بیانیه دیده بان اروپا- مدیترانه آمده است: این حملات در چارچوب جنایت نسل کشی اسرائیل علیه ساکنان نوار غزه است که از طریق آن قصد دارد فلسطینیان را از نظر جسمی و روحی نابود کند. قصد اشغالگران برای آوارگی اجباری خانواده‌های فلسطینی را فاش کرد که آنها را مجبور می‌کند که همزمان با تشدید سیاست قحطی خود و جلوگیری از ارسال کمک‌های بشردوستانه با زور اسلحه از خانه‌ها و پناهگاه‌های خود در شهر غزه نقل مکان کنند. اسرائیل اخیراً وارد مرحله تخلیه شهر غزه از ساکنان آن به زور اسلحه شده است. این سازمان اشاره کرد رفتار اسرائیل در راستای تشدید تنش جرم کوچ اجباری قرار می‌گیرد. چهارشنبه و پنجشنبه گذشته، ارتش اشغالگر خانواده‌های متشکل از ده‌ها نفر را که اکثریت آنها زن و کودک بودند، پس از هجوم به منازل و مراکز پناهگاهی که در آن زندگی می‌کنند مجبور به کوچ و آواره شدن کرد.
 

دیده بان مذکور در پایان می افزاید: عملیات اخیر آوارگی اجباری در محله‌های تل الهوا و شیخ عجلین و منطقه میدان انصار در جنوب غربی شهر غزه متمرکز بود، به طوریکه نیروهای اشغالگر خانواده‌های باقی مانده در آن مناطق را مجبور کردند از آنجا بروند. نیروهای اشغالگر در حال تشدید سیاست قحطی و ممانعت از ارسال کمک‌های بشردوستانه به ساکنان مناطق شهر غزه و شمال نوار غزه هستند و از آن به عنوان سلاحی برای دستیابی به آوارگی اجباری استفاده می‌کنند و غیرنظامیان را مجبور می‌کنند برای اجتناب از مرگ بر اثر بمباران و گرسنگی کوچ کنند. آمارهای اولیه حاکی از آن است که حدود یک میلیون و ۹۵۵ هزار فلسطینی از خانه‌های خود در نوار غزه آواره شده‌اند که بسیاری از آنها چندین بار آواره شده‌اند، زیرا خانواده‌ها بارها و بارها بدون یافتن سرپناه امن مجبور به مهاجرت شده‌اند.
 

 

ارسال نظر: