X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 20 دی 1401
تعداد بازدید خبر : 334
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 20 دی,1401 | 01:14 ب.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 20 دی,1401 | 01:11 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : ﺳﻪشنبه, 20 دی,1401 | 01:14 ب.ظ

نهمین نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه مقام معظم رهبری در هند برگزار شد/ تاکید بر افشای نقض حقوق بشر آمریکا در جهان

  • نهمین نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه مقام معظم رهبری در هند برگزار شد/ تاکید بر افشای نقض حقوق بشر آمریکا در جهان

نهمین نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه مقام معظم رهبری در هندوستان برگزار شد.

 

 

به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، نهمین نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه مقام معظم رهبری از طرف سازمان جوانان حقوق بشر ایران و موسسه رسانه ای تحقیقاتی دهلی نو و با حضور نماینده مقام معظم رهبری در هندوستان، دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، رایزن فرهنگی سابق و فعلی جمهوری اسلامی ایران، اندیشمندان، اساتید، نخبگان و شخصیت های برجسته از آئین های مختلف هند در محل اجلاس سالن ایوان غالب مرکز دهلی نو پایتخت هندوستان برگزار شد. در این نشست علمی که با حضور اندیشمندانی از ایران و هند برگزار شد حقوق بشر آمریکایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تعهد رهبری به افشای نقض حقوق بشر آمریکا و متحدانش در سطح جهانی بدون توجه به طبقه، مذهب، جنسیت و یا نژاد

خدیجه حسین کارشناس ارشد تاریخ دانشگاه علیگر، گفت: پیشنهاد یک هفته ای آیت الله خامنه ای برای افشای حقوق بشر آمریکایی،  بهترین فرصت برای بحث در مورد نقض خود حقوق بشر است.

وی افزود: «آمریکا و متحدانش علیه حقوق بشر جنایت کرده‌اند؛ ما باید روی آن کار کنیم و غربی‌ها را متقاعد کنیم که جلوی جنایات خود را در سطح بین‌المللی بگیرند.»

این کارشناس ارشد تاریخ، تاکید کرد: تعهد رهبر معظم انقلاب به افشای نقض حقوق بشر توسط آمریکا و متحدانش را در سطح جهانی بدون توجه به طبقه، مذهب، جنسیت و یا نژاد را می ستایم و این مسیر تا رسوایی آمریکا و غرب باید ادامه پیدا کند.

آمریکا به افراد عادی آسیب رسانده و جرقه درگیری های فرقه ای را برانگیخته است

در ادامه این نشست پروفسور لطیف حسین شاه کاظمی، رئیس گروه فلسفه دانشگاه اسلامی علیگر، گفت: «آمریکا به افراد عادی آسیب رسانده و جرقه درگیری های فرقه ای را برانگیخته است. رهبران، متفکران، مربیان و دانش آموزان ما وظیفه دارند در جهت اتحاد بسیاری از افراد و گروه هایی که به دلایل مختلف تقسیم شده اند، تلاش کنند.

رئیس گروه فلسفه دانشگاه علیگر بر نقش تعالیم قرآن در ایجاد وحدت و مبارزه با افراط گرایی تاکید کرد و افزودَ: رعایت حقوق بشر از خانه های ما شروع می شود و به سمت بالا گسترش می یابد. نفرتی که به نام نفرت انجام می شود مورد حمایت هیچ مکتبی نیست.

وی همچنین ایده Vasudeva Kutumbkam در فرهنگ هند را ستود و خاطرنشان کرد که این یک سازمان کیهانی است. علاوه بر این، این گروهی است که برای مردم کار می کند. بدون شک ارگانیک و وجودی است. اساساً بر اساس نیاز به وجود بنا شده است.

تقدیر از دعوت مقام معظم رهبری از آزادگان جهان برای تجدید نظر و تغییر جامعه به نفع آینده

دیگر سخنران این نشست پروفسور عذرا عابدی، استاد گروه جامعه شناسی دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه JMI مقاله تحقیقاتی خود را در مورد "نقض حقوق بشر، چالشی برای حفظ حقوق محرومان در دوران معاصر" ارائه کرد.

وی به ارقامی از سازمان ملل اشاره کرد که نشان می دهد نقض حقوق بشر در بسیاری از مناطق جهان رخ می دهد.

استاد دانشگاه جامعه ملیه هند اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل را تشریح کرد و از سکوت در قبال قتل جمال خاشقجی، تبعه سعودی در ترکیه و همچنین وضعیت غم انگیز زنان در سراسر جهان انتقاد کرد.

وی در پایان با ابراز امیدواری برای رفع شکاف های فزاینده مبتنی بر مشکلات اجتماعی و برداشت های نادرست، اظهار امیدواری کرد و گفت: از دعوت آیت الله العظمی خامنه ای (حفظه الله) از همه آزادگان جهان برای تجدید نظر و تغییر جامعه به نفع آینده تقدیر میکنم چرا که نقض حقوق بشر را در جهان توسط غربی ها می بینیم.

دیدگاه مقام معظم رهبری تطبیقی از حقوق بشر اسلامی است

در ادامه نشست دکتر تسلیم الدین رحمانی از شخصیت های برجسته اهل سنت عضو  و سخنگوی حزب سیاسی SDPI هند، اظهار داشت: دیدگاه آیت الله خامنه ای (حفظه الله) در مورد حقوق بشر با دیدگاه 1400 ساله اسلام در مورد حقوق بشر برابر است.

وی تاریخ جوامع اسلامی را بازگو کرد و احترام و اهمیت حقوق بشر توسط پیامبر اسلام و جانشینش امام علی( علیه السلام ) را در جاهای مختلف از جمله در قبل و بعد از اسلام و همچنین در میدان نبرد، عهدنامه حدیبیه و ... ستود.

رحمانی ادامه داد: همانطور که در طول 200 سال گذشته، در طول دو جنگ جهانی و حتی در یمن، فلسطین، آفریقا و ایران امروزی که تحت تحریم های فلج کننده توسط به اصطلاح پرچمدار حقوق بشر قرار دارند، دیده ایم. ایالات متحده آمریکا و متحدانش در نقض حقوق بشر چیزی کم نگذاشته اند.

وی گفت: غربی ها به نام حقوق بشر حقوق ملت ها را در کشورهای مختلف جهان غصب کردند و نادیده گرفتند آنها جهان را به جهنم تبدیل کردند. آمریکا به بهانه صلاح کشتار جمعی و تضییع حقوق بشر به عراق و افغانستان حمله کرد جنایات ’نها نشان داد که ستمگرترین قوم در طول تاریخ هستند

سخنگوی حزب سیاسی sdpI صهیونیسم جهانی را ناقض اصلی حقوق بشر در جهان دانست که تحت حمایت آمریکا فعالیت می کند.

تحسین آثار آیت الله خامنه ای در زمینه حقوق بشر

دیگر سخنران نشست آقای دایا سینگ از مذهب سیک رئیس ملی ماموریت صلح، ضمن ابراز خرسندی از حضور در چنین جنبش بزرگی، از آثار آیت الله العظمی خامنه ای در زمینه حقوق بشر قدردانی کرد.


وی با بیان اینکه بشریت در درجه اول بعد از ادیان و مکتب فکری قرار می گیرد، افزود: حقوق بشر با جامعه پیوند خورده است،

وی با طرح این سوال که آیا همه فرقه ها می توانند به یکدیگر بپیوندند؟ آیا حقوق بشر  می تواند ما را متحد کند؟

 

سبنگ در ادامه گذشته استثمارهای حقوق بشری را بازگو کرد و گفت: اکثریت گرایی عامل فرهنگ تبلیغات توده ای است، اما استفاده مثبت از آن در وحدت را نمی توان انکار کرد.


واژه حقوق بشر آمریکایی مورد استقبال نخبگان و اندیشمندان جهان قرار گرفته است


امین انصاری دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر ، سخنران بعدی این نشست، گفت: از اینکه نهمین نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی در کشور دوست هندوستان در حال برگزاریست خوشحالم. هند کشوری دارای تمدن چندهزارساله است و از پیشکسوت ترین جوامع تمدنی تاریخ بشر است و جلوه های تمدنی فراون دارد که امریکا و اروپا در برابر آن نمی توانند سر بلند کنند نه اروپا، چون قدمت تاریخ تمدن اروپا به یونان می رسد و قدمت هند از تمدن یونان بیشتر است و نه آمریکا چون اصلا تاریخ تمدن ندارد کل عمرش به چهارصد، پانصد سال می رسد بنابراین هندی ها در برابر غرب به عنوان پرچمداران تاریخ تمدن سربلند هستند.


دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران افزود: تمدن و فرهنگ هند و ایران از دیرباز با هم آمیخته بوده و سال های طولانی زبان فارسی زبان مردم هند بوده و اسلام یکی از مشترکات اکثر مردم هند و ایران می باشد

انصاری تصریح کرد: تاریخ پیدایش استعمار عکس قصه است و از زمان پیدایش آن در این ۴۰۰ سال استعمار غرب چه کرده است جنایات ۴۰۰ ساله دول غربی در جهان شرق توسط نخبگان و اندیشمندان باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به تاریخچه استعمار ۳۵۰ سال هند توسط غرب گفت: ببینید که مردم هند در این ۳۵۰ سال چه کشیده اند و چه جیگر خونینی هند دارد از استعمار ۳۵۰ ساله چرا که جرایم این ۳۵۰ سال خیلی فراوان هست.

انصاری به ظلم های امریکا در حق مردم هند نیز اشاره کرد و گفت: آمریکا در این ۱۰۰ سال در هند چه ظلم های آشکار و پنهان بر مردم هند داشته است؟یک سری ظلم های آشکاری دارد که مردم بخشی از آن را می دانند و یک سری ظلم های پنهانی دارد و آن فشارهای نامرعی است که بر دولت هند آمریکا در عرصه های متعدد تاکنون آورده و ضربه به هند زده است اینجاست که حقوق بشر در واقع در هند تضییع شده است.

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر گفت: واژه حقوق بشر یک واژه زیبا و بسیار درستی است که در همه ادیان الهی و آئین های بشری مورد احترام بوده و همه تمدن ها بالاخره برنامه هایی برای حفظ حقوق بشر دارند. اسلام هم توجه خاصی به حقوق بشر دارد همانگونه که در کتاب آسمانی ما برای بشر کرامت قائل شده و تمامی انسانها را فارغ از ملیت، دین و رنگ دارای کرامت دانسته است.

وی ادامه داد: متاسفانه در دوران معاصر برخی از کشورها و قدرتهای دارای نفوذ از واژه حقوق بشر استفاده سیاسی و ابزاری می کنند با انگیزه های سیاسی، مثلا در ونزوئلا وقتی میخواهند یک دولت و حکومتی را تغییر بدهند از مسئله حقوق بشر استفاده می کنند و در چین وقتی میخواهند دولت چین را تحت فشار قرار بدهند از واژه حقوق بشر استفاده می کنند در روسیه همینطور و در هند این سابقه وجود داشته است. در عین حالی که این حساسیت را نسبت به بحث حقوق بشر نشان می دهند اما شما ببینید ناتو نزدیک ۲۰ سال در افغانستان حضور داشت و چه جنایات حقوق بشری خودشان انجام دادند یا در عراق با هدف سرنگونی صدام از مسئله حقوق بشر استفاده کردند و بعد چه جنایات و ویرانی هایی را ایجاد کردند که هنوز هم این ویرانی ها وجود دارد یا کمک کردند به یک ائتلاف عرب که بخاطر بحث های حقوق بشری به یمن حمله کنند و اینهمه جنایات حقوق بشری که در یمن رخ داد. این ها هیچ گاه این را محکوم نکردند و یا در فلسطین سال های طولانی هست که فلسطینی ها تحت فشار هستند و تردیدی نیست علیه اون ها اقداماتی می شود که مصداق مشخص نقض حقوق بشر هست.

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر همچنین گفت: بعد از نابودی آپارتاید در آفریقای جنوبی ما شاهد ظهور آپارتاید در رژیم اشغالگر و در خود آمریکا نوع برخوردی که با رنگین پوستان می شود و یا جنایاتی که علیه فرقه داودیه و این مسائل حقوق بشر و جنایات در حق مردم ایران هم انجام دادند.

وی با اشاره به هفته حقوق بشر امریکایی که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده است به تبیین جنایات امریکا در روزهای هفتم تا ۱۲ تیرمه به حوادث بمباران شیمیایی سردشت، ترور شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران انقلاب، ترور شهید صدوقی و حمله به هواپیمای مسافر بری ایرباس بر فراز آب های نیلگون خلیج فارس پرداخت و گفت: حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی این هفته را به عنوان هفته حقوق بشر آمریکایی معرفی کردند و خواستند که همه قلم به دستان، همه انسان‌های منصف، آزاده و انسان های انقلابی  این مسئله حقوق بشر را روشن کنند و اجازه ندهند که مسئله  حقوق بشر توسط یک کشور خاص مورد سوء استفاده قرار بگیرد.

انصاری گفت: به همین دلیل هم هست که ما دنبال این هستیم و اتفاقا این واژه حقوق بشر آمریکایی که البته می شود آن را تامین داد به حقوق بشر غربی استقبال نخبگان و اندیشمندان جهان قرار گرفته است و در ایران هم همینطور است و مسئله ای هست که باید روی آن کار کنیم.

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر یادآور شد: هدف ما هم از برگزاری این قبیل نشست ها این هست که با افشای این مسئله سعی کنیم که غربی ها از این ابزار مقدس و ارزشمند برای تحقق اهداف و تامین منافع خودشان سوء استفاده نکنند.

بنا به فرموده مقام معظم رهبری آمریکا مدافع حقوق بشر نیست بلکه مدافع کمپانی های بزرگ اسلحه سازی آمریکایی است


سخنران پایانی این نشست حجت الاسلام والمسلمین مهدی مهدوی پور، نماینده مقام معظم رهبری در هندوستان، با اشاره به موضوع نشست گفت: در حال حاضر این موضوع بسیار با اهمیت است و جا دارد امروزه در دانشگاه ها مراکز اکادمیک بحث عملی تحقیقی تاریخی نسبت به این موضوع انجام گیرد و کتاب ها نوشته شود.

نماینده مقام معظم رهبری در هند افزود: از اول تاریخ بشر تا امروز عده ای در پی آن بودند که دیگران را تحت سلطه خود قرار دهد و از آن ها بهره برداری و استثمار کنند. تاریخ سلطه افراد به سه دوره بر میگردد که اولین دوره بردگی هست افرادی که قدرت داشتن ظالم بودند هزاران نفر را به بردگی می گرفتند و این یک دورانی بسیار تاریگ و غمناک بود دورانی که بردگی به صورت علنی در جامعه بشری صورت می گرفت.

وی در ادامه گفت: دوره دوم دوره استعمار کهن بود که با جنگ ها و با قدرت نظامی کشورهایی را تحت سلطه خود دراوردند این را استعمار کهن می گوید و در این دوره کشورها تقسیم شده بود به عنوان مستعمره قدرت های بزرگ و شما افریقا را ببینید تقسیم شده بود فرانکوفون آنگلوفون و یه سری کشورها تحت استعمار فرانسه بودند و یک سری تحت استعمار انگلیس قرار داشتند.

حجت الاسلام مهدوی پور افزود: همین هندوستان از سال ۱۸۵۷ تحت مستعمره انگلیس شد در حقیقت این دوران استعمار کهن نامیده می شود و در این دوره جنگ جهانی اول و دوم اتفاق افتاد و ده ها ملیون آدم توسط آمریکا و کشورهای غربی از دنیا رفتند اما از سال ۱۹۴۵ که سازمان ملل تاسیس شد دوران استعمار نوین نامیده شد تفاوت این دوره با گذشته این است که در گذشته با قدرت نظامی کشورها را تحت سلطه خود در آوردند اما این دوره همه به صورت قانونی صورت می گیرد.

نماینده مقام معظم رهبری در هندوستان اظهار داشت: سازمان ملل و شورای امنیت تشکیل شد که صلح برقرار کند از حقوق ملت ها دفاع کند اما متاسفانه سازمان ملل ابزاری شد دست قدرت های بزرگ برای تسلط ملت ها و امروزه هر دولتی که مخالف سیاست های آمریکا و غرب باشد آن را تحریم می کنند و به شکلی سعی می کنند که داخل ان کشور فتنه کنند و زمینه را برای سقوط آن کشور فراهم کنند.

حجت الاسلام مهدوی پور ادامه داد حتی در زمان فعلی دولت هندوستان بارها از طرف آمریکا تهدید شده است که حق ندارد انرزی از روسیه بخرد حق ندارد سلاح بخرد و تهدید می کند که هندوستان را تحریم می کند در حالی که هندوستان حق دارد برای خود تصمیم بگیرد در حقیقت آن چیزی که مقام معظم رهبری حفظه الله مطرح کردند و آن جمله زیبایی که فرمودند آمریکا مدافع حقوق بشر نیست بلکه مدافع کمپانی های بزرگ اسلحه سازی آمریکایی هست. سیاست های دولت آمریکا را اون کمپانی های بزرگ اسلحه سازی با سرمایه های هنگفتی که دارند تعیین می کنند.


وی با اشاره به جنایات امریکا گفت: از سال ۲۰۰۱ که اینها وارد افعانستان شدند به مدت ۲۰ سال طبق آماری که کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد بیش از ۱۱۴ هزار نفر نظامی و غیر نظامی در افغانستان کشته شدند و اعلام کردن از ۱۱۴ هزار کشته نظامی و غیر نظامی ۴۸ هزار نفر غیر نظامی بودند.


نماینده رهبری در هند ادامه داد: ائتلاف عربی به رهبری عربستان به مدت ۷ سال به یمن حمله کردند با این همه جنایت اما سازمان ملل نه تنها هیچ تلاشی برای جلوگیری از این جنگ نکرد بلکه همواره پشتیبانی کرد از قدرت هایی که سلاح به قدرت های عربی می دهند.

حجت الاسلام مهدوی پور افزود: اگر در ایران یک زن به نام مهسا امینی گرفتار مشکل می شود که دادگاه و دستگاه قضایی ایران اون را بررسی می کند این را در تبلیعات جهانی به عنوان نقض حقوق زنان در ایران مطرح می کنند و ماه ها روی ان مانور می دهند اما اگر چند هزار زن در یمن از بین برود اونها ساکت هستند. و چرا بیش از ۴۰ سال تحریم سخت ایران را انجام داده است فقط به دلیل اینکه ایران میخواهد مستقل باشد و مطیع سیاست غرب نباشد و البته خوشبختانه روشنفکران تحصیل کرده ها در هندوستان و سایر کشورها نسبت به این مسایل کاملا اگاهی دارند و باید افکار عمومی به این سیاست های یکجانبه گرایی آمریکا و غرب فشار بیاورند.
 

بذر تحول و دگرگونی را امام خمینی (ره) و حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (حفظه الله) به بشریت هدیه کردند

در انتها دکتر شجاعت حسین نویسنده معتبر و استاد برجسته دانشگاه که دبیر اجرایی برگزاری نهمین نشست تخصصی حقوق بشر از دیدگاه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در ‌دهلی هند نیز بود از حضور میهمانان و شرکت کنندگان تشکر نمود و گفت: شکوفایی تحول و دگرگونی را که امام خمینی (ره) و حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (حفظه الله) به بشریت هدیه کردند؛ نهال آن در سراسر جهان موجب رشد و شکوفایی بین المللی خواهد شد و این حماسه بدون هیچ شکستی ادامه خواهد داشت.


 

ارسال نظر: