X
GO
اخبار
تاریخ انتشار: شنبه 26 فروردین 1402
تعداد بازدید خبر : 1177
تاریخ ثبت : شنبه, 26 فروردین,1402 | 03:08 ب.ظ
تاریخ انتشار : شنبه, 26 فروردین,1402 | 11:58 ق.ظ
تاریخ آخرین بروزرسانی : شنبه, 26 فروردین,1402 | 03:08 ب.ظ

دارین گپ؛ مسیری مرگبار برای ورود مهاجران به آمریکا

  • دارین گپ؛ مسیری مرگبار برای ورود مهاجران به آمریکا
منتقدان طرح آمریکا برای متوقف کردن عبور مهاجران از مسیر «دارین گپ» را محکوم و خطرناک توصیف می‌کنند.
به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، هدف از توافق با کلمبیا و پاناما جلوگیری از عبور پناهجویان از منطقه جنگلی و خطرناک «دارین گپ» است، اما برخی می‌گویند که این اقدام تنها به افزایش خطرات منجر خواهد شد.

بر اساس گزارش «گاردین»، کارشناسان مهاجرت هشدار داده اند که طرح مورد حمایت آمریکا برای جلوگیری از عبور مهاجران از دارین گپ احتمالا شکست خواهد خورد و تنها افراد ناامید را بیشتر به دست سازمان‌های بی رحم قاچاق انسان سوق خواهد داد.

وزارت امنیت داخلی آمریکا اخیرا اعلام کرد که با میانجی‌گری با دولت‌های کلمبیا و پاناما، مانع از عبور مهاجران از پل زمینی در مسیر شمال به سمت این کشور شده است.تعداد افرادی که از این مسیر مرگبار بین کلمبیا و پاناما عبور می‌کنند در دو سال گذشته به رکورد بی‌سابقه‌ای رسیده است.

دولت‌های آمریکا، کلمبیا و پاناما با انتشار بیانیه مشترکی گزارش دادند که در تلاشی برای کاهش این تعداد، سه دولت کمپین ۶۰ روزه‌ای را برای «پایان دادن به جابجایی غیرقانونی افراد و کالا‌ها از طریق دارین گپ از طریق کریدور‌های زمینی و دریایی» اجرا خواهند کرد.

در این بیانیه اطلاعات کمی در مورد نحوه توقف مهاجران ارائه شد، اما «آلخاندرو مایورکاس»، وزیر امنیت داخلی آمریکا، گفته که هر مهاجر غیرقانونی که این سفر را انجام دهد «بازگردانده خواهد شد»

با توجه به اینکه دارین گپ یک منطقه بدون قانون است که توسط گروه‌های مسلح اداره می‌شود، احتمالا این طرح مستلزم نظامی‌سازی خواهد بود، سناریویی که «نیکول فیلیپس»، مدیر حقوقی یک نهاد حامی حقوق پناهجویان آن را «خطرناک» توصیف می‌کند.

به طور همزمان آمریکا اعلام کرد که تلاش خواهد کرد تا با عملیات اطلاعاتی، شبکه‌های قاچاق مواد مخدر و افراد را از بین ببرد و «مسیر‌های قانونی و انعطاف‌پذیر جدید را برای ده‌ها هزار مهاجر و پناهنده» باز کند تا آن‌ها مجبور نباشند جان خود را در مسیر دارین به خطر بیندازند.

با این وجود فیلیپس هشدار داد: روی کاغذ ایده خوبی به نظر می‌رسد، اما روش موثری برای کاهش مهاجرت نیست؛ دولت‌های کلمبیا و پاناما هرگز کنترلی بر ۶۰ مایلی جنگل متراکم بین دو کشور برقرار نکرده‌اند.

اجساد پوسیده مهاجران به طور معمول در اعماق جنگل‌های بارانی این منطقه پیدا می‌شود که در رودخانه‌های متلاطم و دره‌های شیب‌دار گم شده‌اند.کسانی که از این سفر دشوار دو هفته‌ای جان سالم به در می‌برند، در دست گروه‌های مسلحی هستند که به طور مکرر از مهاجران آسیب‌پذیر سرقت و به بسیاری از آن‌ها تجاوز می‌کنند.

یک فعال حامی حقوق پناهجویان در این باره می‌گوید: به احتمال زیاد، مهاجران بیشتر به مسیر‌های غیرقانونی رانده شده و مجبور می‌شوند مسیر‌های خطرناک تری را طی کنند؛ وقتی مردم برای جان خود فرار می‌کنند و فرصتی برای جستجوی امنیت وجود ندارد، راهی پیدا می‌کنند.

قاچاقچیان انسان به طور مداوم مسیر‌های جدیدی را طراحی می‌کنند که مهاجران را در معرض خطرات جدیدی قرار می‌دهد.ماه گذشته نیروی دریایی کلمبیا ۳۰ شهروند ونزوئلایی را که با یک قایق کوچک از جزیره «سان آندرس» کلمبیا به آمریکای مرکزی رفته بودند، رهگیری کرد که طبق گزارش‌ها، ۱۵ نفر از آن‌ها در یک جزیره رها شده بودند.

با وجود روایت‌های وحشتناک از وضعیت مهاجران در مسیر دارین، داستان‌های دلخراش سرقت، تجاوز جنسی و مرگ در دارین گپ، تعداد افراد و خانواده‌هایی که این سفر را انجام می‌دهند در سال ۲۰۲۲ به سطوح بی‌سابقه‌ای رسید و همچنان رو به افزایش است.به گفته مقامات مهاجرت پاناما، در سال جاری میلادی نیز ۸۸ هزار نفر در این مسیر سفر کرده‌اند که هفت برابر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است؛ مقامات برآورد کرده‌اند که ۴۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۳ این مسیر را طی خواهند کرد.

در حال حاضر، یک قانون دولت آمریکا، عنوان ۴۲، به عنوان توجیهی برای ممنوعیت درخواست پناهندگی در مرز زمینی آمریکا و مکزیک استفاده می‌شود و پناهجویان چندین کشور را ملزم می‌کند که به طور رسمی درخواست پناهندگی دهند و در عوض شرایط خاصی را رعایت کنند.

آمریکا مدعی است که قصد دارد مهاجرت قانونی را آسان‌تر کند تا مهاجران دیگر نیازی به انجام یکی از خطرناک‌ترین سفر‌های جهان را نداشته باشند؛ «فیلیپس» گفت که این پیشنهاد دلگرم کننده است، اما ناامیدترین مهاجران اغلب به دلیل شرایط وخیم نمی‌توانند شرایط لازم را برآورده کنند.

برچسب ها: آمریکا, مهاجران
ارسال نظر: