به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، روایت اعزام سربازان صهیونیست برای ریختن مواد بیولوژیکی مانند میکروب حصبه در چاههای آب فلسطینیان پس از چند دهه، اسناد لازم برای موثق بودن خود را یافت.
بر اساس گزارش هاآرتص، ۷۴ سال پس از انتشار مقاله «دیوید بن گوریون» با عنوان «توسعه علم و سرعت بخشیدن به کاربرد آن در جنگ» و متعاقب آن خرید مواد بیولوژیکی به ارزش ۲ هزار دلار، اکنون مشخص شد که عملیات مخفیانه مسموم کردن چاههای آب شهرهای فلسطینی در سال ۱۹۴۸ با موضوع مذکور مرتبط بوده است.
بررسی دفتر خاطرات «دیوید بن گورین»، اولین نخست وزیر رژیم صهیونیستی ردپای مشارکت او در عملیات مخفیانه مسموم کردن چاههای آب شهرهای فلسطینی را آشکار کرد. با اسناد تازه کشف شده، مشخص شد که ارتش رژیم صهیونیستی در طول جنگ ۱۹۴۸ از سلاحهای شیمیایی و بیولوژیکی از جمله مسموم کردن چاههای آب در چند شهر فلسطینی از جمله «عکا» استفاده کرده است.
براساس اسناد مذکور، مسمومیت چاههای آب شهرهای فلسطینی به مسمومیت گسترده فلسطینیان منجر شد. اسناد مذکور نشان میدهند که سران سیاسی و نظامی و علمی رژیم صهیونیستی در این تصمیم مشارکت داشته و حتی قصد داشتند فراتر از فلسطین، آب شهرهای «قاهره» و «بیروت» را مسموم کنند.
گزارشگر «هاآرتص» در این رابطه نوشت که مسمومیت چاههای آب در شهرهای فلسطینی دهها سال پیش توسط منابع عربی، اعلام و اکنون درستی این موضوع ثابت شد.با وجود این، جزئیات استفاده مخفیانه رژیم صهیونیستی از سلاحهای بیولوژیکی و سم علیه فلسطینیها در طول جنگ ۱۹۴۸ اخیرا طی اقدامی بی سابقه در مقاله ای در « Middle Eastern Studies» منتشر شد؛ زیرا نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی سال هاست که تلاش می کنند جلوی انتشار اسناد تاریخی شرم آور مبنی بر جنایت های جنگی این رژیم علیه اعراب را بگیرند.