X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 06 تیر 1402
تعداد بازدید خبر : 303
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 06 تیر,1402 | 10:16 ب.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 06 تیر,1402 | 10:10 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : چهارشنبه, 14 تیر,1402 | 08:14 ق.ظ

مراسم رونمایی از سه کتاب توسط ستاد حقوق بشر با حضور اساتید دانشگاه/ غریب آبادی: یکی از موضوعات مهم و کلیدی در حوزه حقوق بشر تولید ادبیات با رویکرد اسلامی است

  • مراسم رونمایی از سه کتاب توسط ستاد حقوق بشر با حضور اساتید دانشگاه/ غریب آبادی: یکی از موضوعات مهم و کلیدی در حوزه حقوق بشر تولید ادبیات با رویکرد اسلامی است

دبیر ستاد حقوق بشر در مراسم رونمایی از سه کتاب توسط ستاد حقوق بشر، گفت: یکی از موضوعات مهم و کلیدی در حوزه حقوق بشر تولید ادبیات با رویکرد اسلامی است.
 

به گزارش مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، مراسم رونمایی از سه کتاب و اثر منتشر شده از سوی ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به مناسبت گرامیداشت هفته قوه قضائیه و هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی با عناوین «حقوق بشر دروغین غرب؛ در اندیشه و گفتمان رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه‌ای»، «درآمدی بر حقوق بشر؛ نگاه اسلامی-ایرانی» و «آراء قضایی مستند به تعهدات بین المللی» با حضور دبیر ستاد حقوق بشر، عضو حقوقدان شورای نگهبان و رئیس پژوهشکده این شورا، رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه، معاون آموزشی و پژوهشی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی و برخی اساتید دانشگاه و پژوهشگران و اصحاب در تالار شهید سلیمانی این ستاد برگزار شد.

«کاظم غریب آبادی»، معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در این مراسم با اشاره به دو مناسبت هفته قوه قضائیه و بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم و کلیدی در حوزه حقوق بشر، تولید ادبیات و محتوا باشد رویکرد اسلامی است.

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: رونمایی از این سه کتاب با تمرکز بر رویکرد تبیین حقوق بشر اسلامی صورت می‌گیرد. کتاب «حقوق بشر دروغین غرب؛ در اندیشه و گفتمان رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه‌ای»، بیانات مقام معظم رهبری را از سال ۱۳۶۸ تا پایان ۱۴۰۱ در پنج فصل در حوزه حقوق بشر پوشش می دهد: چهره واقعی مدعیان حقوق بشر و برخوردهای دوگانه؛ حقوق بشر آمریکایی؛ رویکرد حقوق بشر غربی و اسلام و ملل مسلمان؛ رویکرد حقوق بشر غربی در برابر نظام جمهوری اسلامی ایران و ظلم تمدن غربی به زنان.

وی ادامه داد: این موضوعات هم مهم است و هم وقتی فرمایشات مقام معظم رهبری را در این پنج فصل بررسی می‌کنیم، می‌توان برنامه اقدامی را نیز طراحی و اجرایی کرد. یکی از اقدامات ما در ستاد با همکاری سایر دستگاه‌ها و پژوهشگران، تدوین این برنامه اقدام خواهد بود.

غریب آبادی با اشاره به کتاب«درآمدی بر حقوق بشر؛ نگاه اسلامی-ایرانی»، گفت: ۱۴ مساله یا موضوع در حوزه حقوق بشر انتخاب و هر کدام در قالب یک فصل توسط برجسته ترین اساتید و نویسندگان به رشته تحریر درآمد.

وی گفت: در این کتاب موضوعاتی مانند نسل‌های حقوق بشری، فلسفه حقوق بشر و مبانی نظام بین المللی حقوق بشر، مبانی عقلی حقوق بشر اسلامی، چالش‌های حقوق بشر، حقوق بشر و تنوع فرهنگی ، نظام حقوق بشر دوستانه بین المللی ، تاثیر تحریم ها بر بهره مندی از حقوق بشر ، حقوق بشر و حاکمیت دولت ها، آشنایی با نهادهای ملی حقوق بشر، سازمان های مردم نهادو حقوق بشر، سازوکارهای منطقه ای و حقوق بشر، سازوکارهای بین المللی حقوق بشر و تحلیل روابط آنها با جمهوری اسلامی ایران و ... مورد بررسی قرار گرفته اند.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: اثر سوم با عنوان "آرای قضایی مستند به تعهدات بین المللی" است. ما عضو پنج کنوانسیون بین المللی حقوق بشری هستیم. قضات اگر دادنامه های خود را در کنار قوانین داخلی و بطور علمی، مستند بر این تعهدات کنند، ما از آن استقبال می کنیم. با کمک پژوهشگاه قوه قضائیه در حال تدوین آیین نامه ‌ای هستیم که قضات در این فرایند چه الزاماتی را رعایت کنند. البته استناد به تعهدات بین المللی نباید کالایی با پرستیژ تلقی شود؛ اولویت اول قوانین خود ماست و در کنار آن تعهداتی است که پذیرفتیم، چون به تصویب مجلس ما رسیده و وارد قوانین ما شده و منعی در استفاده از آن نداریم.

دبیر ستاد حقوق بشر در خاتمه سخنانش گفت برای سال جاری برنامه منسجمی را برای تولید محتوا در حوزه حقوق بشر اسلامی تدوین کردیم که تدوین دانشنامه چندزبانه حقوق بشر، تدوین کتاب‌ و مقاله و برگزاری سمینارهای تخصصی از جمله این برنامه ها با استفاده از ظرفیت های مختلف موجود در کشور است.

تقدیر از اقدامات ستاد حقوق بشر در تولید ادبیات حقوق بشری

در ادامه این نشست «عباسعلی کدخدایی»، عضو حقوقدان شورای نگهبان ضمن تبریک هفته قوه قضاییه، اظهار داشت: اقدامات خوبی در ستاد حقوق بشر صورت گرفته که به تولید ادبیات حقوق بشری با نگاه به موازین و آموزه‌های اسلامی کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ما منابع عظیم معرفتی به ویژه در زمینه حقوق اجتماعی، حقوق انسان و حقوق افراد در اختیار داریم، تاکید کرد: ما می‌توانیم بر اساس آن‌ها ادعا کنیم که بسیار مترقی‌تر از مکاتب فلسفی غرب و شرق هستیم. ما نباید از علوم انسانی غافل باشیم که زیرساخت رشد و پیشرفت های کشورمان در مقاطعی که مورد هجمه های حقوق بشری قرار داریم، است. ما به برکت آموزه های دین مبین اسلام در زمینه حقوق بشر از مکاتب غربی بسیار جلوتریم. ما منابع عظیمی در حوزه بشر و حقوق بشر داریم و باید این آموزه ها را نشر داد تا در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان، عنوان کرد: باید ادعایی را که داریم برای صاحبنظران دیگر در سراسر جهان تبیین کنیم و تلاش شود که در آینده به این ادبیات افزوده و کتب بیشتری در این زمینه تالیف شود. امروز به برکت تلاش ستاد حقوق بشر گام مثبتی در شناساندن این منابع برداشته شده است.

تاکید بر دوگانه بودن استانداردهای کشورهای غربی و آمریکا

حجت‌الاسلام والمسلمین «مهدی هادی»، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه، نیز در این مراسم ضمن تقدیر از اقدامات ستاد حقوق بشر در انتشار این سه اثر، گفت: در کتاب «حقوق بشر دروغین غرب؛ در اندیشه و گفتمان رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه‌ای»، پرکاربردترین کلید واژه که ماحصل اندیشه رهبر معظم انقلاب است، دوگانه بودن استاندارد کشورهای غربی در حوزه حقوق بشر است.

وی با اشاره به کتاب دوم با عنوان «درآمدی بر حقوق بشر؛ نگاه اسلامی-ایرانی»، بیان کرد: یکی از نقاط ضعف ما فقدان ادبیات مناسب در حوزه حقوق بشر اسلامی است. ما از ادبیات عظیمی در این حوزه برخورداریم، ولی مجموعه ارزشمندی در این زمینه تاکنون در دسترس نبوده ولی ستاد حقوق بشر در این حوزه گام بزرگی برداشته است. این کتاب مقدمه ای است برای رفع خلاء موجود در این زمینه.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه در ادامه گفت: مجموعه اثر «آراء قضایی مستند به تعهدات بین المللی» یک کار مشترک با پژوهشگاه است و اقدام مناسبی است که باید از طریق تدوین اصول راهنما، آنها را ساماندهی کرد.

تاکید بر افشاگری جنایات آمریکا و غرب علیه مردم ایران و توجه ویژه به آموزه های وحیانی

در ادامه این نشست، محمد اسحاقی، معاون آموزش و پژوهش دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، گفت: توجه به آموزه های وحیانی بسیار مهم است و باید از این آموزه ها در آثار و کتب اسلامی بهره مند شد.

وی با تاکید بر اینکه باید در شناسایی جنایات غربی و حقوق بشر آمریکایی اهتمام ویژه ای صورت گیرد، افزود: باید با کمک پژوهشکده ها و نهادهای حقوق بشری ادعاها و استانداردهای دوگانه غربی ها به ویژه آمریکا را به چالش بکشیم. بسیاری از جنایاتی که آمریکا و غرب علیه ملت ایران انجام دادند، برای اندیشمندان و صاحب‎نظران پوشیده است؛ مانند آن چه منافقین انجام دادند؛ موضوع تسلیحات شیمیایی و کشتار جمعی هم از همین موضوعات است.

اسحاقی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر افشاگری جنایات حقوق بشر آمریکایی، گفت: اقداماتی در این زمینه صورت گرفته و انتشار آثار ارزشمندی که به همت ستاد تهیه شده نیز در همین راستا انجام شده است.

تاکید به هنجارسازی در زمینه حقوق بشر اسلامی در مقابله با حقوق بشر غربی

در ادامه این مراسم «حسین قاضی زاده» یکی از نویسندگان کتاب «حقوق بشر دروغین غرب؛ در اندیشه و گفتمان رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه‌ای»، گفت: ایده این کتاب در سال ۹۸ با آقای غریب آبادی مطرح شد؛ امیدواریم این کتاب بتواند جلوه دانشگاهی در تبیین حقوق بشر اسلامی نیز داشته باشد.

وی افزود: فقدان جدی در تالیفات حقوق بشر اسلامی داریم؛ باید ادبیات سازی جدی در این حوزه صورت گیرد.

«اکبر طلابکی عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز در ادامه این مراسم گفت: ما در مقابل کاری که غرب انجام داده، عقبیم و باید تلاش های زیادی صورت گیرد؛ یکی از مواردی که منجر به تدوین کتاب «درآمدی بر حقوق بشر؛ نگاه اسلامی-ایرانی» شد، نیاز به مجموعه آثار دایره المعارفی در حوزه حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه است، لذا به اهتمام آقای غریب آبادی تلاش کردیم با استفاده از جمعی از اساتید دانشگاه های مختلف، مجموعه ای را در حوزه حقوق بشر تدوین و نشر دهیم.

وی تصریح کرد: معتقدیم حقوق بشر در اسلام با نگاه ویژه ای در نظر گرفته شده است و عناوین حقوق بشر ما با عناوین حقوق بشر غربی بسیار متفاوت است، به دلیل تفسیر نگاه ما که نشات گرفته از اسلام است. برخی می گویند اسلام دین تکلیف است، ولی آیت الله جوادی آملی می گویند همه تکالیف در اسلام به حقوق برمی گردد و در راستای تامین منافع انسان است.

طلابکی تاکید کرد: مقام معظم رهبری یک جمله بسیار مهمی دارند که هم مردم و هم مسئولان باید توجه کنند که ما یک تقابل تمدنی با غرب داریم. وقتی می گوییم حقوق بشر آمریکایی عمدتا به عملکرد آمریکا توجه می شود، در حالی که جنایاتی که غربی ها در عرصه هنجاری حقوق بشر مرتکب می شوند کمتر از جنایات عملی نیست. ما باید در هنجارسازی در حوزه حقوق بشر با غرب مقابله کنیم و جبهه مقابل آن را به واسطه حقوق بشر اسلامی ایجاد کنیم.


 

ارسال نظر: