کانادا به بازماندگان جوامع بومی که حدود یک قرن با آزار و اذیت در مدارس شبانهروزی روبرو بودند، ۲.۱ میلیارد دلار غرامت میدهد.
به گزارش مرکز پایش ستاد حقوق بشر، این غرامت در پی شکایت ۳۲۵ گروه بومی کانادایی تعیین شده و قرار است در یک صندوق غیرانتقالی و مستقل از دولت کانادا سپردهگذاری شود.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، در بیانیهای که این گروهها یکشنبه منتشر کردند، آمده است: این غرامت برای احیای آموزش، فرهنگ و زبان بومی، حمایت از بازماندگان، التیام و اتصال دوباره آنها به میراثشان صرف خواهد شد.
گری فسچوک یکی از شاکیان و از رهبران بومیان کانادا گفت: مدت بسیار زیادی طول کشید تا کانادا تاریخ خود را بپذیرد و به نسلکشی اعتراف کند و خسارت جمعی را که در مدارس شبانهروزی برا ملتهای ما تحمل شده است، به رسمیت بشناسد.
وی تاکید کرد: وقت آن است که کانادا این خسارت را جبران کند. این پرونده اولین گام در این راستاست.
دولت کانادا از اواخر قرن نوزدهم تا دهه ۱۹۹۰ میلادی حدود ۱۵۰ هزار کودک را به ۱۳۹ مدرسه شبانهروزی فرستاد. این مدارس عمدتا توسط کلیسای کاتولیک اداره میشدند و کودکان در آنجا از فرهنگ، زبان و خانوادههایشان دور نگه داشته میشدند.
بسیاری از آنها مورد آزار جنسی و فیزیکی قرار گرفتند و گفته میشود که هزاران تن دیگر نیز بدلیل بیماری، سوءتغذیه و بیتوجهی به وضع آنها جان دادند.
صدها گور بدون نشان در محل این مدارس در دو سال گذشته کشف شدهاند. این مساله باعث شده میراث این کلیسای کاتولیک و مدارس شبانهروزی بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته و دولت کانادا برای بازخوانی و جبران تاریخ تاریک استعماری خود تحت فشار باشد.