زنان مسلمان در بخشهای مختلفی از جامعه آلمان با نژادپرستی گستردهای مواجه هستند.
به گزارش ملرکز پایش ستاد حقوق بشر، یک نظرسنجی جدید درباره نژادپرستی نشان میدهد که مسلمانان در آلمان به ویژه در معرض تبعیض بر اساس نام و ظاهر خود هستند.
بر اساس گزارش نشنال نیوز، یک گزارش دولتی میگوید که زنان مججبه در آلمان که روسری میپوشند، برای یافتن شغل با مشکلات بیشتری مواجه هستند.همچنین کودکان مسلمان در مدارس آلمان نیز هدف انواع اتهامات و برچسبها قرار میگیرند.
«ریم آلابالی رادوان»، کمیسر ادغام آلمان که اخیرا این گزارش را به کابینه صدراعظم این کشور ارائه کرد، گفت که اینها نمونههایی از نژادپرستی ساختاری در جامعه آلمان هستند.
او یک مطالعه را برجسته کرد که نشان داد روسری و نام مسلمانان، گرفتن مصاحبه شغلی را برای آنها ۴.۵ برابر دشوارتر کرده است.نتایج مطالعات نشان میدهد که «نژادپرستی یک خطر انتزاعی در آلمان نیست، بلکه یک تجربه دردناک برای بسیاری از مردم این کشور است.»
حدود ۵.۵ میلیون مسلمان در آلمان زندگی میکنند و این افراد تجربههای بسیاری از مواجهه روزمره با تبعیض ساختاری دارند.یک گزارش نژادپرستی ۱۰۴ صفحهای می گوید مسلمانان از برخی از منفیترین نگرشها در میان هر گروه اقلیت دیگر در آلمان رنج میبرند.
برخی از نظرسنجیها نشان میدهد که یک چهارم آلمانیها میگویند تعداد مسلمانان در این کشور بسیار زیاد است، در حالی که نیمی از آنها میگویند که به دلیل حضور اسلامی در آلمان احساس غریبگی میکنند.
در این گزارش آمده است که موارد خشونت آشکار علیه مسلمانان یک جریان پنهانی از تعصب نژادی را توصیف میکند که فرصتهای افراد را در کار و تحصیل محدود میکند.
یک مطالعه نشان داد که متقاضیان زن کار در صورتی که حجاب داشته باشند و در تصاویر ضمیمه روسری به سر داشته باشند، ۴.۵ برابر بیشتر از دیگر زنان با دشواری در قبول شدن در مصاحبه شغلی مواجه هستند.این رقم برای مشاغل سطح بالاتر که مهارتهای خاصی را نیاز دارند به حدود ۸ برابر میرسد.
«رادوان» گفت: این نژادپرستی ساختاری است که یک زن با روسری، با شرایطی مشابه با یک زن با نام معمولی آلمانی بدون روسری، مجبور است مشکلاات بیشتری را متحمل شود.
دادههای موجود نشان میدهد که مردان و زنان مسلمان در آلمان خود را بیشتر از دیگران تحت تأثیر تبعیض میبینند.در تمام گروههای اجتماعی، ۲۲ درصد از مردم آلمان گزارش دادند که از تبعیض نژادی رنج میبرند.