X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: یکشنبه 27 آبان 1403
تعداد بازدید خبر : 10
تاریخ ثبت : یکشنبه, 27 آبان,1403 | 10:07 ق.ظ
تاریخ انتشار : یکشنبه, 27 آبان,1403 | 08:01 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : یکشنبه, 27 آبان,1403 | 10:07 ق.ظ

شهادت ۲۰۰ عضو جداشده منافقین؛ اتفاقی منحصربه فرد در دادگاه رسیدگی به اتهامات این گروهک تروریستی

  • شهادت ۲۰۰ عضو جداشده منافقین؛ اتفاقی منحصربه فرد در دادگاه رسیدگی به اتهامات این گروهک تروریستی

اعلام آمادگی ۲۰۰ عضو جداشده منافقین برای ادای شهادت علیه این گروهک تروریستی در دادگاه، اتفاق منحصربه‌فردی است که در بیست و دومین جلسه رسیدگی به اتهامات اعضای این گروهک تروریستی مطرح شد.

 

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، برگزاری جلسه‌های دادگاه رسیدگی به اتهام‌های ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان به‌عنوان یک شخصیت حقوقی، فصل مهمی در تاریخ مبارزه همیشگی ایران با بحران مرگ‌بار و بین‌المللی تروریسم و گامی مهم در مسیر احقاق حق و دستیابی به عدالت برای خانواده‌ها و نزدیکان دست‌کم ۱۷ هزار قربانی جنایت‌های تروریستی گروهک تروریستی منافقین محسوب می‌شود.
 

هر جلسه از این دادگاه که تاکنون ۲۲ جلسه از آن گذشته، برگ ناگفته و جدیدی از عمق و گستره اقدام‌های تروریستی منافقین را آشکار می‌سازد و نشان می‌دهد که چگونه مردم ایران طی بیش از چهار دهه گذشته در برابر تروریست‌های مورد حمایت سیاسی، اطلاعاتی، مالی، ... غرب ایستاده و از کشور و حقوق خود دفاع کرده‌اند.
 

بیست‌ودومین جلسه دادگاه یادشده سه‌شنبه، پانزدهم آبان‌ماه در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجت‌الاسلام‌والمسلمین امیررضا دهقانی و مستشاران دادگاه مرتضی تورک و امین ناصری، وزیری نماینده دادستان، خانواده شهدا و وکلای آن‌ها و همچنین وکلای متهمان در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) به‌صورت علنی برگزار شد. یکی از موضوع‌های مهم مطرح‌شده در این جلسه دادگاه، اعلام آمادگی حدود ۲۰۰ نفر از اعضای جداشده گروهک تروریستی منافقین برای ادای شهادت علیه گروهک در دادگاه  بود؛ این موضوع از جهات مختلفی مهم و قابل توجه است.
 

قاضی دادگاه با منحصربه‌فرد خواندن موضوع شهادت ۲۰۰ نفر از اعضای جداشده منافقین علیه این گروهک، در طول تاریخ دستگاه قضایی ایران گفت: این ۲۰۰ نفر شاید فقط بخشی از افرادی هستند که با اطلاع از احوال و اخبار موضوع سازمان، آماده اعلام شهادت هستند؛ دادگاه اعلام می‌کند به همه کسانی که از رفتار و اقدام‌های متهمین این پرونده متضرر شده یا اطلاع دارند، می‌توانند شکایت کنند و در صورت داشتن اطلاعات می‌توانند با حضور در دادگاه شهادت خود را ادا کنند؛ دادگاه و دستگاه قضایی با اتفاقی در طول تاریخ دستگاه قضایی ایران روبروست که به‌واسطه نوع اتهام‌ها و متهمین بی‌سابقه بوده و به این جهت در فرآیند دادرسی دادگاه اتفاق‌های منحصربه‌فردی تجربه می‌شود.
 

واکاوی بیانیه «ما شهادت می‌دهیم» 

ابراهیم خدابنده، از اعضای جداشده گروهک تروریستی منافقین و مدیرعامل انجمن نجات، در جلسه بیست‌ودوم دادگاه منافقین، با حضور در جایگاه شهود از یک اتفاق منحصر‌به‌فرد خبر داد؛ وی گفت: در انجمن نجات بیانیه‌ای برای ادای شهادت در دادگاه منتشر کردیم و ۱۶۴ عضو سابق سازمان در ایران این بیانیه را امضا کردند که اسامی آن‌ها در اینجا موجود است.متاسفانه فهرست چند استان ازجمله گیلان و خراسان شمالی که می‌تواند شمار شهود را به بیش از ۲۰۰ نفر برساند، گرفته نشد؛ این افراد مشکل حقوقی را مطرح کردند، با این عنوان که اگر ما به‌عنوان شاهد وارد دادگاه شویم، دیگر نمی‌توانیم به‌عنوان شاکی وارد شویم.
 

 خدابنده در ادامه بیانیه مشترک تعدادی از اعضای سابق سازمان مجاهدین خلق که امکان نجات از این فرقه تروریستی را داشته‌اند، قرائت کرد؛ در این بیانیه با عنوان «ما شهادت می‌دهیم» که به امضای ۱۶۴ عضو جداشده گروهک تروریستی منافقین رسیده، آمده است:
 

ما اعضای سابق حاضر به شهادت علیه سازمان مجاهدین خلق و سران آن از جمله مسعود و مریم رجوی هستیم؛ ما امضاکنندگان این بیانیه حاضریم در هر دادگاهی در هر جای دنیا که باشد، به شکل حضوری یا ارتباط تصویری با شرح مفصل و با جزئیات کامل شهادت بدهیم که سازمان مجاهدین خلق و سران آن به‌طور مستقیم، یک: در کشتار بی‌رحمانه و گسترده مردم ایران و عراق نقش فعال داشته است. دو: با دیکتاتوری جنایت‌کار عراق که به جزای اعمال خود رسید، طی هشت سال دفاع مردم ایران برای دفع تجاوز خارجی همکاری نزدیک و تنگاتنگ نظامی و اطلاعاتی علیه مدافعان و مرزبانان ایرانی داشته است. سه: بعد از اعلام آتش‌بس میان ایران و عراق به اعتراف مکرر سرکرده این سازمان برای برافروختن مجدد آتش جنگ تلاش بسیاری به‌کار برده و برنامه‌ریزی کرده است جنگ افروزی تحت عنوان استراتژی جنگ جرقه و جنگ. چهار: در همکاری با سیستم سرکوب صدام جنایت‌کار در کشتار شیعیان در جنوب و مردم کردستان در شمال این کشور نقش فعال نظامی ایفا کرده است. پنج: ابتدایی‌ترین حقوق انسانی اعضای خود و خانواده‌هایشان را نقض کرده و حتی اعضای خود را شکنجه و سر به نیست کرده یا به طرق مختلف به کشتن داده است. شش: تحت مدیریت مداخله‌جویانه خارجی با تشکیل مزرعه ترور و ارتش سایبری امنیت روانی را فیزیکی زنان و مردان ایرانی را از طریق فضای مجازی و خطر انداخته و تروریسم و خرابکاری را اشاعه داده است. هفت: اعضای سابق خود را که دیگر نخواستند همراه با این فرقه مخرب، خائن به کشور باشد، به کرات مختلف مورد تهدید و ارعاب و حتی درست کردن پاپوش‌های حقوقی در کشور‌های خارجی برای ساکت کردن آنان قرار داده است؛ لذا ما برای شهادت علیه سازمان مجاهدین و سران آن در تمامی موارد فوق و ارائه ادله کافی در هر دادگاهی حاضر به ادای شهادت هستیم.
 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دهقانی هم اعلام کرد: بنابر لایحه‌ای که یکی از شهود در حال حاضر به دادگاه تقدیم کرده است، در حال حاضر ۱۶۴ نفر از اعضای سابق متهم ردیف اول از کیفرخواست حاضر شده‌اند که در این مرحله از دادرسی در دادگاه حاضر شوند و درباره مواردی که در این لایحه بیان کردند، به‌عنوان شاهد با تشریفات قسم خورند و اظهارات خود را بیان کنند.
 

به گفته قاضی دادگاه، در این فهرست ۱۶۴ نفره، نام و نام خانوادگی، سمت‌های سابق این افراد در سازمان، تاریخ زمانی که وارد سازمان شدند و تاریخ زمانی که از سازمان جدا شدند، محل زندگی آن‌ها به‌طور کامل و شفاف با رعایت مقررات قانونی درباره تعرفه شهود به دادگاه تقدیم کردند و با توجه به اینکه شاهد حاضر در دادگاه بیان می‌کند این فهرست در حال تکمیل به ۲۰۰ نفر است دادگاه جلساتی را درباره استماع فقط اظهارات شهود ترتیب خواهد داد.
 

وی همچنین گفت: دادگاه در فرآیند دادرسی کیفری فعلا با تعداد قابل توجهی از شهود رقمی بیش از ۲۰۰ شاهد درباره اقدام‌ها و اتهام‌های مطروحه ازسوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران که در کیفرخواست مطرح شده و بیش از ۲۰۰ نفر که در مرحله دادرسی نه رسیدگی مقدماتی در صحن دادگاه طبق فهرست پیوست‌شده ازسوی آقای خدابنده به دادگاه اعلام کردند حاضرند که شهادت آن‌ها استماع شود، دادگاه جلسه‌هایی را به‌صورت ویژه برای استماع شهادت ۲۰۰ نفر اختصاص خواهد داد.


 

ارسال نظر: