به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، دکتر «امیر بی پروا»، فعال و پژوهشگر حقوق بشر در یادداشتی با عنوان "غزه صحنه جنایات بینالمللی صهیونیستها" نوشت:
بنابر آخرین تحولات جنگ غزه بیش از ده هزار غیرنظامی شامل 4100 کودک در اثر حملات نظامیان رژیم اشغالگر قدس به شهادت رسیدند، این حجم از ددمنشی و وحشیگری که شامل کشتار گسترده و سیستماتیک غیر نظامیان است در دهه سوم قرن بیست و یکم بی سابقه است.
بنابر اعلامیه جمعی گروه کارشناسان مستقل سازمان ملل در 17 اکتبر، در حمله موشکی به بیمارستانی در غزه حدود 470 غیر نظامی کشته شدند که هدف قرار دادن غیر نظامیان و حمله به اماکن غیر نظامی نقض کنوانسیونهای چهارگانه ژنو محسوب میشود اما این حمله دهشتناک یکی از صدها جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در جنگ غزه می باشد.
آنچه که در جنگ اخیر غزه اتفاق افتاد محدود به حمله به یک بیمارستان و کشته شدن حدود پانصد غیرنظامی بیگناه نبود بلکه بنابر واقعیت موجود و گزارش نهادهای مستقل حقوق بشری، حمله به مدرسه و اردوگاههای پناهجویان فلسطینی، حمله به مساجد و کلیساها، حمله به مناطق مسکونی و دانشگاهها از دیگر جنایاتی بود که با نقض قواعد حقوق بین الملل بشر دوستانه در جنگ اخیر غزه به وقوع پیوست.
در منطقه غزه حدود دو میلیون نفر سکونت دارند که این منطقه یکی از پرتراکم ترین مناطق جمعیتی جهان می باشد، رژیم اشغالگر اسرائیل دسترسی به غذا، سوخت و امکانات پزشکی را به منطقه غزه بسته است و کمکهای صلیب سرخ نیز به صورت قطره چکانی به غزه ارسال میگردد که این محدودیت منجر به کاهش دسترسی به آب آشامیدنی سالم، غذا، دارو و دیگر امکانات پزشکی شده است. در حملات رژیم اسرائیل به کارکنان پزشکی و پرسنل و کارکنان نهادهای وابسته به ملل متحد آسیب رسیده است که این جملات مغایرت آشکار با قواعد حقوق بین الملل دارد.
حمله به بیمارستان، حمله به مدرسه، حمله به اماکن مسکونی، حمله به دانشگاه مغایر با اصل تمایز در حقوق بین الملل بشر دوستانه میباشد و نظامیان صهیونیست بین اهداف نظامی و غیر نظامی تفکیک قائل نشدند و اصل تمایز را نقض کردند که این اقدام نقض مواد 48 ،51 و 52 پروتکل الحاقی اول کنوانسیونهای چهارگانه ژنو و نقض ماده 8 اساسنامه دیوان بینالملل کیفری است و حسب ماده 8 اساسنامه دیوان مصداق جنایت جنگی است.
سلب حق دسترسی به غذا، دارو، آب آشامیدنی، برق و محاصره غزه مصداق جنایت جنگی و نقض کنوانسیونهای چهارگانه ژنو است؛ به موجب ماده 54 از پروتکل الحاقی اول کنوانسیون ژنو و پروتکل دوم الحاقی ممنوع می باشد و به عنوان یک روش جنگی ممنوعه شناخته شده و ماده 8 اساسنامه دیوان بینالملل کیفری آن را جرم انگاری کرده است. حمله به کارکنان پزشکی و پرسنل بخش بشر دوستانه نیز نقض آشکار کنوانسیونهای چهارگانه ژنو و مصداق جنایت جنگی است.
در درگیری اخیر غزه گستردگی نقضهای حقوق بینالملل بشر دوستانه و ارتکاب جنایت وحشتناک به صورت گسترده و سیستماتیک از سوی نظامیان اسرائیل با توجه به آستانه آن و آثار آن حداقل تحت دو عنوان جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت مصداق مجرمانه بین المللی دارد. نسل کشی با توجه به تعریف ماده یک کنوانسیون منع نسل کشی ملل متحد عناصر آن در جنگ غزه به چشم می خورد، گستردگی کشتار، اظهارات مقامات رژیم اشغالگر قدس در جلسات رسمی و رسانهها همه اینها سوء نیت بر ازبین بردن حداقل بخشی از یک گروه ملی را به ذهن متبادر میسازد، وضعیت غزه از حیث نوع اقدامات غیر انسانی رژیم اشغالگر قدس و گستردگی کشتار غیر نظامیان فلسطینی، عناصر جنایت بین المللی نسل کشی را گرد هم آورده است.
فلسطین عضو دیوان بین الملل کیفری است و دیوان به جرایم بینالمللی ارتکابی در سرزمینهای فلسطینی شامل نسل کشی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت دارای صلاحیت میباشد. با توجه به مفاد کنوانسیونهای چهارگانه ژنو و پروتکلهای الحاقی و اساسنامه دیوان بینالملل کیفری، حمله به افراد و اهداف غیرنظامی شامل غیر نظامیان، مناطق مسکونی، بیمارستانها، مدارس،کلیسا، مسجد و..... مصادیق جنایت جنگی می باشد که دادستانی دیوان به موجب اساسنامه صلاحیت دارد که نسبت به تعقیب جنایتکاران بین المللی اقدام کند.