به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، مراسم گرامیداشت هفتاد و نهمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد امروز دوشنبه ۷ آبان ماه با حضور کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه، استفان پریزنر، هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران، ژیلا مهدی آقایی، مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و جمعی از نمایندگان و سفرای کشورهای خارجی مقیم تهران در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی برگزار شد.
غریب آبادی در این مراسم طی سخنانی ضمن اشاره بر نقش جمهوری اسلامی ایران بعنوان یکی از بنیان گذاران سازمان ملل متحد، بر تعهد کشورمان نسبت به ترویج چندجانبهگرایی و تلاش به منظور ارتقا فرهنگ صلح، عدالت، همکاری و همزیستی بینالمللی بر اساس حقوق بینالملل و اصول منشور سازمان تأکید نمود. وی افزود مواجه با بحرانها و چالشهای منطقهای و بینالمللی کنونی، بدون توسل به تلاشهای مشترک همه کشورهاو ملتها مقدور نیست.
معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه تصریح کرد: مهمترین تراژدی و بحران جهان امروز ما ادامه کارزار بیسابقه نسل کشی، جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی رژیم غاصب و متجاوز صهیونیستی علیه مردم منطقه بخصوص مردم مظلوم و بیدفاع فلسطین در غزه و لبنان با حمایت بدون قید و شرط آمریکا و کشورهای مدعی حقوق بشر است که از یک سال گذشته و به نحو افسار گسیختهای در جریان است و متأسفانه روز به روز بر ابعاد آن افزوده میشود.
وی بیان کرد: علیرغم برخی مواضع و تلاشهای سازنده دبیر کل سازمان ملل در کمال تعجب شورای امنیت به عنوان قدرتمند ترین نهاد ملل متحد هیچ اقدام موثری برای متوقف کردن این رژیم سفاک و وحشی، به دلیل نفوذ و نقش غیرسازنده ایالات متحده آمریکا و متحداناش انجام نداده است و عملا از اجرای وظایف ذاتی خود بر اساس منشور ملل متحد بازمانده است. این شورا آنچنان ناتوان و بی اعتبار شده است که حتی قادر به محکومیت ساده نقض های بی سابقه فاحش و گسترده حقوق بین الملل حقوق بشر بین المللی و حقوق بشر دوستانه و منشور ملل متحد توسط رژیم اسرائیل از جمله در کشتار بیش از ۵۰ هزار نفر از جمله ده ها هزار زن و کودک بی گناه آواره شدن میلیونها نفر و کشته شدن خبرنگاران، پرسنل امداد رسان و حتی کارمندان خود سازمان ملل در غزه و لبنان نشده است.
معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ادامه داد: اقدام به حمله علیه صلح بانان سازمان ملل متحد نشان از قانون شکنی و وقاحت رژیمی است که طی یک سال گذشته بیش از ۲۲۰ نفر از کارکنان بشردوستانه سازمان ملل را در غزه کشته است به دستور موقت های صادره از سوی دیوان بین المللی دادگستری بی اعتنایی کرده و سفیرش منشور سازمان ملل را در مجمع عمومی پاره کرده، وزیر خارجه اش دبیر کل سازمان ملل را عنصر نامطلوب معرفی کرده و نخست وزیر جنگ طلبش از صحن مجمع عمومی سازمان ملل برای تهدید و ارعاب سایر کشورها و دستور ترور شخصیتهای دیگر استفاده کرده است. تمامی اینها نشانگر این است که رژیم اسرائیل تمایلی برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات ندارد و به به دنبال تنش و جنگ افروزی در منطقه است در حالی که تداوم اقدامات شرورانه و خلاف منشور ملل متحد این رژیم، نقش ملل متحد و راه کارهای چند جانبه را به محاق برده است.
غریب آبادی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که اعمال هرگونه اقدام قهرآمیز یکجانبه، مغایر با اهداف و اصول مندرج در منشور ملل متحد است و اعمال چنین اقداماتی در عمل به تضعیف حاکمیت قانون در سطح بینالمللی، نظم جهانی، همبستگی بینالمللی، چندجانبهگرایی و در نهایت اقتدار سازمان ملل متحد میانجامد.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره مسیر دیپلماسی و گفتگو را برای حل معضلات بینالمللی و منطقهای برگزیده است و بر تنشزدایی و ثبات در منطقه تأکید دارد. ما بر نقش محوری سازمان ملل در این زمینه باور و تأکید داریم و همگان را به حرکت در این مسیر دعوت مینماییم، اگرچه همزمان دولت و ملت بزرگ ایران در برابر هرگونه تعرض به تمامیت ارضی و استقلال خود با قدرت خواهد ایستاد.
در ادامه هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن اشاره به روابط مثمر ثمر و طولانی مدت جمهوری اسلامی ایران بعنوان یکی از اعضای مؤسس سازمان ملل متحد و سابقه حضور دفتر سازمان ملل متحد در ایران از سال ۱۹۵۰، به برخی اقدامات و فعالیتهای این سازمان طی یک سال گذشته در کشورمان پرداخت. وی گفت سازمان ملل متحد اقدامات دولت جدید جمهوری اسلامی ایران در زمینه پیشبرد توسعه فراگیر و مشارکت عملی با جامعه بینالمللی را تصدیق میکند.