X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 29 دی 1400
تعداد بازدید خبر : 234
تاریخ ثبت : چهارشنبه, 29 دی,1400 | 09:22 ق.ظ
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 29 دی,1400 | 09:18 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : چهارشنبه, 29 دی,1400 | 09:22 ق.ظ

شکست سیستم قضایی اروپا در زمینه حقوق افراد معلول

  • شکست سیستم قضایی اروپا در زمینه حقوق افراد معلول
سیستم قضایی اتحادیه اروپا در تامین حقوق زنان و دختران دارای معلولیت ناکام مانده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، افراد دارای معلولیت در اروپا به شکلی قابل توجه قربانی تبعیض و خشونت در ابعاد مختلف زندگی هستند.
 
این مشکل برای زنان و دختران معلول در این پهنه جغرافیایی دوچندان است؛ زیرا علاوه بر گستردگی موضوع، آنان با در بسته سیستم قضایی کشورهایشان نیز مواجه هستند.
 
بر اساس گزارش پایگاه‎های «inclusion-europe، eurosocial، euromedwomen و equalitynow»، اتحادیه اروپا به عنوان یکی از مدعیان  حقوق بشر، ۶۰ میلیون زن و دختر معلول را در خود جای داده است که از عدالت محروم هستند؛ این رقم معادل کل جمعیت کشور ایتالیاست.
 
تبعیض و نابرابری که زندگی زنان و دختران معلول را در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا تحت تاثیر قرار می‌دهد، همه جنبه‌های زندگی از جمله تبعیض اجتماعی-اقتصادی، انزوای اجتماعی، عدم دسترسی به خدمات اجتماعی، مسکن یا مراقبت‌های بهداشتی بی کیفیت، عدم امکان مشارکت فعالانه در فعالیت‌های اجتماعی و همچنین خشونت مبتنی بر جنسیت مانند عقیم سازی اجباری را شامل می‌شود.
 
وجوه خشونت و تبعیضی که زنان و دختران معلول را در اروپا هدف قرار می‌دهد، باید بیش از دیگر وجوه این بحران مورد توجه قرار بگیرد؛ زیرا در حالی که افراد دارای معلولیت با اشکال چند لایه و متقاطع نابرابری‌ها مواجه هستند، زنان و دختران معلول در اروپا، مضافا از نابرابری یا تبعیض جنسی نیز رنج می‌برند.
 
زنان و دختران معلول در اتحادیه اروپا، برای زندگی با موانع گسترده و سختی از جمله، تبعیض و نابرابری مبتنی بر جنسیت و خشونت جنسی مواجه هستند. باید توجه داشت که زنان و دختران معلول، در برابر اشکال مختلف خشونت از جمله خشونت مبتنی بر جنسیت، خشونت خانگی و خشونت جنسی به شدت آسیب پذیر هستند.
 
این در حالی است که آن‌ها غالبا به مکانیسم‌های حفاظتی و عدالتی دسترسی ندارند و بیش از زنان و دختران فاقد معلولیت در معرض خشونت جنسی قرار می‌گیرند. داده‌های موجود نشان می‌دهد که خشونت مبتنی بر جنسیت بر زنان و دختران دارای معلولیت بسیار بیشتر از زنان دیگر تاثیر می‌گذارد و به نظر می‌رسد زمان آن فرا رسیده که سکوت عمیق در این رابطه بالاخره شکسته شود.
 
براساس داده‌های موجود، ۳۴ درصد زنان دارای معلولیت در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، بعد از سن پانزده سالگی، نوعی خشونت فیزیکی یا جنسی را تجربه کرده اند؛ این در حالی است که این رقم برای زنان بدون معلولیت ۱۹ درصد بوده است.
 
در همین حال، ۴۶ درصد از زنان و دختران دارای معلولیت در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، گفته‎اند که قبل از ۱۵ سالگی از خشونت جسمی، جنسی یا روانی رنج برده‎اند.
 
وقتی صحبت از خشونت روانی و آزار و اذیت به میان می‌آید، این ارقام حتی بیشتر می‌شوند؛ ۶۱ درصد از زنان دارای معلولیت از سن ۱۵ سالگی با آزار جنسی روبرو بوده‎اند.
 
در عین حال زنان و دختران جوان بین ۱۸ تا ۲۹ ساله بیشتر از سایر همتایان خود قربانی خشونت فیزیکی و جنسی یا آزار و اذیت جنسی می‌شوند.کشور‌های اتحادیه اروپا همچنین دست به عقیم سازی اجباری زنان و دختران دارای معلولیت می‌زنند.
 
این در حالی است که عقیم سازی اجباری، نقض حقوق اساسی از جمله حقوق تمامیت جسمانی است. با انجام این عمل، زنان دارای معلولیت از حق تشکیل خانواده، مادر بودن و حق آزادی به بهانه رفاه خود محروم می‌شوند. سیستم عدالت کیفری اتحادیه اروپا مانند بسیاری از جنبه‌های زندگی، برای افراد دارای معلولیت طراحی نشده است.

 
برچسب ها: اروپا, معلولان
ارسال نظر: