به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، آیین رونمایی از سامانه «عدالت همراه» صبح روز گذشته (شنبه) به صورت آنلاین با هدف هوشمندسازی قوه قضاییه که یکی از مواردی است که بارها از سوی رئیس قوه قضائیه به آن تاکید شده، در راستای خدمت رسانی به مردم برای دسترسی به تمام خدمات الکترونیک قضایی، صورت گرفت.
این سامانه که با هدف دسترسی برای عموم مردم کار خود را آغاز کرده در فاز اول اپلیکشن دولت همراه، ۵ خدمت از خدمات دادگستریها را در این نرمافزار ارائه میدهد. برنامه بعدی برای توسعه این برنامه، ارائه الکترونیکی دیگر خدمات دستگاه قضایی است. فاز سوم نیز به خدمات سازمانهای تابعه قوه قضاییه از طریق همین سامانه ارائه میشود.
ابلاغیه الکترونیک خدمت مهمی است که به واسطه آن مخاطبان میتوانند ابلاغیهها را به صورت الکترونیک و با قابلیت جستجو ببینند. از سویی دیگر اطلاع رسانی در مورد پروندهها خدمت بعدی است و اصحاب دعوی میتوانند تمام پروندههایی که داشتند یا دارند را مشاهده کنند.
نوبت دهی مراجع قضایی دیگر خدمتی است که تحولی در دستگاه قضایی ایجاد خواهد کرد است؛ این خدمت با اولویت دادن به شعب اجرای احکام ارائه خواهد شد. پس از دریافت نوبت، این امکان فراهم میشود تا کارمندان قوهقضاییه پرونده مربوطه را از روز قبل آماده کنند تا کارها با سرعت بیشتری انجام شود.
درخواست گواهی عدم سوء پیشینه نیز دیگر خدمتی است که قوه قضاییه در تلاش است با فاصله یک تا دو روز کاری بتواند آن را به صورت الکترونیکی صادر کند.
حفاظت از اطلاعات کاربران از مسائل مهمی است که در نصب اپلیکیشنها وجود دارد. به گفته عیسی زارعپور رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اطلاعات مندرج در گوشیهای تلفن همراه کاری ندارد. البته بعضی از خدمات نیازمند صوت و تصویر هستند یا در آینده نزدیک شرکت در جلسه دادگاه به شکل آنلاین از طریق برنامک همراه عدالت قطعا نیازمند دوربین و میکروفن است مگر اینکه کسی نخواهد از اینها استفاده کند.
برای برگزاری دادگاه آنلاین به طوری که مردم از منازلشان در جلسه حضور داشته باشند، هنوز در فاز اجرای آزمایشی هستیم که در ۱۰ استان آزمایش شده است تا موانع برطرف شود و تا پایان سال به سراسر کشور توسعه پیدا خواهد کرد.این برنامه در دو نسخه اندروید و IOS در اختیار عموم مردم قرار گرفته است و در همین مدت کوتاه چند هزار نفر آن نصب کردند.