به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، برخی از سخنرانان، از سازمانهای بینالمللی در ژنو درخواست فوری مبنی بر کمک به نوار غزه برای پایان دادن به جنگ داشتند.
آنها افزودند جامعه بین المللی باید راه حلی درخصوص وضعیت فلسطین و پیامدهای ویرانگر رویدادهای جاری پیدا کند. آنها نسبت به تهدید کنونی علیه غزه و حقوق غیرنظامیان فلسطینی، سالمندان، زنان و کودکان، از جمله حق حیات، به شدت ابراز نگرانی و نسبت به حملات علیه اماکن مذهبی مسلمانان ابراز تأسف کردند.
طی این نظرات، بیانیه های نژادپرستانه علیه مردم فلسطین توسط برخی سخنرانان محکوم شد و از جامعه بین المللی خواسته شد که به ارزش های مشترک احترام بگذارند و اطمینان حاصل کنند که کمک های بشردوستانه به غزه می رسد.
آنها بر این باور بودند هرگونه تلاشی برای بیرون راندن مردم فلسطین از سرزمینشان تنها موج آوارگان را تشدید می کند و کل این وضعیت ثبات منطقه و همچنین اعتبار خود جامعه بین المللی را تضعیف می نماید. مردم فلسطین باید از حق بازگشت، حق تعیین سرنوشت و یک کشور مستقل به پایتختی بیت المقدس شرقی برخوردار باشند.
همچنین، یکی از سخنرانان اظهار داشت که کمک های بشردوستانه فوری باید توسط همه کشورهای با وجدان ارائه شود.
یکی از سخنرانان نیز ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به از دست رفتن غیرنظامیان در منازعات، اظهار داشت حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم وقیحانه نقض شده است.
وی افزود «هدف قرار دادن بی رویه غیرنظامیان و مجازات دسته جمعی، یک جنایات جنگی است؛ پاسخگویی در قبال جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت، جنایات تجاوز و نسل کشی باید پیگیری شوند؛ باید آتش بس فوری، بازگشت همه غیرنظامیان و دسترسی آنها به عدالت وجود داشته باشد و جنایات جنگی باید برای بررسی به شورا گزارش شوند».
بسیاری از سخنرانان تمایل مشروع مردم فلسطین برای تشکیل کشور را به رسمیت شناختند.