X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 24 آذر 1403
تعداد بازدید خبر : 50
تاریخ ثبت : شنبه, 24 آذر,1403 | 05:30 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 24 آذر,1403 | 04:10 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : ﺳﻪشنبه, 27 آذر,1403 | 02:33 ب.ظ

نشست تبیین گزارش وضعیت حقوق بشر آمریکا و انگلیس برگزار شد/حکیمی: غربی‌ها آشکارا از حقوق بشر سوءاستفاده ابزاری می‌کنند

  • نشست تبیین گزارش وضعیت حقوق بشر آمریکا و انگلیس برگزار شد/حکیمی: غربی‌ها آشکارا از حقوق بشر سوءاستفاده ابزاری می‌کنند

نشست تبیین «گزارش وضعیت حقوق بشر آمریکا و انگلیس» امروز شنبه ۲۴ آذرماه با حضور مشاور رئیس قوه قضاییه و معاون قضایی ستاد حقوق بشر و مدیران کل حقوق بشر و زنان و آمریکای وزرات امور خارجه برگزار شد.



 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، «خسرو حکیمی»، مشاور رئیس قوه قضاییه و معاون قضایی دبیر ستاد حقوق بشر و معاون امور بین‌الملل در این نشست طی سخنانی با اشاره به سوءاستفاده غرب از حقوق بشر، اظهار داشت: ضوابط حقوق بشر نباید برای سوءاستفاده آمریکا و کشور‌های غربی مورد استفاده قرار بگیرد. 


وی افزود:  توصیه‌های حقوق بشری که تاکنون به آمریکا و انگلیس شده، بیشتر در مقام قدرتمند جلوه دادن این کشورهاست؛ اینکه بگویند این کشور‌ها مهد حقوق بشر هستند، مزورانه است. 
 

معاون قضایی ستاد حقوق بشر تصریح کرد: نهاد‌های بین‌المللی مأموریت دارند از مفهوم اسناد بین‌المللی دفاع کنند، اما از برخی کشور‌های مدعی حقوق بشر به‌طور ویژه پاسداری می‌کنند و با کشور‌های در حال توسعه و استقلال طلب مقابله می‌کنند. 
 

وی با بیان اینکه کشورهای غربی به‌طور آشکار از حقوق بشر سوءاستفاده ابزاری می‌کنند، تاکید کرد: آمریکا و کشور‌های غربی خود را پرچمدار حقوق بشر معرفی می‌کنند، اما به‌طور آشکار نسبت به حقوق ملت‌ها بی‌توجهی می‌کنند؛ این کشور‌ها نسبت به حمایت از رژیم صهیونیستی هیچ‌گونه کوتاهی نمی‌کنند و سلاح‌های ارسالی به رژیم اشغالگر نمونه این موضوع است؛ حقوق ملت‌ها تا جایی برای آنها معتبر است که از استکبارنگری آنها کم نکند.
 

حکیمی با اشاره به اینکه آمریکا که بدترین ناقض حقوق بشر است، خود را مدافع آن اعلام می‌کند اما حتی به متون استاد بین‌المللی به‌طور آشکار اهانت می‌کند، تاکید کرد: اسلام دعوت به محبت و تساوی می‌کند؛ اما کشور‌های غربی حتی تبیین حقوق بشر اسلامی را تحمل نمی‌کنند. 
 

وی یادآور شد: رویکرد حقوق بشر غربی درباره ایران را می‎توان در حوادثی مانند حادثه تروریستی ۷ تیر، حمایت از منافقین، زورگویی و تجاوز به اسم حمایت از حقوق بشر مشاهده کرد.
 

معاون قضایی ستاد حقوق بشر با بیان اینکه کشور‌های غربی نیز گزارشگر‌انی را مانند جاوید رحمان برای ایران تعیین کردند که عوامل انگلیس و آمریکا هستند، عنوان کرد: امیدواریم مای ساتو در مسیر آنها حرکت نکند.
 

حکیمی با اشاره به اینکه ستاد حقوق بشر و وزارت امور خارجه وظیفه خود می‌دانند که از مظلومان نقض حقوق بشر دفاع کنند، گفت: کودکان پروانه‌ای و سرطانی در کجای اختلاف‌ها و جنگ‌ها هستند؟ کدام حقوق بشر اجازه می‌دهد با ابزار تحریم سالمندان و بیماران و کودکان ما از صحنه حیات محو شوند؛ چگونه می‌توانیم اسم این را حقوق بشر بگذاریم.



بزرگترین فاجعه بشری را در غزه شاهد هستیم
 

عیسی کاملی، مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه نیز با اشاره به اینکه بین بحث حقوق بشر و گزارش‌ها و رسانه، یک پیوند محکم وجود دارد، گفت: روایت‌سازی از مباحث حقوق بشر باید براساس حقیقت‌های واقعی باشد.
 

کاملی با بیان اینکه مبنای قضاوت در گزارشی که قرار است منتشر شود، براساس یافته‌هاست، اظهار داشت: رونمایی از این گزارش در سالی صورت می‌گیرد که بزرگ‌ترین فاجعه بشری را شاهد هستیم؛ غزه و لبنان مصداق تعهد این کشور‌ها به حقوق بشر هستند. همه این‌ها را در یک دولت دموکرات شاهد هستیم؛ دولتی که قرار است موضوع حقوق بشری برای آن باید مهم باشد؛ از این جهت مهم است که وجدان‌های بیدار و قضات و افکار عمومی که می‌خواهد مستقل باشند، عملا ببینند چه فجایعی ازسوی آمریکا و دولت‌های غربی رقم می‌خورد. 
 

وی تاکید کرد: نهاد‌های حقوق بشر اگر متعهدانه به حقوق بشر بنگرند، باید قضاوت درستی را ارائه کنند و مبهوت جریان غالب نشوند.
 

مدیرکل آمریکای وزارت امور خارجه با بیان اینکه ما براساس قانون مجلس درباره گزارش حقوق بشری که الزام بوده، یک رسالت واقعی داریم، گفت: براین اساس مجموعه ما نگاه جامعی در بحث حقوق بشر داشته تا مبنایی برای رسانه و منطبق بر معیار‌های همین کشور‌های غربی باشد.

آمریکا و انگلیس با ریاکاری و دورویی آشکارا حقوق بشر را نقض می کنند
 

محسن عمادی، معاون و دستیار مدیرکل اداره کل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه ۲ گزارشی که قرار است منتشر شود، براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی است که یک نوع الزام قانونی برای وزارت امور خارجه برای انتشار نقض حقوق بشر در آمریکا و انگلیس است، گفت: انتشار این ۲ گزارش ناشی از الزام‌های اخلاقی و تعهد‌های حقوق بشری است. 
 

عمادی با تاکید بر اینکه وضعیت نقض حقوق بشر در کشور‌های غربی ازسوی سازوکار‌های بین‌المللی حقوق بشری به اندازه کافی مورد توجه قرار نمی‌گیرد، اظهار کرد: وظیفه ما این است که صدایی از این قربانیان منتشر کنیم.
 

وی با بیان اینکه آمریکا و انگلیس در سیاست داخلی به سرعت به سمت ناسیونالیسم و پوپولیستی حرکت کردند، افزود: اتفاقی که در داخل این کشور‌ها افتاد عکس سیاست داخلی این کشور‌ها بود و احزاب پوپولیست قدرت گرفتند که به تبعیض علیه مهاجران و پناهندگان منجر شد.
 

به گفته وی، در این ۲ گزارش تلاش شده که نقض حقوق بشر در آنها به تصویر کشیده شود؛ ما تلاش کردیم که این موضوع را برجسته کنیم؛ چراکه آمریکا و انگلیس با توجیه منافع استراتژیک و اقتصادی حقوق بشر را به راحتی نادیده می‌گیرند؛ همچنین سعی کرده‌ایم که این جنبه را در گزارش لحاظ کنیم؛ این کشور‌ها با ریاکاری و دورویی که دارند آشکارا از نقض حقوق بشر حمایت می‌کنند؛ این کشورها، به ویژه آمریکا آشکارا از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند. 
 

عمادی با بیان اینکه ادعای کشور‌های غربی این است که در سیاست خارجی خود حقوق بشر را گنجانده‌اند، ادامه داد: اما برای صحت این ادعا شاخصی وجود دارد که آیا بین متحدان خودشان و دیگران تفاوت قائل می‌شوند یا خیر.
 

وی اضافه کرد: مفاهیم والای حقوق بشری در کشور‌های غربی با وجود ادعای آنها جایی ندارد و هدف سیاست خارجی برای آنها منافع اقتصادی و استزاتزیک است و از ابزار حقوق بشر هم استفاده می‌کنند.
 

عمادی با اشاره به اینکه بحث تحریم‌های یک‌جانبه ازسوی کشور‌های غربی در حالی اعمال می‌شود که این تحریم‌ها از جوانب مختلقی نقض حقوق بشر به‌حساب می‌آید، عنوان کرد: گزارشگر در امور تحریم‌ها این موضع را در گزارش خود آورده است؛ این تحریم‌ها باعث تقض حق حیات و بهداشت و به‌ویژه برای زنان و کودکان می‌شود.
 

معاون و دستیار مدیرکل اداره کل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه آلنا دوهان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور تحریم‌ها در گزارش خود موارد متععدی درباره تحریم‌های یک‌جانبه و درباره تحریم‌های دارویی مطرح کرد، گفت: کشور‌های وضع کننده تحریم باید در محاکم داخلی و بین‌المللی پاسخگو شوند؛ ما سعی کردیم بخشی از این موضوع‌ها را به تصویر بکشیم.

سالانه هزاران نفر در آمریکا قربانی خشونت پلیس می شوند
 

احمدی، کارشناس اداره حقوق بشر وزارت امور خارجه هم با اشاره به اینکه گزارش حقوق بشری درباره آمریکا و انگلیس در ۲ نسخه انگلیسی و فارسی تهیه شده است، اظهار کرد: یافته‌های این گزارش از سپتامبر گذشته تا سپتامبر ۲۰۲۴ است. 
 

به گفته وی، آن چیزی که در گزارش‌ها تدارک دیده شده در ۳ سرفصل است؛ نژادپرستی یکی از مهم‌ترین موضوع‌ها در ۲ کشور است؛ نمونه آن برخورد پلیس آمریکا با شهروندان سیاه‌پوست است و اینکه سالانه هزاران نفر قربانی خشونت پلیس می‌شوند؛ بحث دیگر اقدام ۲ کشور در وضع تحریم علیه کشور‌های در حال توسعه است؛ یکی از بارزترین مصادیق بی‌اعتباری ۲ کشور، در وضعیت سرزمین‌های اشغالی است. 
 

احمدی در پایان گفت: این ۲ کشور حمایت از رژیم صهیونیستی را در یک سال گذشته انکار نکردند که این پرونده حقوق بشری انها را به اندازه کافی سیاه می‌کند.


 

ارسال نظر: