جعفر قنادباشی، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتوگو با سایت ستاد حقوق بشر، در خصوص برخوردهای ضد انسانی پلیس آمریکا با سیاهپوستان، اظهار کرد: با کنار رفتن ترامپ، انتظار سیاه پوستان این بود که سیاست تبعیض نژادی ترامپ هم از صحنه سیاسی آمریکا کنار رود، اما متاسفانه به دلیل اینکه این سیاست، ریشه در تاریخ آمریکا دارد، همچنان به قوت خود پایدار است.
وی با اشاره به مظاهر سیاست تبعیض نژادی در آمریکا مانند تبعیض در اشتغال، تبعیض در کار، نوع برخورد دولت و پلیس آمریکا با آنها ، عنوان کرد: این سیاست ها و نوع نگاه ها زندگی را برای سیاه پوستان تنگ کرده است.
این تحلیلگر مسائل بین الملل در ادامه گفت: اگر بخواهیم به ریشه تاریخی این نوع رفتارها نگاه کنیم، باید به دوره برده داری برگردیم. در گذشته سفید پوستان اروپایی، قوی ترین و جوان ترین سیاه پوستان را برای برده داری به آمریکا بردند و ضمن بدترین برخوردها، از آنها به عنوان نیروی کار استفاده کردند.
قنادباشی با بیان اینکه یکی از دلایل رشد اقتصادی آمریکا استفاده از نیروهای کار رایگان بود، مطرح کرد: اگر بخواهیم پرونده آمریکایی ها را در برخورد با سیاه پوستان و اعمال بدترین شیوه ها با آن ها را بررسی کنیم، می بینیم که سیاه ترین پرونده را دارند.
وی مطرح کرد: یکی از تفریحات آمریکایی ها در گذشته شکنجه و کشتار سیاه پوستان بود و امروزه این رفتار به شیوه دیگری خودش را نشان می دهد و باعث می شود آنها سخت ترین کارها را انجام دهند و در قبال آن کمترین حقوق را دریافت یا در قسمت های غیر توسعه یافته آمریکا زندگی کنند و این شکافهای نژادی باعث شکاف های اقتصادی هم شده است.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه بسیاری از موارد نقض حقوق بشری که در قبال سیاه پوستان در آمریکا رخ می دهد، به مسئله ای عادی برای نهادهای حقوق بشری تبدیل شده است، عنوان کرد:این نهادها در ظاهر برای احقاق حقوق بشر ایجاد شده اند اما در واقع ابزاری برای پیشبرد اهداف استعماری هستند. رفتار پلیس آمریکا به شیوه های جدید منجر به کشتار و قتل سیاهان در ایالات متحده می شود، اما نهادهای حقوق بشری در قبال اینگونه رفتارهای خشونت بار همواره سکوت پیشه کرده اند.
قنادباشی گفت: نهادهای حقوق بشری همواره از موسسین خود حمایت می کنند و ما این قضیه را در صحنه های مختلف و سکوتشان در قبال نقض حقوق بشر علیه سیاه پوستان و سرخ پوستان دیدیم.
وی یادآور شد: علاوه بر سیاه پوستان، سرخ پوستان هم قربانی سیاست تبعیض نژادی هستند که پدرانشان ساکن آمریکا بودند ولی سفید پوستان به آنها ظلم کردند و اسمشان در هیچ کدام از نهادهای حقوق بشری برده نشده است.