X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 06 آبان 1399
تعداد بازدید خبر : 1131
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 06 آبان,1399 | 04:17 ب.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 06 آبان,1399 | 04:07 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 01 آذر,1399 | 03:17 ب.ظ

نامه دبیر ستاد حقوق بشر به دبیر کل سازمان ملل و کمیسرعالی حقوق بشر در اعتراض به رویکرد سیاست‌زده گزارشگر ویژه ایران

  • نامه دبیر ستاد حقوق بشر به دبیر کل سازمان ملل و کمیسرعالی حقوق بشر در اعتراض به رویکرد سیاست‌زده گزارشگر ویژه ایران


دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در نامه‌‌هایی جداگانه به دبیر کل و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل ضمن انتقاد از رویکرد سیاسی و مغرضانه گزارشگر ویژه، با ارائه‌ مجموعه‌ای از دلایل، استدلال کرد که این گزارش نمی‌تواند "وجاهت" و "مشروعیت" داشته باشد.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، علی باقری­ کنی، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، در این دو نامه‌ خطاب به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد و میشل باچلت، کمیسر عالی حقوق بشر این سازمان، نوشت: یکی از کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر که حتی از فروش تجهیزات پزشکی برای درمان کودکان معصوم مبتلا به بیماری پروانه­‌ای (EB) نیز خودداری کرده­­، بانی ارائه قطعنامه‌ای برای تمدید مأموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران شد و علی­رغم فزونی آرای غیرموافق بر موافق و در یک فرآیند کاملاً سیاست‌­زده، آن را به تصویب رساند.


وی با تاکید بر این که شرح وظایف گزارشگر مبنی بر لزوم "دستیابی به حقایق از طریق اطلاعات قابل اطمینان و برآمده از منابع معتبر" به دلیل اتکای وی به اتهامات بی اساس و گزارش گروهک‌­های ترویستی و دول خارجی معاند نقض شده، اذعان داشت: گزارشگر ویژه از احراز سه شرط محوری "حسن‌نیت"، "صداقت" و "حرفه‌ای بودن" ناتوان شده و در نتیجه فاقد سه شرط اساسی "عدالت"، "شایستگی" و "کارآمدی" است. بنابراین گزارشِ چنین گزارشگری نمی‌تواند "وجاهت" و "مشروعیت" داشته باشد.


حمایت از تحریم‌های غیرقانونی و بی‌توجهی به مسؤولیت کشورهای تحریم‌کننده

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین تصریح کرده است: گزارشِ اخیر، در حالی از مسؤولیت متخلفان و ناقضان حقوق بشر سخن به میان می‌آورد که در هیچ جای آن به تحریم‌های غیرقانونی، ظالمانه و جنایت‌کارانه رژیم آمریکا و آثار و پیامدهای مخرب، خسارت‌بار و کُشنده آن و نیز مسؤولیت بین‌المللی رژیم امریکا در"نقض قواعد آمره" و "مجازات" همه مردم ایران با وضع و اعمال "تحریم‌های استثناناپذیر" اشاره‌ای هم نمی‌کند.

 

تنزل جایگاه گزارشگر به "مامور وزارت خزانه‌داری امریکا"

وی در ادامه نامه آورده است: گزارشگر با کمال گستاخی و وقاحت از دولت جمهوری اسلامی درخواست می­کند تا "سازوکارهای مالی شفاف برای تضمین تداوم مبادلات تجاری دارو و سایر اقلام بشردوستانه را ایجاد نماید"! تا رژیم امریکا بتواند به همه راه­کارهای دور زدن تحریم‌­ها توسط ایران اشراف پیدا کرده و از این طریق نیز همه راه­‌های تأمین نیازهای اساسی ملت ایران را مسدود کند. به این ترتیب گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر به ­جای حمایت از مردمی که حقوق اساسی ­شان نقض شده و مقابله با ناقضان حقوق این ملت، در قالب مأمور وزارت خزانه‌­داری امریکا برای افزایش اثربخشی فشار حداکثری امریکا علیه ملت ایران ایفای نقش کرده است.

 

 غزض‌ورزی و نادیده انگاشتن بزرگترین نقض حقوق بشر در سال 2020: ترور سردار سلیمانی

باقری کنی با انتقاد از رویکرد سیاست زده گزارشگر در نادیده انگاشتن ترور سردار سلیمانی، تصریح کرد: این جنایت چنان تأثیری بر ملت ایران گذاشت  که میلیون­ها ایرانی در ده­ها شهر طی یک هفته به میدان آمدند و با نوحه و عزا ارادت خود را به بزرگ­ترین ناجی مردم منطقه اعم از مسلمانِ سنی و شیعه و پیروان سایر ادیان از جمله مسیحیت ابراز نمودند. باید از گزارشگر ویژه پرسید چطور می‌­شود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران سخن گفت، ولی از موضوعی که به گواهِ گزارش اگنس کالامارد "نقض آشکار حق حیات مندرج در ماده 6 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی" بود و همه ملت ایران را متأثر و داغ‌دار نمود، حرفی نزد.

 

 امتیازخواهی برای شهروندان دو تابعیتی

دبیر ستاد حقوق بشر با انتقاد از اختصاص سرفصلی مجزا به دوتابعیتی ها در این گزارش که ناقض بدیهی­‌ترین و ابتدایی‌ترین اصول قانونی و قضایی چون "اصل تساوی افراد در برابر قانون" و "اصل منع رواداشتن تبعیض میان افراد"  است ، نوشت: این اقدام گزارشگر ویژه به این معنا است که داشتن تابعیت یک کشور غربی موجب می‌­شود تا آن فرد از حقوق بیشتری نسبت به دیگران برخوردار شود. در حالی که تابعیت مضاعف از منظر قوانین جمهوری اسلامی ایران وجاهتی ندارد، داشتن تابعیت کشور دیگر نه موجب برخورداری از  امتیاز بیشتری می‌­شود و نه دلیلی بر تضییع حق وی است.
 

فایل های پیوستی
ارسال نظر: