X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 30 اردیبهشت 1402
تعداد بازدید خبر : 160
تاریخ ثبت : شنبه, 30 اردیبهشت,1402 | 02:57 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 30 اردیبهشت,1402 | 10:29 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 30 اردیبهشت,1402 | 02:57 ب.ظ

افشای جزئیات جدید درباره پرونده شهادت ابوعاقله

  • افشای جزئیات جدید درباره پرونده شهادت ابوعاقله
برنامه «ما خفی اعظم» شبکه الجزیره درباره شهادت شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی، ابعادی جدید از جنایت رژیم صهیونیستی را افشا کرد.

به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، این برنامه تحقیقات محور شامل نظر‌های کارشناسان بین المللی متعدد و افشای اسناد تحقیقات رژیم صهیونیستی در مورد پرونده‌های ترور روزنامه نگاران است؛ اسنادی که میزان دستکاری در پرونده‌ها و فرار رژیم صهیونیستی از مسئولیت و مجازات را آشکار می‌کنند.

کارشناسان و محققان مختلف شرکت کننده در تحقیقات مربوط به پرونده شهادت شیرین ابوعاقله که در تهیه این برنامه با شبکه الجزیره همکاری داشتند، تایید کردند که تیراندازی به سمت این خبرنگار فلسطینی عامدانه بوده است.

«استفان بک»، کارشناس آمریکایی و مشاور سابق واحد تجزیه و تحلیل صوت و تصویر اف‎بی‎آی پس از تجزیه و تحلیل داده‌های صوتی و تصویری مربوط به شلیک صورت گرفته به ابوعاقله اعلام کرد که ترور ابوعاقله در ماه مه سال ۲۰۲۲ اقدام عامدانه نظامیان صهیونیست بوده است.

وی تایید کرد که شلیک به ابوعاقله از فاصله ۱۸۰ تا ۲۰۰ متری از محلی که گروهی از سربازان صهیونیست در آن جا مستقر بودند، انجام شد.

«استفان بک» با اشاره به این که ابوعاقله هنگام پوشش خبری هدف قرار گرفت، گفت: تحلیل و بررسی گلوله و جهت‎گیری آن به حل موضوع عامل شلیک منجر شد؛ این گلوله از سمت سربازان اسرائیل صورت گرفت و آن‌ها در واقع به اسلحه خود را به سمت خبرنگاران نشانه گرفته بودند.

از سوی دیگر «کریس کاب اسمیت»، بازپرس انگلیسی ویژه؛ گفت که شلیک به ابوعاقله عمدی بوده و تصادفی رخ نداده است.

این بازپرس ضمن صحبت از شکست کامل تحقیقات و عدم پذیرش مسئولیت از سوی ارتش و مقام‌های صهیونیست، درباره پاسخگویی شلیک کننده به ابوعاقله ابراز تردید کرد.

«ما خفی اعظم» همچنین در بخشی دیگر اعلام کرد که یکی از مقام‌های ارشد دفتر «بنی گانتز»، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با مقام‌های آمریکایی ضمن بر عهده گرفتن مسئولیت قتل ابوعاقله به آن‌ها گفت که این قتل یک اقدام اشتباه بود.

منبع مذکور در عین حال، تاکید کرد: اسرائیل به طور رسمی آن را اعلام یا به آن اعتراف نمی‌کند. «ما خفی اعظم» همچنین فاش کرد که دفتر تحقیقات فدرال آمریکا به دلیل تابعیت دوم آمریکایی ابوعاقله تحقیقاتی در این باره انجام داد؛ بر اساس اطلاعات به دست آمده تیمی از اف‎‏بی‎آی به دور از رسانه‌ها با همکاری دادستانی فلسطین تحقیقات میدانی را در جنین انجام دادند.

برنامه تحقیقات محور مذکور همچنین به شکلی ویژه جنایت‌های رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن روزنامه نگاران و عکاسان از سوی سربازان صهیونیست مانند «فضل شناعه»، عکاس فلسطینی «رویترز» را بررسی کرد؛ جنایت‌های مذکور از جمله شلیک منجر به نابینایی یک عکاس خبرنگار بدون مجازات باقی ماندند.

شکایت روزنامه نگاران و عکاسان قربانی جنایت‌های رژیم صهیونیستی هیچگاه به نتیجه نرسید.یک مقام حقوق بشر فلسطینی در برنامه «ما خفی اعظم»؛ گفت: دادستان عمومی دادگاه کیفری بین المللی هیچ تحقیقی در مورد شکایت‌های مربوط به قتل روزنامه نگاران به دست رژیم صهیونیستی در فلسطین را آغاز نکرده است.

به گفته وی، دادستان دادگاه کیفری بین المللی گزینش سیاسی می‌کند و اوکراین نمونه‌ای از این رویکرد است؛ دادستانی دادگاه کیفری بین المللی با درخواست «ما خفی اعظم» برای مصاحبه مخالفت کرد.

اسناد ارائه شده در برنامه «ما خفی اعظم» نشان داد که دادستان نظامی رژیم صهیونیستی از اصطلاح فعالیت نظامی برای توصیف جنایت‌های سربازان صهیونیستی به عنوان بهانه‌ای برای توجیه شلیک به روزنامه نگاران و عکاسان و رفع مسئولیت از آنان با هدف جلوگیری از اعمال مجازات و پاسخگویی یاد می‌کند.

یک وکیل در این رابطه می‎گوید: اسرائیلی‌ها بر این باورند که هرفردی در صحنه عملیات جنگی باشد و کشته یا مجروح شود، کابینه از هر گونه مسئولیتی در قبال او معاف است که این موضوع توسط مدیر فلسطینی نیز تأیید شد.

یک مرکز حقوق بشر نیز با اشاره به اینکه دادستانی رژیم صهیونیستی هرگز به پرونده یا جنایتی که توسط سربازان اشغالگر مرتکب شده، رسیدگی نکرده است، تاکید کرد که دادستانی رژیم صهیونیستی برای پوشش این جنایت و دادن وجهه قانونی به آن تلاش می‌کند.

مجمع رسانه‌ای فلسطین نیز به نوبه خود اعلام کرد که افشاگری‌های ناشی از تحقیقات به شواهد و اسناد تکان دهنده بیشتری مبنی بر نقش رژیم صهیونیستی در قتل روزنامه نگاران فلسطینی و سرپوش گذاشتن آن منجر شد.

این مجمع در بیانیه‌ای از نهاد‌های بین المللی و حقوق بشری خواست تا به وظایف خود در دفاع از روزنامه نگاران در فلسطین و پاسخگو ساختن رژیم صهیونیستی به دلیل جنایاتش عمل کنند.

رئیس بخش رسانه‌ای حماس، معتقد است آنچه در تحقیقات الجزیره فاش شد، نقشه رژیم صهیونیستی برای ایجاد رعب و وحشت در میان روزنامه نگاران به منظور سرپوش گذاشتن و مسکوت نگه داشتن جنایت‌ها و اقدام‌های تروریستی آن را تایید می‌کند.

شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره در ۱۱ مه ۲۰۲۲ هنگام پوشش تحولات مربوط به یورش نظامیان صهیونیست به اردوگاه جنین در کرانه باختری از ناحیه سر مورد شلیک نظامیان صهیونیست قرار گرفت و به شهادت رسید.

آمار‌ها نشان می‌دهند که ۵۵ روزنامه نگار فلسطینی در دو دهه اخیر در کرانه باختری و نوار غزه به دست نظامیان صهیونیست ترور شده و جان خود را از دست دادند.شبکه رسانه‌ای الجزیره پرونده ترور ابوعاقله به دست نظامیان صهیونیستی را به دادگاه کیفری بین المللی لاهه برد و اتحادیه روزنامه نگاران فلسطین با همکاری فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران نیز شکایتی را به دادستانی عمومی در دادگاه کیفری ارائه کرد.

ارسال نظر: