X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 10 خرداد 1402
تعداد بازدید خبر : 196
تاریخ ثبت : چهارشنبه, 10 خرداد,1402 | 10:25 ق.ظ
تاریخ انتشار : چهارشنبه, 10 خرداد,1402 | 08:30 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : چهارشنبه, 10 خرداد,1402 | 10:25 ق.ظ

انتقاد کمیسر عالی حقوق بشر از لایحه ضد مهاجرتی انگلیس

  • انتقاد کمیسر عالی حقوق بشر از لایحه ضد مهاجرتی انگلیس
کمیسر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل، ضمن ابراز نگرانی در مورد قانون ضد مهاجرتی جدید انگلیس به طور رسمی به دولت این کشور مراتب اعتراض خود را اعلام کرد.


به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، «ولکر تورک»، کمیسر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل، ضمن ابراز نگرانی در مورد قانون ضد مهاجرتی جدید انگلیس به طور رسمی به دولت این کشور اعتراض کرد.

بر اساس گزارش رویترز، تورک اعلام کرد که نگران است این قانون مانع از درخواست پناهندگی پناهجویان در انگلیس شود. توقف ورود قایق‌های کوچک از طریق کانال مانش از فرانسه اولویت نخست ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس است و لایحه مهاجرت غیرقانونی در ماه آوریل از سوی پارلمان این شکور تصویب شد.

در صورت تصویب در مجلس اعیان، امکان بازداشت و اخراج سریع پناهجویانی که به طور غیرقانونی به انگلیس وارد می‌شوند، یا اخراج آن‌ها به کشور‌های به اصطلاح امن ثالث مانند رواندا را می‌دهد.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: ما نگرانی‌های بسیار جدی از منظر یک قانون بین‌المللی پناهندگان و از منظر حقوق بین‌المللی حقوق بشر داریم، زیرا این (لایحه) اساسا افراد را از درخواست پناهندگی در انگلیس منع می‌کند.

ولکر تورک طی مصاحبه‌ای در ژنو گفت که او این موضوع را «رسما» با لندن در ماه گذشته مطرح کرده است. با این وجود کارشناسان حقوق بشری بر این عقیده هستند که کشور‌های غربی کمتر «به طور رسمی» انتقادی از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل دریافت می‌کنند.

سخنگوی نمایندگی دیپلماتیک انگلیس در ژنو مدعی شد: ما به تعامل با کمیساریای عالی در مورد لایحه مهاجرت غیرقانونی ادامه می‌دهیم و اطمینان داریم که سیاست‌های این کمیسیون، از جمله طرح اخراج مهاجران به رواندا، قانونی و مطابق با کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل است.

تورک گفت: قوانین و روایت‌های ضد مهاجرتی از سوی کشور‌های ثروتمندتر تداوم می‌یابد، هرچند که مهاجران و پناهندگان بسیار کمتری نسبت به بسیاری از کشور‌های فقیرتر پذیرفته شده‌اند.

وی افزود: من نمی‌فهمم که چگونه در شمال جهانی، زمانی که اعداد بسیار کمتر است، منظورم به طور قابل توجهی (کمتر از جنوب جهانی) است، این همه جنجال یا هیستری در مورد آن وجود دارد، در حالی که صادقانه بگویم، نباید چنین باشد.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار اقدام بیشتر علیه قاچاقچیان انسان و توسعه مسیر‌های مهاجرتی منظم شد.حقوق قانونی پناهجویان در کنوانسیون پناهندگان در سال ۱۹۵۱ که از سوی انگلیس و حدود ۱۵۰ کشور دیگر تصویب شد، تصریح شده است.

تورک افزود: اکنون آنچه من می‌بینم این است که این چارچوب از بین رفته است.

نخست وزیر انگلیس اخیرا در نشست شورای اروپا برای جلب حمایت اروپا از «لایحه ضد پناهجویی» درباره این موضوع سخنرانی کرد؛ هدف این لایحه مسدود کردن همه راه‌های درخواست پناهندگی در انگلیس و فرستادن همه پناهندگان به روانداست که «با یک قایق کوچک» به این کشور می‌رسند.

در همین مصاحبه، تورک گفت که قوانین مهاجرتی جدید آمریکا، درخواست پناهندگی در مرز را برای مردم «بسیار دشوار» می‌کند. در همین حال سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا از سیاست‌های بایدن دفاع کرد و مدعی شد که دولت آمریکا سیستم جدیدی ایجاد کرده است که به مهاجران «جایگزینی به مراتب بهتر» از «سپردن زندگی آن‌ها به دست قاچاقچیان جنایتکار» ارائه می‌دهد.

ارسال نظر: