به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشربه نقل از خبرگزاری فرانسه، آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار سال ۲۰۰۴ تحت بازداشت خانگی خونتای میانمار بود و موفق نشد آن زمان جایزه حقوق بشری گوآنگجو را دریافت کند.
با وجود اینکه حزب سوچی در میانمار روی کار است و این برنده جایزه صلح نوبل سمت مشاور دولت را دارد، به بیتفاوتی یا همدستی در بحران روهنیجاییها متهم میشود. سازمان ملل هشدار داده است این اقلیت مسلمان همچنان هدف نسلکشی قرار میگیرند.
چو جین-تائه، سخنگوی بنیاد حقوق بشری گوآنگجو اعلام کرد: بیتفاوتی او به قساوتهای ضد روهینجاییها همچنان با ارزشهایی که این جایزه روی آن بنا شده است، شامل حفاظت و تقویت حقوق بشر، مغایرت دارد. از همین رو، ریاست این بنیاد دوشنبه تصمیم گرفت تا جایزه او را پس بگیرد.
این بنیاد حقوق بشری در ۱۹۹۴ به مناسبت قیام دموکراسیخواهانه ۱۹۸۰ در گوآنگجو تشکیل شد. این قیام با سرکوب مرگبار نیروهای امنیتی و کشته و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ تن به پایان رسید اما بعدا موجی از اعتراضات ضد دیکتاتوری به راه انداخت که هفت سال بعد به شکوفایی دموکراسی رسید.
سازمان عفو بینالملل هم ماه گذشته جایزه معتبر سفیر وجدان را از سوچی پس گرفت و به بیتفاوتی آشکار او علیه قساوتهایی که علیه مردمان روهینجایی وارد میشود، اشاره کرد.