X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 24 اسفند 1401
تعداد بازدید خبر : 1249
تاریخ ثبت : چهارشنبه, 24 اسفند,1401 | 02:21 ب.ظ
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 24 اسفند,1401 | 02:17 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 27 اسفند,1401 | 08:53 ق.ظ

به همت ستاد حقوق بشر؛ کتاب درآمدی بر حقوق بشر؛ نگاه اسلامی – ایرانی منتشر شد

  • به همت ستاد حقوق بشر؛ کتاب درآمدی بر حقوق بشر؛ نگاه اسلامی – ایرانی منتشر شد

کتاب درآمدی بر حقوق بشر؛ نگاه اسلامی – ایرانی از سوی ستاد حقوق بشر و به اهتمام دکتر کاظم غریب آبادی و  دکتر اکبر طلابکی طرقی منتشر گردید.

 

به گزارش مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، کتاب درآمدی بر حقوق بشر؛ نگاه اسلامی – ایرانی به اهتمام «دکترکاظم غریب آبادی» معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و «دکتر اکبر طلابکی طرقی» استاد دانشگاه تهران، با همکاری ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران از سوی نشر حقوقی در 608 صفحه و 14 موضوع با نگارش اساتید و پژوهشگران مطرح در حوزه حقوق بشر، منتشر گردید.
 

در بخشی از دیباچه این کتاب که به قلم دبیر ستاد حقوق بشر نگاشته شده، آمده است: «یکی از چالش های مهم حوزه حقوق بشر، عدم توجه به فرهنگ های مختلف و در واقع تنوع فرهنگی می باشد. هرچند برخی از عناصر حقوق بشر به صورت بنیادین و جهان‌شمول هستند، اما تحمیل استانداردهای واحد در عرصه بین المللی در تمامی حوزه های حقوق بشر، مغایر با اصل احترام به حقوق ملت ها است. از سوی دیگر، حقوق بشر که ابداع مهم جامعه بشری است و البته از دیدگاه ما ریشه در ادیان الهی دارد، متاسفانه به عنوان یک ابزار سیاسی برای حصول به اهداف سیاست خارجی استفاده می شود. سیاست زدگی، آفت بزرگ حقوق بشر می باشد و البته نباید بدین معنی تلقی شود که کشورها نقض حقوق بشر در قلمرو خود را با تمسک به این چالش مهم، توجیه نمایند. در این میان، ایران با برخورداری از یکی از مهم ترین و غنی ترین تمدن های بشری، نقش بی بدیلی در غنای تمدن و فرهنگ بشریت داشته است. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، جایگاه رفیعی را برای حقوق بشر قائل شده است. بدون تردید، حقوق همه جانبه  افراد اعم از زن و مرد و ایجاد امنیت قضایی عادلانه برای همه  و تساوی عموم در برابر قانون  از مهم ترین برنامه ها و دغدغه های جمهوری اسلامی ایران بوده و می باشد. جمهوری اسلامی ایران با اتکا به موازین اسلامی و قانون اساسی خود، پیشرفت های عظیمی در حوزه حقوق بشر داشته است و بر اساس شرایط و واقعیت های موجود و با هدف ترویج عدالت اجتماعی و رفاه مردم، به طور همه جانبه در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سرمایه گذاری عظیمی نموده و حق مردم در مشارکت برابر و توسعه را تضمین کرده است. پیگیری بهبود حقوق بشر هرگز پایان نمی یابد؛ چرا که همواره فضا برای شرایط بهتر وجود دارد».
 

این اثر در چهارده فصل و به این شرح توسط اساتید و پژوهشگران مطرح در حوزه حقوق بشر تالیف شده است؛ نسل های حقوق بشری از شکل گیری تا تکامل، فلسفه حقوق بشر، مبانی نظام بین المللی حقوق بشر، چالش‌های نظام بین المللی حقوق بشر، بنیاد عقلی حقوق بشر در اسلام، نظام بین المللی حقوق بشر از منظر اسلام، حقوق بشر و تنوع فرهنگی؛ رویکرد اسلامی، نظام حقوق بشردوستانه بین المللی، بررسی تاثیر تحریم ها بر بهره مندی از حقوق بشر، حقوق بشر و حاکمیت دولت ها؛ بررسی موردی مسئولیت حمایت، آشنایی با نهادهای ملی حقوق بشر، نقش سازمان های بین المللی غیردولتی در توسعه آموزه‌های حقوق بشر، بررسی سازوکارهای منطقه ای حقوق بشر، سازوکارها و نهادهای نظارتی بین المللی حقوق بشری و تحلیل روابط جمهوری اسلامی ایران با آن‌ها.



 

ارسال نظر: