X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 15 آبان 1403
تعداد بازدید خبر : 12
تاریخ ثبت : ﺳﻪشنبه, 15 آبان,1403 | 02:31 ب.ظ
تاریخ انتشار : ﺳﻪشنبه, 15 آبان,1403 | 02:23 ب.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : ﺳﻪشنبه, 15 آبان,1403 | 02:31 ب.ظ

انتقاد سازمان حقوق بشری از سیاست‌های دوگانه اروپا در قبال بیماران فلسطینی

  • انتقاد سازمان حقوق بشری از سیاست‌های دوگانه اروپا در قبال بیماران فلسطینی
کمیسر بهداشت اتحادیه اروپا و کمیسر مدیریت بحران از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته‌اند تا پذیرای افراد بیشتری از بیماران فلسطینی باشند، کاری که دانمارک تاکنون تمایلی به انجام آن نداشته است. اما تا ژانویه 2024، بیش از 3 هزار بیمار اوکراینی به بیمارستان‌های اروپایی از جمله در دانمارک منتقل شده‌اند.

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، «بلکیس ویل»، مدیر بحران، درگیری و تسلیحات دیده‌بان حقوق بشر نوشت: «در ماه ژوئن من و همکارم به دوحه در قطر رفتیم تا با بیماران فلسطینی و اعضای خانواده آنها که از غزه منتقل شده بودند، صحبت کنیم. پزشکانی که آنها را معالجه می‌کردند به ما گفتند که این افراد به پیچیده‌ترین ترومایی مبتلا هستند که تا به حال دیده‌اند. بر این اساس، سایر کشورها که سیستم‌های درمانی قوی و پیشرفته‌ای دارند، مانند کشور دانمارک، از نظر حقوق بشری ملزمند که پذیرای بیمارانی از فلسطین باشند که نمی‌توانند خدمات مورد نیازشان را در غزه یا مصر دریافت کنند.»

به گفته وزارت بهداشت غزه، رژیم صهیونیستی اسرائیل طی یک سال گذشته بیش از 43 هزار فلسطینی را به شهادت رسانده و بیش از 100 هزار نفر دیگر را زخمی کرده است. سیستم خدمات درمانی غزه تقریباً نابود شده و تنها 17 بیمارستان از 36 بیمارستان این منطقه هنوز فعال هستند که با کمبود شدید دارو و سوخت مواجهند.

علی‌رغم ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه حماس در بیمارستان‌ها پناه گرفته، به گفته دیده‌بان حقوق بشر هنوز هیچ مدرکی ارائه نشده که اثبات کند بیمارستان‌ها و آمبولانس‌ها از وضعیت حفاظت شده تحت قوانین بین‌المللی بشردوستانه محروم هستند تنها به بخش اندکی از بیماران فلسطینی نیازمند به مداوا در خارج از غزه، مجوز خروج از این منطقه را دریافت کرده‌اند.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر، از 30 سپتامبر، از 156 هزار بیماری که از اکتبر 2023 درخواست خروج از غزه به دلایل پزشکی برای آنها ثبت شده است، اسرائیل تنها 6075 نفر 39 درصد را تأیید کرده و به مصر اجازه داده است که انتقال آنها را انجام دهد. پس از بسته شدن گذرگاه رفح در 7 می‌2024، تنها 229 بیمار اجازه خروج از غزه توسط مقامات اسرائیلی را دریافت کردند.

بلکیس ویل افزود: «با این حال، سیستم درمانی مصر تحت فشار قرار گرفته است. ما در ماه آوریل از بیمارستان‌های شمال سینا بازدید کردیم و دیدیم که هزاران بیمار از غزه قادر به دریافت مراقبت‌های مورد نیاز در مصر نیستند. برخی از کشورها تلاش کرده‌اند کمک‌های پزشکی را در داخل غزه تقویت کنند، اما تنها تعداد انگشت شماری از کشورهای اروپایی از جمله بلژیک، فرانسه، ایتالیا، رومانی، اسپانیا و سوئیس برخی از بیماران غزه را پذیرش می‌کنند. نروژ متعهد به پذیرش 20 بیمار شده است.»

وی تصریح کرد: «آخرین روز حضورم در دوحه روبروی یک فلسطینی به نام حسن نشستم. هر بار که می‌خواست صحبت کند به گریه می‌افتاد. در میان اشک هایش فهمیدم 19 اکتبر از خانه بیرون رفته تا نان بخرد. صدای انفجاری را شنیده و دوان دوان به خانه بازگشت. خانه اش به تلی از آوار تبدیل شده بود. پسر 14 ساله، دختر 15 ساله و همسرش که 6 ماهه باردار بود، همگی فوت کردند. این حمله، جان 30 نفر از اعضای خانواده حسن را گرفت و تنها پسر 9 ساله او زنده ماند. حسن و پسرش سرانجام به دوحه رسیدند، جایی که پسرش به دلیل سوختگی شدید و جراحات دیگر تحت درمان است.

پسر حسن تنها یکی از بیش از 470 بیمار فلسطینی در دوحه است که تحت درمان بسیار پیچیده پزشکی قرار دارند. علاوه بر تمام نیازهای جسمانی این بیماران، آنها و سرپرستانشان به مراقبت‌های روانی اجتماعی گسترده نیازمند هستند.

کمیسر بهداشت اتحادیه اروپا و کمیسر مدیریت بحران از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته‌اند تا پذیرای افراد بیشتری از بیماران فلسطینی باشند که نیاز به درمان دارند، کاری که دانمارک تاکنون تمایلی به انجام آن نداشته است. اما تا ژانویه 2024، بیش از 3 هزار بیمار اوکراینی به بیمارستان‌های اروپایی از جمله در دانمارک منتقل شده‌اند.

این عضو دیده‌بان حقوق بشر تصریح کرد: «کشورها باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند تا تمام حملات غیرقانونی علیه غیرنظامیان و ساختارهای درمانی را متوقف کند و مانع از ارسال کمک‌های امدادی نشود. همچنین اجازه دهد فلسطینی‌هایی که نمی‌توانند خدمات درمانی لازم را در مصر دریافت کنند، از غزه خارج شده و بعدتر بتوانند به خانه‌هایشان بازگردند. به دلیل بدتر شدن وضعیت مردم در غزه و گسترش خطر شیوع فلج اطفال، دولت دانمارک برای نجات جان انسان‌ها باید فوراً با مقامات فلسطینی و سفارت آن در مصر همکاری کند تا فلسطینی‌هایی را که می‌توانند از غزه خارج و در دانمارک درمان شوند، شناسایی کند. اقدام انسان دوستانه‌ای که مستقیماً به نجات جان فلسطینی‌ها منجر می‌شود.»

ارسال نظر: