سیاستهای مهاجرتی آمریکا و به خصوص قوانینی مانند «عنوان ۴۲» که از زمان ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا، آغاز شده و همچنان در مرزها اجرا میشود وضعیت فلاکتباری را برای مهاجران ایجاد کرده است.
به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، در حال حاضر مهاجران بهخصوص در شهرهای مرزی آمریکا در شرایطی بحرانی به سر میبرند؛ بسیاری از آنها در پیادهروها شب را سپری میکنند و بانکهای غذا از تکمیل ظرفیت خود و عدم پذیرش پناهجویان بیشتر خبر میدهند.
مهاجران در خیابانهای «ال پاسو» (به عنوان شهری که بانکهای مواد غذایی تنها چند روز با اتمام منابع خود فاصله دارند)، در سرگردانی و آوارگی به سر میبرند و منتظر تعلیق اجرای «عنوان ۴۲» هستند.
مهاجران ناامید پس از انجام سفرهای طولانی و خطرناک خود به تگزاس، در ایستگاههای اتوبوس جمع شدند و چادرهای موقت را در دمای زیر صفر و انجماد برپا کردند.
بسیاری از پناهجویان خسته پس از مبارزه با کارتلهای غارتگر، قدم زدن در جنگلهای خطرناک و انباشته شدن در قایقهای ماهیگیری پر ازدحام، از مشکلاتی که اکنون در شهرهای مرزی آمریکا با آن مواجه هستند، سخن میگویند.
مقامات محلی گزارش دادند که روزانه تعداد زیادی مهاجر به «ال پاسو» میرسند، رقمی که از ۵ یا ۶ هزار نفر در روز میتواند به ۱۴ هزار نفر نیز برسد.
گزارشهای میدانی خبرنگاران از وضعیت مهاجران در شهرهای مرزی آمریکا روایتهای درناکی را بیان میکند: «پاهای کوچک برندا، یک ساله روی آسفالت سرد یک پارکینگ در ال پاسو برهنه است، واقعیت تلخ برای والدینش در این شهر آغاز شده است، آنها بدون مدارک هستند و بیخانمان و دخترشان وقتی از ریو گرانده گذشتند به سختی از مرگ نجات یافته است.»
در حالی که تأثیر سیاستهای مهاجرتی در سراسر مرز جنوبی آمریکا موجهایی ایجاد کرده، صحنه در «ال پاسو» در نوع خود بینظیر است؛ این تنها شهر مرزی آمریکاست که صدها مهاجر در آن بیش از حد انتظار در خیابانها زندگی میکنند.
این پدیده جدیدی است که مقامات شهری میگویند هرگز در طول موج مهاجرتهای قبلی رخ نداده بود.با ورود موج گسترده پناهجویان به شهرهای مرزی، مراکزی که به پناهجویان خدمات ارائه میدهند و همچنین بانکهای غذا از تکمیل ظرفیت خود سخن میگویند و صفهای طولانی در مقابل آنها ایجاد شده است.
بنا بر گزارشها، بانکهای مواد غذایی تگزاس در تلاش هستند تا با موج مهاجران در روزهای اخیر همراهی کنند؛ «سوزان گودل»، مدیر عامل بانک غذای مبارزه با گرسنگی «ال پاسوآناس»، میگوید که ذخیره غذایی آنها تنها برای ۵ روز کافی خواهد بود.
در شهر «خوارز» مکزیک، در آن سوی مرز «ال پاسو»، صدها مهاجر در صف ایستاده و امیدوار هستند که محدودیتها برداشته شود و به آنها اجازه عبور داده شود.در «تیجوانا»، که برآورد میشود ۵ هزار مهاجر در بیش از ۳۰ پناهگاه و بسیاری اتاقها و آپارتمانهای اجارهای دیگر اقامت داشته باشند، نیز وضعیت بحرانی است.
دیوارهای لایهای و سیم خاردار که ۳۰ فوت در امتداد مرز با «سن دیگو» بالا رفتهاند، منطقه را برای عبور غیرقانونی دلهره آور کرده است.مهاجران در ۲.۵ میلیون مورد از زمان استناد به «عنوان ۴۲» در مارس ۲۰۲۰ تاکنون، از حق درخواست پناهندگی در آمریکا محروم شدهاند و اکنون با صدها سرباز مستقر در مرزهای جنوبی روبرو میشوند.