محدودیتهای کانادا برای افراد محجبه و فشار دولت این کشور بر افراد بومی بیش از پیش افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، «فاطمه انوری»، معلم یک دبستان در کانادا اخیرا به دلیل داشتن حجاب، تحت لایحه موسوم به «لایحه ۲۱» که مقرر میکند کارمندان دولتی از هیچ نماد مذهبی استفاده نکنند، از کلاس درس خود در شهر «چلسی» استان «کبک» اخراج شد.
بر اساس گزارش هیل تایمز، این کار اگر گروه خاصی را برای محدودیتهای اضافی در حقوق بشر آنها هدف قرار دهد، نژادپرستی است.
البته با رجوع به گذشته به یاد خواهیم آورد که این تنها باری نیست که دولت کانادا اقدام به وضع قوانینی برای محدود کردن نژادها و قومیتهای گوناگون کرده است.
در سال ۱۹۱۴، سران کلیسا و بوروکراتهای دولت فدرال کانادا توافق کردند که سرخپوستان نباید مراسم سرخپوستی را انجام دهند، چرا که آنها «باید متمدن باشند و مانند انگلیسی یا فرانسویها» لباس بپوشند؛ مانند بسیاری از جنبههای لایحه سرخپوستان، هدف از این نیز موضوع تحت سلطه قرار دادن بومیان و سرخپوستان بود.
لایحه سرخپوستان در ۳۰ سال اول دهه ۱۹۰۰ در مورد محدودیتهای اعمال شده برای این قوم سخت و دقیق بود؛ این افراد از بسیاری از امکانات منع شده بودند.
این قانون همچنین اجازه نمیداد که سرخپوستان در رویدادهای عمومی کانادا از لباسهای سنتی خود استفاده کنند. بسیاری از بندهای نژادپرستانهتر و غیرقانونیتر قانون سرخپوستان در دهه ۱۹۵۰ ویرایش شد.
کانادا اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل را امضا کرد که مبانی کثرت گرایی را در کشورها تثبیت کرد تا اطمینان حاصل شود که هرگز اجازه داده نمیشود که مردمی به دلیل نژاد، فرهنگ یا مذهبشان تحت انقیاد قرار گیرند؛ کانادا این بیانیه را امضا کرد، اما بومیان را در بر نگرفت، زیرا آنها شهروندان برابر در نظر گرفته نمیشدند.