دفتر حقوق بشر سازمان ملل به رژیم صهیونیستی درخصوص مرگ و آوارگی فلسطینیها در شهرهای شمالی غزه هشدار داد.
به گزارش سایت ستاد حقوق بشر، دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد طی بیانیهای اعلام کرد که به طور فزایندهای نگران عملیات خصمانه رژیم صهیونیستی در شمال غزه است و گفت: «این اقدام که با مداخله غیرقانونی در کمکهای بشردوستانه و دستوراتی که به آوارگی اجباری منجر میشود، همراه شده، ممکن است به دلیل مرگ و آوارگی باعث نابودی فلسطینیان در شهرهای شمالی غزه شود. این موضوع به ویژه در اطراف جبالیا، بیت لاهیا و بیت حانون صادق است.»
به گفته دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، از 6 اکتبر تا کنون، ارتش صهیونیستی اقداماتی را انجام داده که زندگی در شمال غزه را برای فلسطینیها غیرممکن کرده است. در بیانیه این نهاد آمده است: «مقامات اسرائیلی بین 1 تا 14 اکتبر از ورود همه اقلام ضروری به شمال غزه جلوگیری کردند که موجب تشدید وضعیت وخیمی شده که ذخایر مواد غذایی و سوخت رو به اتمام است و بسیاری از مردم با گرسنگی مواجه هستند. پس از 15 اکتبر، به نظر میرسد مقداری کمکهای بشردوستانه به این منطقه وارد شده، اما با نیازهای مردم تناسبی ندارد.»
این بیانیه میافزاید: «در حالی که ارتش اسرائیل خواستار خروج همه غیرنظامیان از شمال غزه شده است، به بمباران و حمله بیامان منطقه، به ویژه در اردوگاه جبالیا و اطراف آن ادامه داده است. این حملات، جابجایی غیرنظامیان را به خطر انداخته و دفتر حقوق بشر سازمان ملل در هفتههای گذشته گزارشهایی از هدف قرار گرفتن فلسطینیها در حین فرار دریافت کرده است. بسیاری از فلسطینیان در شمال نیز از فرار خود ابراز نگرانی کردهاند. آنها هرگز اجازه نخواهند داشت به خانههای خود در شمال غزه بازگردند. نیروهای اسرائیلی همچنین ساختمانهای مسکونی را ویران کرده و به مدارسی که پناهگاه مردم شدهاند، حمله میکنند که منجر به افزایش تلفات غیرنظامیان و محدود شدن پناهگاههای موجود در آستانه زمستان شده است. به گفته وزارت بهداشت غزه، حمله به یک بلوک مسکونی در بیت لاهیا در 19 اکتبر، به کشتار حداقل 87 فلسطینی منجر شده است. به نظر میرسد بسیاری از تلفات کودکان و زنان باشند.»
دفتر حقوق بشر سازمان ملل با اشاره به حملات مجدد رژیم صهیونیستی به دو بیمارستان اصلی شمال غزه، تصریح کرد: «هر سه بیمارستان این منطقه که قبلاً در حملات قبلی ارتش رژیم اسرائیل آسیب دیده بودند، با کمبود تدارکات و سوخت دست و پنجه نرم میکنند. تیمهای امداد و کادر درمان همچنان از محدودیتها و حملات مستقیم و غیرمستقیم ارتش اسرائیل سخن میگویند که مانع از عملیات نجات جان فلسطینیهایی میشود که زیر آوار گیر افتادهاند. خدمات اینترنت در شمال غزه از 19 اکتبر مختل شده و حداقل 3 روزنامهنگار فلسطینی در 2 هفته گذشته کُشته شدهاند؛ این امر کسب اطلاعات در مورد شرایط زندگی در شمال غزه را محدود کرده است.»
این نهاد حقوق بشری افزود: «گزارشها همچنین نشان میدهد که دهها مرد فلسطینی توسط اسرائیل بازداشت شدهاند؛ این امر نگرانی درباره بازداشت خودسرانه و همچنین قرار گرفتن بازداشتشدگان در معرض شکنجه و سایر بدرفتاریها را افزایش میدهد، بهویژه این که پیشتر سابقه نقض حقوق بازداشتشدگان توسط دفتر حقوق بشر سازمان ملل ثبت شده است. اسرائيل بايد فوراً هويت تمام افراد بازداشت شده را اعلام کرده و از دسترسي آنها به وكلا و خانوادههايشان اطمینان حاصل کند.»
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد با یادآوری اقدامات موقتی که دیوان بینالمللی دادگستری در 26 ژانویه 2024 دستور داده، از رژیم صهیونیستی خواست اقدامات لازم را «برای جلوگیری از ارتکاب همهی اعمال در محدوده ماده 2 کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی در رابطه با فلسطینیان غزه» انجام دهد و خاطر نشان کرد: «همچنین به اسرائیل یادآوری میشود که بهعنوان قدرت اشغالگر، باید طبق دستور دیوان بینالمللی دادگستری، تأمین غذا، تجهیزات پزشکی و سرپناه برای مردم غزه را تضمین کند.»